حضرت استاد انصاریان، مفسر قرآن کریم در نهمین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تهران با اشاره به مطالعه کتابهای مکتبهای معروف شرق و غرب و گفتوگو با بزرگان آنان، اظهار داشتند: هیچ مکتب و دینی به اندازه قرآن کریم و اهلبیت معصومین علیهم السلام، مردم را تشویق به فهم نکردهاند.
ایشان با بیان اینکه فهم، انسان را ترغیب و دعوت به خیر میکند، فرمودند: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: انسانهای فهمیده 10 خصلت دارند و میان این خصلتها گره خورده است.
استاد انصاریان ابراز کردند: جبرئیل از جانب پروردگار سه هدیه «عقل، دین و حیا» به نزد حضرت آدم علیه السلام میآورد تا ایشان یکی از آنان را انتخاب کند؛ این پیامبر خدا از میان هدایای الهی «عقل» را انتخاب کرد؛ از این رو عقل به انسان عطا شد و دین و حیا هم به عنوان ملازمان فهم در پی انسانی هستند که بیندیشد و بفهمد؛ کسی که فهم نداشته باشد، حیا ندارد و کسی که حیا نداشته باشد، دین ندارد.
ایشان خاطرنشان کردند: حیا یکی از حقایق اخلاقی است که انسان با وجود آن از خطرات بسیاری در امان است؛ چنانچه حیا در وجود آدمی نمرده باشد، تمام صفات دزدی، رشوه، زنا و ظلم از آن فرد ریشه کن میشود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حکایتی افزودند: حیا در برابر خداوند متعال یکی از عوامل استجابت دعا است تا جایی که دزدی را در مقابل یک عابد مستجاب الدعوه میداند؛ و علت اجابت نشدن بسیاری از دعاها، کم شدن حیای اجتماعی و کثرت گناه علنی است.
ایشان یادآور شدند: ابلیس خدا را قبول داشت، عالم به حقایق بود و به قیامت اعتقاد داشت؛ بنابراین انسان جاهل، انسانی که خدا را قبول ندارد و کسی که معاد را منکر میشود و هر عملی انجام میدهد، از ابلیس پستتر است.
استاد انصاریان ادامه دادند: انسان با مناظره آخوندهای نفهم وهابیت، پی به کمال عقل روحانیان واجد شرایط شیعه میبرد؛ چنانچه یک روحانی واجد شرایط سخنی بیان کند، فهم مخاطبانش را درگیر کرده و آنان را به حق دعوت میکند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: ریشه سلامت انسان از تمامی لغزشها، این است که آدمی قبل از هر عمل و تصمیمی فکر کند؛ ریشه سلامت از لغزشها، سنجیدن کلام پیش از سخن گفتن است.
منبع : پایگاه عرفان