قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 26 مهر 1394 ساعت 09:22 صبح

استاد انصاریان: ملاک پیامبراکرم(ص) برای محبت به مردم پول و مقام آنها نبود

 

حضرت استاد انصاریان در سلسله سخنرانی های خود در مسجد امیر تهران به مناسبت دهه اول محرم ضمن برشمردن برخی ویژگی های رسول گرامی اسلام بیان داشتند: وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) هیچگاه دچار کبر و خود بزرگ بینی نمی شدند و در نهایت تواضع و خشوع با مردم رفتار می کرند و به طور مثال برای مردگان مردم نماز می خواندند، در امور زندگی به خانواده خود کمک می کردند، از حیوانات شیر می دوشیدند و از مرکب های ارزان استفاده می کردند.

ایشان ضمن انتقاد از برخی تکبرهای بیجایی که برخی افراد دچار آن می شوند بیان داشتند: چرا گاهی اوقات ما به خود نمی بینیم سوار یک ماشین ارزان بشویم، مگر ما کی هستم؟ ما به خودم نبینم که جواب سلام مردم را بدهیم؟ مگر ما کی هستم؟  امیر المومنین می‌فرماید اول نطفه بودی، وسط کار هم مرتب باید کثافات شکمت را ببری و بیاوری تا یک جایی پیدا کنی بروی تخلیه کنی آخرش هم جنازه‌ات در قبر یک مردار بدبو گندیده جیفه از هم متلاشی شده است کی هستی مگر تو؟ اول نطفه، وسط حامل کثافات، آخر هم جیفه، کی هستی؟

استاد انصاریان در ادامه با بیان اینکه تکبر اصلا برازنده انسان نیست فرمودند: اصلا به انسان تکبر نمی‌آید زیرا اسباب کبریایی در انسان نیست، اسباب کبریائی پیش یک نفر است و آن هم پروردگار متعال است که وجود بی‌نهایت، علم بی‌نهایت، قدرت بی‌نهایت، اراده بی‌نهایت و لطف بی‌نهایت، در اوست.

ایشان با بیان یکی از رازهای زیبای اهداف نماز فرمودند: این که به ما واجب شده است که در شبانه روز در هفده رکعت نماز در ورود به نماز که خیلی جایش مهم است، وقتی که در پیشگاه پروردگار قرار می‌گیریم به صورت واجب بگوییم الله اکبر، یعنی بزرگی فقط به تو است چون در کنار تو بزرگی نیست که تو بزرگترش باشی و اصلابزرگی وجود ندارد.

معظم له در پایان با بیان اینکه حضرت امام حسین(ع) به طور خاص وارث تمام انبیا الهی است گفتند:

گاهی یک نفر چنان شایستگی پیدا می‌کند که پروردگار عالم کمک می‌کند ارزش‌های فرد گذشته به او انتقال پیدا کند و این فرد وارث معنوی است "السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیل الله" یعنی امام حسین(ع) به چنان شایستگی رسید که خداوند تمام سرمایه‌های معنوی حضرت ابراهیم را بعد از چند هزار سال که ازدنیا رفته بود به ابی عبدالله انتقال داد و همچنین در روایاتی که مربوط به امیر المومنین است چه در کتب شیعه چه در کتب سنی کلمه وارث را راجع به امیر المومنین زیاد است، که "یا علی انت وارث علمی" ارث‌ بر بود امیر المومنین از طریق معنویت و شایستگی، حالا ابی عبدالله(ع) از همه انبیاء ارث برد و شد حسین.

 


منبع : پایگاه عرفان
  • استاد حسین انصاریان
  • مسجد امیر
  • مسجد امیر تهران
  • استاد انصاریان
  • استاد شیخ حسین انصاریان در مسجد امیر
  • امیر المومنین
  • ماه محرم
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه