قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

رنجش امام‏

اهل بيت عليهم السلام جلوه تام و كامل مهر و محبت و مهرورزى به انسان‌ها در تمام ابعاد و زمينه‌ها مى‌باشند. آن ذوات مقدّس با تمام وجود از حق الناس دفاع نموده و حاضر نبوده‌اند ذرّه‌اى به حقوق انسان‌ها تعدّى شود. جلوه‌اى از اين حقيقت در روايت بسيار با ارزشى از حضرت امام صادق عليه السلام بيان شده است كه:
حضرت غلامى به نام مصادف داشت كه روزى او را نزد خود خواست و هزار دينار به او عنايت كرد و فرمود: براى داد و ستد آماده رفتن به مصر باش، زيرا اهل و عيال من فراوان شده‌اند و من ناچار از كسب و كارم.
او بار سفر بست و همراه تاجران به سوى مصر روانه شد، هنگامى كه نزديك شهر رسيدند با قافله‌اى كه از مصر بيرون مى‌آمد رو به رو شدند، از ارزش متاعى كه با خود داشتند و مورد نياز همه مردم بود و مى‌خواستند در مصر به فروش برسانند پرسيدند، اهل قافله گفتند:
زمينه اين جنس به كلى در بازار مصر خالى است، دارندگان متاع هم قسم شدند كه متاعشان را با سودى به قيمت خود متاع و به قول امروزى‌ها تومان به تومان بفروشند و چيزى از سود آن نكاهند!
هنگامى كه جنس را فروختند و به مدينه بازگشتند، مصادف به خدمت حضرت امام صادق عليه السلام رسيد و دو كيسه كه در هر يك هزار دينار بود تقديم امام كرد و گفت: يك كيسه اصل مال و كيسه ديگر سود مال است، حضرت فرمود: سود فراوانى است، مگر نسبت به جنس چه كرديد؟ مصادف داستان برخورد با قافله و هم قسم شدن با دوستانش را در فروش جنس تومان به تومان براى حضرت حكايت كرد، حضرت فرمود:
سبحان اللَّه‌
! چگونه بر ضد گروهى از مسلمانان سوگند خورديد كه جنس را جز تومان به تومان به آنان نفروشيد؟!
سپس يكى از دو كيسه را گرفت و فرمود: اين اصل مال و سرمايه من و به كيسه ديگر (كه از راه فشار بر مسلمانان به دست آمده) نيازى ندارم، آن‌گاه فرمود: اى مصادف! جنگ با شمشير از به دست آوردن حلال آسان‌تر است‌.

منبع: فرهنگ مهرورزى،


منبع : پایگاه عرفان
  • امام
  • فرهنگ مهرورزى
  • رنجش امام‏
  • رنجش
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه