قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 26 خرداد 1395 ساعت 11:03 صبح

حضرت استاد انصاریان: تصمیم گیری بدون فکر، دنیا و آخرت را نابود می‌کند

حضرت استاد انصاریان، مفسر قرآن کریم در هشتمین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تهران طی سخنانی اظهار داشتند: تفکر صحیح سبب آشنایی انسان با سلسله‌ای از واقعیات مفید می‌شود و این امر سپر پر قدرتی است تا انسان را از افتادن در خطرات حفظ کند.

حضرت استاد انصاریان، مفسر قرآن کریم در هشتمین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تهران طی سخنانی اظهار داشتند: تفکر صحیح سبب آشنایی انسان با سلسله‌ای از واقعیات مفید می‌شود و این امر سپر پر قدرتی است تا انسان را از افتادن در خطرات حفظ کند.

ایشان با اشاره به فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی فرمودند: در این دعای شریف می‌خوانیم که « اَللّـهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ المُسْلِمینَ وَ المُسْلِمات؛ اَللّـهُمَّ اغْفِرْ لِحَينا وَ مَيتِنا وَ شاهِدِنا وَ غآئِبِنا ذَكَرِنا وَ اُنْثانا صَغيرِنا وَ كَبيرِنا حُرِّنا وَ مَمْلوُكِنا»؛ حضرت زین العابدین علیه السلام در ماه مبارک رمضان احدی را از طلب آمرزش استثناء نمی‌کنند؛ شایسته است که ما هم در این ماه مبارک برای تمام مسلمانان و مؤمنان جهت تمامی گناهان طلب مغفرت کنیم.

استاد انصاریان با اشاره به حکایتی از پشیمانی یک جوان در ارتکاب گناهی بزرگ ابراز کردند: این جوان معترف بود که به سبب تنها دقیقه‌ای بی فکری، دچار گناهی شد که راه بازگشتی برای او نگذاشت؛ حال که دنیای خود را باخته بود، به دنبال کسب مغفرت و عاقبت بخیری بود؛ همین حکایت اهمیت بسیار بالای فکر کردن را می‌رساند.

ایشان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم مبنی بر این‌که «لحظه‌ای فکر کردن بهتر از یک سال عبادت است»، خاطرنشان کردند: اگر انسان در تمام قدم‌هایی که برمی‌دارد و تصمیماتی که اخذ می‌کند، فکر کند و خیر و فساد آن را بسنجد، دنیا و آخرتی آباد و آرام خواهد داشت.

استاد حوزه علمیه قم افزودند: تصمیمی که بدون فکر اخذ شود و گرفتاری در پیش داشته باشد، بعید است با دعا جبران شود؛ زیرا خدای رحمان و اهل‌بیت معصومین علیهم السلام بارها تأکید کرده‌اند که بدون فکر و مشورت با عقلا هیچ قدمی برندارید.

ایشان با تأکید بر این‌که نباید با عشق و شهوت به امر مهم ازدواج دامن زد، یادآور شدند: ازدواج بدون فکر و مشورت با انسان ناشایست و بی ایمان، دنیا و آخرت را نابود می‌کند.

استاد انصاریان ادامه دادند: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم یکی از اوصاف عاقلان و انسان‌های فهمیده را «أنْ تَغفِرَ عَمن ظَلَمَک» عنوان می‌کنند؛ انسان عاقل نسبت به کسی که ظلم می‌کند، گذشت دارد و ظلم او را با ظلم جبران نمی‌کند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در بیان بهترین خلقیات دنیا و آخرت می‌فرمایند: «انسان با گذشتی باشید؛ با کسی که قهر می‌کند، دوستی کنید؛ با کسی که به شما بدی کرده، نیکی کنید».

استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کردند: دنیایی که صرف ظلم و بگو مگو و قهر کردن و بخل کردن و حرص ورزیدن و طلاق شود، ذره‌ای ارزش ندارد؛ رفتار و خلقیات ایمانی، آرامش دنیا و آخرت را در پی دارد.


منبع : پایگاه عرفان
  • ماه مبارک رمضان
  • سخنرانی استاد انصاریان
  • سخنرانی استاد انصاریان در مسجد امیر
  • سخنرانی حضرت استاد انصاریان
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه