حضرت استاد انصاریان در ادامه سخنرانی های خود به مناسبت ایام عزاداری سید و سالارشهیدان فرموند: پر خیال هم در مقام درک عظمت و بزرگی سیدالشهدا(ع) شکسته می شود و گاهی اوقات انسان از درک این وجود مبارک عاجز می شود اما با تامل و تفکر به این نتیجه می رسیم که آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید.
ایشان با ذکر روایتی از امام صادق(ع) درباره جایگاه زیارت امام حسین(ع) بیان داشتند:امام صادق به یکی از اصحابشان فرمودند حضرت حسین را زیارت میکنید؟ عرض کرد یابن الرسول الله خودتان زیارت میکنید؟ فرمود چگونه زیارت نکنم کسی را که خدا او را زیارت میکند. اینجاست که باید به معنی زیارت توجه نمود و تامل کرد که مقصود از زیارتی که خدا برای امام حسین(ع) انجام می دهد چیست و باید توجه داشت درباره هیچ پیغمبر و امامی زیارت خدا نشده است.
استاد انصاریان در ادامه با بیان اینکه باید به امام حسین(ع) به عنوان الگویی نمونه برای بشریت نگریست گفتند: در منابع معتبری آمده است که حضرت ابی عبدالله الحسین علیه السلام فرمودند: لکم فی اسوة، خدا در وجود من برای کل شما انسانها برای همه کارهایتان سرمشق قرار داده است. حال برخی افراد به اشتباه بیان می کنند که برای اینکه فاصله ما تا امام حسین زیاد است پس نمی توان مانند ایشان زندگی کرد و امام را الگو قرار داد که این نگرش بسیار غلط است و نباید بین خود و سیدالشهدا فاصله انداخت چرا که ایشان امام است و ما هم ماموم و باید با شناخت صحیح امام به نحوی درست از ایشان پیروی کنیم چرا که حضرت ابی عبدالله الحسین وارث تمام ارزش های انبیاء الهی است و با تبعیت از ایشان است که انسان به سعادت و رستگاری می رسد.
معظم له در پایان با بیان برخی خصوصیات امام حسین(ع) در برخورد با محرومان جامعه فرمودند:ایشان به شدت عاشق یتیمان بودند و به شدت عاشق آنهایی بودند که مردم به دلیل فقر و ضعف مالی به آنها اعتنایی نمی کردند، اما امام عاشقانه با این طبقات پایین رفتار میکردند. امام که عظیم العظما است و به خدا قسم جای حقیقت وجودی ابی عبدالله در این عالم تنگ بوده است ، و مردم بدانند اگر ماهم چنین نگاهی در جامعه به تهیدستان و نیازمندان داشته باشیم خداوند متعال بهترین خیر را برا ما و خانواده هایمان مقدر می کند.
منبع : پایگاه عرفان