قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 11 بهمن 1395 ساعت 12:22 صبح

برگزاری سومین نشست فعالان عرصة پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی در فضای مجازی

سومین جلسة مراکز فعال در عرصة پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی در فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه نمایندگانی از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، مرکز تخصصی مهدویت،  مرکز مطالعات حوزة علمیه، مؤسسه دارالعرفان شیعی، رادیو معارف استان قم و مؤسسه صراط مبین حضور داشتند.

در این جلسه که به میزبانی رادیو معارف در سالن جلسات این مجموعه برگزار شد، ابتدا نتایج آخرین نظرسنجی صدا و سیما دربارة سؤالات و شبهات طرح شدة مردم ارائه شد. این نظرسنجی که اخیراً در شهر تهران از میان 814 نفر در سنین 18 تا 35 سال صورت گرفته بود، نشان دهندة طیف سؤالات و شبهات مردم در حوزه‌های مختلف اعتقادی، فقهی و ... بود. بنا بر تصمیم اعضای جلسه، نتایج نظرسنجی با نتایج رصدی مراکز دیگر تجمیع خواهد شد تا مبنای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری مراکز مختلف قرار گیرد.

در ادامه، حجت‌الاسلام نجفی موانع احتمالی هم‌افزایی مراکز پاسخگویی به شبهات را در سه محور عمده برشمرد: نخست، ناامیدی از امکان همکاری مراکز به‌دلیل تجربه‌های گذشته؛ دوم، گرفتار شدن به روزمر‌گی‌ها و نداشتن نقشة جامع برای فعالیت در عرصة مجازی؛ سوم، تفکیک نکردن سلیقه‌ها و اصول فعالیت که در صورت تأمل و بررسی آنها، به خوبی می‌توان موانع واقعی را رفع کرد و از برکات هم‌افزایی بهره‌مند شد. او افزود، در صورت طی مراحل اولیة کار، می‌توان با تشکیل دبیرخانه‌ای، همکاری‌ها را به‌طور جدی‌تری پیگیری کرد.

حجت‌الاسلام اصلانی نیز یکی از موانع هم‌افزایی را منتظر ماندن برای اقدام نهاد‌های بالادستی ذکر کرد و خواستار توجه بیشتر به خروجی و نتایج این جلسات شد.

حجت‌الاسلام سراقی نمایندة مرکز مطالعات حوزة علمیه نیز با تمرکز بیشتر بر موضوع رصد شبهات و سؤالات، بر فرآیند علمی رصد تأکید کرد و افزود که این فرآیند باید منتهی به تحلیل، جریان‌شناسی و پیش‌بینی شود تا بتوان اقدام لازم را انجام داد. وی گفت مرکز مطالعات حوزه، آمادگی دارد که نتایج رصدها را در شمارة بعدی نشریة پاسخ، منعکس کند.

حجت‌الاسلام عمران که به نمایندگی از مرکز تخصصی مهدویت در این جلسه حاضر بود، بررسی و پاسخگویی به شبهات مهدویتِ طرح شده در نظرسنجی صدا و سیما را از ظرفیت‌های مرکز تخصصی مهدویت دانست و اضافه کرد که مرکز می‌تواند کارشناسان خود را برای پاسخ در برنامه‌های رادیویی، در اختیار رادیو معارف قرار دهد.

حجت‌الاسلام عظیمی نمایندة رادیو معارف، ظرفیت رادیو معارف را - که دبیر شورای سراسری معارف صداست - برای تولید برنامه‌های معرفتی غنی، و تربیت کارشناسان مذهبی برای پاسخگویی به شبهات، غنیمت دانست. او افزود، واحد انیمیشن حوزة هنری استان قم نیز در صورت تأمین محتوا، برنامه‌سازی در زمینة طرح شبهه و پاسخگویی به آن را متقبل شده است.

در پایان حجت‌الاسلام ملکی نماینده مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، بر لزوم رسیدن به نتایج عملیاتی در جلسات تأکید کرد، و روشن شدن ظرفیت‌ها در سه دستة رصدی، تولیدی و توزیعی را ضروری دانست تا با توجه به آنها بتوان به ‌صورت روشن برنامه‌ریزی کرد. وی همچنین به خلأهای هنری کارشناسان اشاره کرد که با همکاری‌های متقابل، قابل جبران است.

 

 


منبع : پایگاه عرفان
  • برگزاری سومین نشست فعالان عرصة پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی در فضای مجازی
  • سومین نشست فعالان عرصة پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی
  • فضای مجازی
  • سؤالات و شبهات دینی
  • پاسخگویی
  • سومین نشست
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه