قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

راه ترک خودارضایی ( استمنا ) چیست؟

يکي از بيمارهاي اخلاقي و انحرافات جنسي بنام استمناء يا خود ارضايي است که عده اي بدون آگاهي از عواقب خطرناک آن مبتلا شده اند و هر روز که بر آنها  مي گذرد چند قدم به نقطه فنا و نيستي سرمايه هاي جسمي و روحي خود نزديک‌تر مي‌شوند که به طور خلاصه به حقيقت شوم و ويرانگرخودارضايي از نظر اسلام و روانشناسي مي پردازيم تا قدمي در روشنگري نسل جوان جامعه برداشته باشيم:

 

1- از نظراسلام، خود ارضايي از گناهان کبيره است و شرعاً حرام مي باشد خداوند متعال در سوره مومنون، شخص استمنا کننده را به عنوان متجاوز به حدود الهي معرفي نموده و مي فرمايد: «فَمَنِ ابْتَغى وَراءَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ العادُونَ»(مومنون/7)؛ پس هرکه فراتر از ازدواج، به ارضاي جنسي بپردازد آنان تجاوز کاران به حدود الهي هستند.پيامبر اکرم(ص) نيز نفرت و انزجار خود را از عمل زشت استمناء بيان نموده ودر سخن بسيار تکان دهنده فرموده اند: ملعون است کسي که خود ارضايي کند.معلوم مي شود کسي که به عادت زشت استمناء روي مي آورد در حقيقت مرز حدود الهي را زير پا گذاشته است.

 

2- براساس تحقيقات روانشناسي ومطالعاتي که بر روي گروهي از مبتلايان به استمناء صورت گرفته،ثابت شده است که موضوع استمنا را نبايد ساده تلقّي نمود.استمناء مخرب ترين و ويرانگرترين انحراف جنسي است که جسم و روح را به اختلال مي کشاند موجب اختلال در رشد کامل جنسي، لاغري، ضعف شخصيت، ضعف اراده،کمي قدرت، و تقليل نيروي رواني مي گردد و ممکن است تا آخر عمر فرد مبتلا را از يک ازدواج و زناشويي موّفق محروم کند، استمنا گاهی چنان سيستم اعصاب و روان را به هم مي‌زند که موجب بروز ناهنجاريهاي رفتاري شده، شخص مبتلا را مرز خود کشي پيش مي برد.

 

تعداد قربانيان اين راه در ميان جوانان کم نيستند و تعداد کساني که پس از بيداري از خواب گران خود، دردناکترين تأسف و ندامت را بر روح خود احساس مي کنند نيزفراوانندکساني که با آثار شوم اين بيماري تا پايان عمر خويش دست بگريبان مي باشند.

 

دراينجا به دونمونه از نامه هاي مبتلايان به بيماري استمناء  اشاره مي شود تا بلکه موجب پند و بيداري باشد:

نامه اول: جواني هستم 23 ساله و محصل، از روزي که پا به دوره بلوغ گذاشتم بر اثر نداشتن تربيت صحيح و عدم مراقبت و بي اطلاعي به يک نوع انحراف جنسي مبتلا شده ام و بدبختانه هفت سال آنرا ادامه داده ام اکنون به اين بلاي خانمانسوز مبتلا هستم ،چشمم ضعيف شده، ضعف اعصاب، کم خوني، لرزش بدن، لاغري و پژمردگي مرا بيچاره کرده است،استعدادم کم شده و مطالب را درست درک نمي کنم .جانم به لب رسيده به من رحم کنيد و راه نجاتي نشان دهيد.

 

نامه دوم : جواني هستم 17 ساله و محصل چهارم دبيرستان که تمام دوران ابتدايي شاگر د ممتازبوده ام، ولي به محض رسيدن به دوران پر آشوب بلوغ به يک دام (استمناء) افتادم. اکنون به طوري که خودم حس  مي کنم قسمتهاي عمده بدن من يعني قلب و اعصابم دچار اخلال شده، و بدتر از همه اراده ام را نيز به تعداد زيادي از دست داده ام، دائماً احساس حقارت مي کنم، به خوبي مي  دانم که آينده خوبي نخواهم  داشت.بدبختانه مسئله جنسي جوانان در زماني که براثر بدآموزيهاي فراواني که به وسيله فيلم ها وپخش عکسهاي شهوت انگيز، و اعمال سوداگران ديگري وارد مرحله بسيار خطرناکي شده است. ازارتباط با نامحرم به طور جدّي باید پرهیز نمود. بدانيد ارتباط با نامحرم خارج از چهارچوب عقد شرعي وصحيح ازدواج،حرام است.

 

3- براي ترک خود ارضایی اين برنامه های زیر توصيه مي‌شود:

1- تقويت اراده و تصمیم وامید و تلقين عزت به نفس.

براي ترك هر نوع عادت، قبل از هر چيز تصميم و اراده  وامید لازم است . اين موضوع را اصلا نبايد دست كم گرفت. البته ممكن است كه خيلي از نوجوانان اين‌گونه برداشت كنند كه ما قادر به تصميم‌گيري نيستيم و اراده از ما سلب شده ، ولي مساله اين است همين مقدار اراده داريد كه اين كار را مي‌كنيد، با همان اراده می توانید ترک كنید . اين عمل با تمام بدي كه دارد قابل درمان است. بيش ترين آثار شومي كه به واسطه آن به وجود آمده است ،درمدت كوتاهي پس از قطع آن برطرف مي‌شود، زيرا كه نشاط و نيروي جواني مي‌تواند بيش تر ضايعات گذشته را جبران كند.هيچ وقت ياس و نااميدي را نبايد به خود راه داد.

 

 اگر بارها تصميم گرفتيد و شكست خورديد، بايد توجه داشت كه شكست مقدمه پيروزي است.احساس گناه افراطي، نه طبيعي موجب فزوني سطح اضطراب در شما مي‌گردد . افزايش اضطراب ناخواسته تمايل شما به انجام اين عمل (كه به نوعي آرامش كاذب و موقتي به شما مي‌بخشد) را تشديد مي‌كند. پس به جاي احساس گناه افراطي( كه ثمره‌اي جز تشديد روحيات افسرده‌وار و تضعيف عزت نفس و اعتماد به نفس در شما ندارد) به القاي روح اميد در خود بپردازيد.از تلقين منفي به خود و توجيهات بي‌مبنا و همچنين بزرگنمائي شكست‌هاي گذشته به شدت پرهيز نمائيد. تلقين مثبت و خوش بيني سهم به سزائي درترك تدريجي اين عمل دارد.

 

هرگونه پيشرفت خود را (هرچند اندك) مد نظر داشته باشيد. هيچ‌گاه پيشرفت‌هاي خود را دست كم نگيريد سعي كنيم، بالاخره جواب مي‌دهد و موفق مي‌شويم.اگر موفق به ترك موقت اين عمل (هرچند براي مدت چند روز شديد، اين مطلب را از نظر دور نداريد، كه بازگشت و ارتكاب ناخواسته عمل، جزئي از راه ترك محسوب مي‌گردد. پس با كوچك ترين بازگشت، همه چيز را از دست رفته محسوب نكنيد، بلكه با توبه دوباره از عمل، تصميم قاطع خود را وارد مرحله ترك ديگري كنيد. درصورت ارتكاب دوباره عمل، به جاي ياس و نااميدي كه مطلوب شيطان است، اين نكته را به خود گوشزد نمائيد كه فرصت جبران آن هنوز وجود دارد.

 

 2- دوری از هرگونه تماشاي فيلم‌ها و عکس‌هاي شهوت‌انگيز ومطالعه رمان‌هاي عشقي

3- برنامه ریزی صحيح ورزشي فردي ودسته ‌جمعي

4- تهيه برنامه فشرده وتمام وقت برای بيکاری وتنهایی و وقت خواب

 

5- دوری ازمعاشرت و همنشيني با دوستان منحرف وفاسد وابزارهای مشوق گناه

6- پرهیز از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان و کوتاه

7- پرهیز از نگاه كردن به بدن عريان خود ودیگران
8-  پرهیز از خوابیدن  به روی شکم وپاها

 

9- پرهیز از غذاهای تند و پرکالری و چرب وتنقلات محرک جنسی مانند: موز، شكلات، انجير، خرما، پياز، فلفل وادویه ،گوشت قرمز، پیتزا ،کالباس ، نوشابه های گازدار و...

10- ساده بودن شام شب (میوه جات)

11- تخلیه کردن مثانه (دستشویی) قبل از خواب

 

12- روزه مستحبی هفته اى يك یا دو روز و صبر بر گناه

13- خواندن قرآن وتفکر درباره معانى آيات  

14- مراقبت از چشم و چشم چرانی


درپاسخ کسانی که تصور می کنند، خود ارضایی مفید است  یا بدنبال مجوز از پزشک هستند، می گوییم خود ارضایی هیچ مبنای علمی ندارد، بلکه خلاف ادعای آنان ثابت شده است. چون ده و صدها نفری که مبتلا به خود ارضایی بوده اند در نامه های خود که در حقیقت مرگنامه و دردنامه بود به زیانهای غیر قابل جبران خودارضایی اعتراف کرده اند و متحیر و سرگردان بدنبال درمان هستند. از جمله مواردی که گفته اند:دچار پوچی شده اند، سیستم اعصاب آنها دچار اختلال شده است و به تدریج دچار ضعف اعصاب گشته وتا مرز خودکشی پیش رفته اند، قدرت بینایی کاهش یافته ، دچار انزال سریع شده و از زناشویی موفق نیز ناتوان شده اند، آنچنان ضعف حافظه پیدا کرده اند که ناچار به ترک تحصیل گردیده اند، از نظر اجتماعی منزوی و گوشه گیر شده و میل به حضور در اجتماع ندارند.

 

اگر به مطب روانپزشکان متعهد مراجعه کنید، بیمارانی که مبتلا به این عادت خانمانسوز شده اند را خواهید دید.خودارضایی سبب پیری زودرس وتحلیل رفتن قوای جسمی و فکری می شود ضعف بینایی وتاربینی از عوارض سوء خودارضایی است.مسلمان باید در همه شئون پای بند به رعایت دستورهای شرعی باشد، خود ارضایی از محرمات شرعیه و گناه کبیره است. در قرآن کریم سوره مومنون آیات5 تا 7 بعد از آنکه طریقه مشروع ارضای غریزه جنسی را بیان می کند که: مومنان کسانی هستند که دامنشان را از شهوت های حرام نگه می دارند، مگر در(کام جویی از) همسران یا کنیزانشان. در آیه 7 صریحا می فرماید: پس کسانی که در بهره گیری و ارضای غریزه جنسی، راهی غیر از این برگزینند تجاوز از حدود الهی کرده اند و متجاوزند.

 

برای مطالعه بیشتر مي‌توانيد به كتاب گناهان كبيره نوشته شهيد آیة الله دستغيب مراجعه کنيد.


منبع : پایگاه عرفان
  • خودارضایی
  • استمنا
  • عوارض خودارضایی
  • راه ترک استمنا
  • راه ترک خودارضایی
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه