قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

اهل انديشه از ديدگاه اسلام‏

از آيات قرآن و روايات استفاده مى‌شود كه: اهل فكر، انديشه، عقل، هوشيارى و بصيرت، هيچ سرمايه‌اى را از دست نمى‌دهند و نمى‌گذارند در سرمايه‌اى كه در اختيار دارند، دچار زيان، ضرر و خسارت شوند. با هر سرمايه‌اى كه خدا به آنها عنايت كرده است، به تجارت صحيح و كسب سالم برمى‌خيزند و از طريق اين تجارت و كسب، سود ابدى و منفعت دايمى را براى خود تضمين مى‌كنند.

اهل فكرى كه در قرآن آمده است و اهل تعقلى كه روايات مى‌گويند، انديشه دارانى كه معارف الهيه از آنها ياد مى‌كنند، در كتاب خدا براى آنها دو نشانه و علامت- در سوره مباركه زمر- بيان مى‌كند و خداوند در اين دو آيه، به وجود مبارك پيامبر عظيم الشأن اسلام صلى الله عليه و آله فرمان مى‌دهد كه به اينان از جانب من مژده و بشارت بده.
در آيات ديگر بيان مى‌كند كه مژده و بشارت خدا به دو حقيقت است:
نخست: حقيقت مادى كه مربوط به عالم آخرت كه عبارت از بهشت است و حقيقت ديگر نيز معنوى است، كه در قرآن مجيد، از اين حقيقت- در سوره مباركه توبه- تعبير به «رضوان اكبر» مى‌شود.
شخصيت‌هايى مانند صدرالمتألهين، در نوشته‌هاى خود مانند «اسرار الآيات»
كه از بهترين كتاب‌هاى اين مرد بزرگ است، ثابت مى‌كنند كه لذت رضوان اكبر براى اهل آن، از همه بهشت‌ها بيشتر است. چرا كه اين لذت، لذت روحى است، و وسعت روح، با بدن قابل مقايسه نيست. همان طورى كه روح بر بدن شرف و امتياز دارد، رزق قيامتى روح نيز بر رزق بدن امتياز و شرف دارد. اين مطلبى صحيح، حقيقى و واقعى است.

منبع: ارزش عمر و راه هزينه آن،


منبع : پایگاه عرفان
  • ارزش
  • معارف الهیه
  • تعقلی
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه