روز هشتم ذی حجه به نام یوم الترویه مشهور است، روز هشتم ذی حجه، روز «ترويه» است و علت نامگذاری اين روز، بدان جهت است كه در منی و عرفات آب وجود نداشت و حاجيان که باید وقوف در منی و عرفات داشته باشندد، بايد از مكه معظمه برای خود آب تهيه كرده و به همراه خود میبردند كه چنين حالتی را «ترويه» مینامند.
«ترويه» از ريشه «ر ـ و ـ ي» به معنای سيراب كردن، برداشتن آب، بستن بار و بنه بر مَركب، انديشه كردن در انجام كار است.
در روز هشتم ذی حجه، حاجيان براي اطمينان يافتن از برداشتن آب از سوی همسفران، از يكديگر می پرسيدند: «هل تروّيتم»؛ «آيا آب ذخيره كردهايد؟»
بر اساس روايتی از امام صادق علیه السلام ، جبرئيل در روز هشتم ذیحجه به قهرمان توحید حضرت ابراهيم علیه السلام سفارش كرد كه برای خود و خانوادهاش از مكه آب بردارد؛ زيرا در منا و عرفات آب يافت نمی شود.
در وجه نامگذاری، وجوهی ديگر نيز آوردهاند؛ از جمله اينكه حضرت آدم (ع) در اين روز در پی فراغت از بنای خانه كعبه، در باره پاداش طوافكننده و زائر آن به انديشه فرورفت؛ از اين رو، اين روز را ترويه ناميدند و ابراهيم علیه السلام پس از رويای ذبح فرزند در شب هشتم ذیحجه، در روز هشتم به انديشيدن در رويای خود پرداخت. مفسران هم از اين رويداد ياد كردهاند؛ در برخی روايات، بازگويی و آموزش مناسك حج از جانب جبرئيل به آدم يا ابراهيم علیهما السلام در روز هشتم ذی حجه، دليل اين نامگذاری دانسته شده است. يوم الترويه را «يوم النقله» و «يوم المنی» نيز گفتهاند؛ زيرا حاجيان در آن روز از مكه به منا حركت میكنند!
منبع : کانال تلگرام شبیه سکوت