حضرت استاد انصاریان، مفسر قرآن کریم در دومین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تهران طی سخنانی اظهار داشتند: نعمت فهم یکی از بزرگترین و شریفترین نعمتهای الهی است؛ چنانچه فردی واقعیتهای مربوط به خودش را بفهمد، فهم بسیار قدرتمندی در راه زندگی او قرار خواهد گرفت.
ایشان فرمودند: یکی از حقایقی که اکثر انسانها از آن غافلند، عبد بودن در سیطره مالک و آفریننده است و هیچ راه خروجی از دایره عبودیت و فرار از مسؤولیتها و تکالیف وجود ندارد.
استاد انصاریان ابراز کردند: کسی که نسبت به عبودیت و بندگی خود آگاه باشد و تکالیف شرعی را انجام دهد، از محسنین خواهد بود و خداوند متعال پاداش محسنین را میپردازد حتی اگر آن پاداش به اندازه دانه ارزنی باشد.
ایشان با اشاره به روایاتی از ائمه معصومین علیهم السلام خاطرنشان کردند: کسی که بنده بودن خود را باور نداشته باشد، به خود دروغ میگوید و بالاترین خطر از آن کسانی است که به جنگ با پروردگار روی آورده و مسؤولیت افعال خود را نمیپذیرد.
استاد حوزه علمیه قم افزودند: «آزادی» که در غرب فریاد میشود، آزادی از عبودیت پروردگار است و این شعار در نهایت کفر به خدا، و دروغ به نفس قرار دارد.
ایشان با اشاره به آیه شریفه «الله لا اله الا هو لیجمعنکم الی یوم القیامة لا ریب فیه رما اصدق من الله حدیثا» یادآور شدند: هیچ معبود حقی به جز الله وجود ندارد؛ خدای رحمان سوگند یاد میکند که تمامی انسانها را به سوی قیامت میکشاند و هیچ کس در عالم هستی، راستگوتر از پروردگار نیست.
استاد انصاریان ادامه دادند: خداوند به انسانها دستور داده است تا صادقانه زندگی کرده و از دروغ بپرهیزند؛ همچنین از حرام خوری به شدت فاصله گرفته و به اموال مردم دستبرد نزنند؛ کسی که به بنده بودن در برابر خدای متعال باور داشته باشد، زندگی صادقانه و حلالی میگذارند؛ این تنها بخشی از اثرات باور به بندگی است.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: عیب جویی از بندگان خداوند یکی از بزرگترین اعمال حرام است به طوری که اگر کسی برای یافتن عیبی از عیوب مردم قدم بردارد، خداوند متعال تمام عیوب او را در میان اهل محشر عیان میکند؛ بنابراین کسی که ایمان به بندگی در برابر خداوند داشته باشد، هیچگاه از دیگران عیب جویی نمیکند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کردند: خداوند از روز ازل تاکنون همواره رزق و روزی را به سه گونه قلیل، متوسط و زیاد تقسیم میکند؛ کسی که در رزق کم بسر میبرد، نباید بندگی خود در برابر خداوند را فراموش کرده و رفتار و سخن غیر منصفانهای داشته باشد.
منبع : پایگاه عرفان