قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 25 مهر 1396 ساعت 2:45 بعد از ظهر

با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ظهیری؛ مراسم سوگواری حضرت سیدالساجدین(ع) در مؤسسه دارالعرفان برگزار شد

 

دارالعرفان / مراسم سوگواری سیدالساجدین حضرت امام علی بن الحسین(ع) با سخنرانی حجت الاسلام و المسملین علی اصغر ظهیری در مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرافان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم در این مراسم با اشاره به گوشه ای از زندگی حضرت سجاد(ع) اظهارداشت: نام مبارک حضرت، علی؛  لقب مشهور ایشان  زین العابدین و سجاد؛ پدر بزرگوارشان امام حسین بن علی(ع)؛ مادر مکرمه شان شهربانو دختر یزدگرد آخرین پادشاه ساسانی؛ ولادت حضرت یکشنبه 15 جمادی الاولی یا پنجم شعبان سال 38 هجری در مدینه و تاریخ شهادت نیز 25 محرم سال 94 یا 95 هجری در مدینه می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین ظهیری افزود: مدت عمر حضرت 58 سال است و ایشان 24 سال را در دوران پدر بزرگوارشان درک کرده اند و 34 سال نیز امامت امت اسلام را عهده دار شدند.

این مبلغ برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: نکات زیادی در مورد امام سجاد(ع) وجود دارد که یکی از آن موارد، القاب حضرت می باشد که «زین العابدین» یکی از القاب اختصاصی حضرت می باشد به معنای زینت عبادت کنندگان می باشد که حضرت این عمل را آنقدر انجام دادند که در دایره عبودیت حق تعالی قرار گرفتند لذا هر کسی که هر کاری کند که از دایره عبودیت و بندگی پروردگار خارج باشد مورد رضایت و پسند اهل بیت(ع) نخواهد بود.

وی که در جمع کارکنان مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان سخن می گفت، با بیان اینکه برای وارد شدن به دایره عبودیت و بندگی خداوند باید چند بُت را بشکنیم، اظهارداشت: برای اینکه بتوانیم در دایره عبودیت و بندگی خداوند قرار بگیریم باید چندین بت از جمله « نفس»، « شیطان» و « طاغوت » را بشکنیم تا در دایره عبودیت الهی قرار بگیریم.

محقق و پژوهشگر علوم و معارف اسلامی با اشاره به عبادت های حضرت علی بن الحسین(ع) بیان داشت: امام صادق(ع) در توصیف عبادت های امیرالمؤمنین(ع) می فرمود: «در امّت اسلامی هیچ کس نتوانست همانند رسول خدا(ص) به عبادت اهتمام ورزد جز علی بن ابی طالب(ع). او چنان عبادت می کرد که گویی بهشت و دوزخ را می بیند». آن گاه فرمود: «در میان ائمه اطهار(ع) شبیه ترین فرد به ایشان، امام زین العابدین(ع) می باشد؛ زیرا چنان در عبادت پیش تاز بود که فرزندش امام محمدباقر(ع) در او خیره شد و اثر عبادت را در چهره اش آشکار یافت و از مشاهده ی حال پدر گریست. امام سجاد(ع) که علت گریستن فرزند را دریافته بود، فرمود: آن نامه و صحیفه ای را که عبادت های علی(ع) در آن ثبت شده است، بیاور!

امام محمدباقر(ع) نامه را به پدر داد و آن حضرت مشغول مطالعه شد. پس از لختی مطالعه، درنگ کرد و آهی عمیق از سینه برآورد و گفت: کیست که بتواند مانند امیرالمؤمنین(ع) آن همه عبادت خدا کند». درباره ی آن حضرت نقل کرده اند که در هر شبانه روز، هزار رکعت نماز می گزارد. وقتی به امام سجاد(ع) گفتند که شما بیش از جدّتان علی(ع) عبادت می کنید، امام اظهار داشت: «من در عمل یک روز علی(ع) نگریستم و تأمل کردم، دریافتم که نمی توانم در طول یک سال اعمالی انجام دهم که با عمل یک روز علی(ع) برابری کند». البته ممکن است منظور حضرت، عبادت از منظر کمّی نبوده بلکه به جنبه ی کیفی و ارزشی آن اشاره داشته باشد. چنان که این معنا از برخی روایات دیگر نیز استفاده می شود و به ویژه روایاتی که از برتری ضربت علی(ع) در روز جنگ خندق بر عبادت جن و انس خبر می دهند.

لازم به ذکر است در ادامه این مراسم معنوی مداح اهل بیت(ع) آقای صالحی به ذکر مصیبت حضرت سجاد(ع) پرداخت.

انتهای پیام /


منبع : پایگاه عرفان
  • با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ظهیری؛ مراسم سوگواری حضرت سیدالساجدین(ع) در مؤسسه دارالعرفان برگزار شد
  • سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین ظهیری
  • مراسم سوگواری حضرت سیدالساجدین(ع)
  • مؤسسه دارالعرفان
  • ظهیری
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه