استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در هفدهمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «ویژگیهای خود شناسان» در حسینیه همدانیهای تهران با تأکید بر اینکه پروردگار متعال به قلب انسانها نظر ویژهای دارد، اظهار داشتند: زمانی که انسان به خدای متعال معرفت پیدا کند، به این نتیجه خواهد رسید که تمامی خزائن در دست خدا بوده و انسان همواره نیازمند است؛ به سبب این معرفت، انسان خدا خواه شده و 10 نور در دل او وارد میشود.
ایشان با اشاره به روایتی از حضرت امیر المؤمنین(ع) فرمودند: زلف قبولی و ارزش یافتن تمامی اعمال و عبادات و کارهای خیر انسانها، به زلف قلب گره خورده است؛ امیر مؤمنان علی(ع) این سخن گهربار را به یکی از هشت نفری بیان داشتهاند که از صاحبان اسرار امیرالمؤمنین(ع) بوده است.
استاد انصاریان ابراز کردند: خدای متعال توفیق ویژهای به کمیل بن زیاد نخعی عنایت کرد که در تاریخ ماندگار شد؛ چراکه وی صاحب روایت فوق و اسرار امیرالمؤمنین(ع) بوده و در آخر نیز به سبب همین عشق و محبت به شهادت رسیده است.
ایشان خاطرنشان کردند: امیرالمؤمنین(ع) خطاب به کمیل بن زیاد میفرمایند که نماز خواندن و روزه گرفتن و پرداخت زکات اهمیتی ندارد؛ آنچه اهمیت دارد این است که با دل تصفیه شده از حیوانات درنده همچون حسد، نماز بخوانی. چراکه با دل حسود نمیتوان با خدا ارتباط برقرار کرد و اجتماع میان ضدین است.
استاد حوزه علمیه قم افزودند: پروردگار متعال به پیامبر اکرم(ص) میفرماید که به من از حسد پناه بیاور؛ در جایی دیگر نیز خطاب به حسودان تشعر زده و میفرماید که به احسان من به بندگانم حسادت نکنید؛ البته محققان قرآن شناس میگویند که حسد کفر است چراکه با خدا سر جنگ دارد.
ایشان یادآور شدند: امیرالمؤمنین علی(ع) میفرمایند، به تعداد همان مقدار عیوبی که در انسان وجود دارد، ابواب الهی به روی وی بسته میشود.
استاد انصاریان ادامه دادند: امام باقر(ع) میفرمایند، شخصی خطاب به عیسی بن مریم عرض کرد، چهل شب است که عبادت میکنم و زجه میزنم اما حاجتم برآورده نمیشود. حضرت عیسی از خداوند درباره حکمت این جریان سؤال کرد و خطاب از خدای متعال رسید، اگر او تا آخر دنیا هم عبادت کند، دعایش را مستجاب نمیکنم زیرا دلش آلوده و چرکین است.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: امام صادق(ع) میفرمایند، بسیاری از بلاهای طبیعی که به بدن انسان آسیب میرساند، به سبب گناهان آن فرد است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم ضمن توصیه به اینکه عبادات و نماز و روزههایتان را با قلب تصفیه شده انجام دهید، تصریح کردند: انبیاء الهی و ائمه اطهار(ع) هیچگاه حتی به لحظهای از کسی کینه بر دل نداشتند؛ همواره با نیکی، بدی دیگران را دفع میکردند.
ایشان عنوان کردند: خدای متعال خود میفرمایند، هنگامی که دلتان مریض و ناآلوده میشود نزد من بیایید چراکه من بهترین طبیب برای دل شما هستم.
منبع : پایگاه عرفان