در واقعه كربلا افراد زيادي حماسه آفریدند تا اين واقعة جانسوز از دایرة كربلا خارج شده و تا روز قيامت به گوش جهانيان برسد. يكي از افراد والا مقام، حضرت زينب(س) بود. ايشان پس از واقعة عاشورا، مسئوليتِ سنگينِ ساماندهي اسرا را برعهده گرفت و با خطبهاي غرّاء در كاخ يزيد، همگان را به ياد شجاعت و دلاوري پدر بزرگوارشان انداخت. با وجود آنكه شاهد كشته شدن حضرت سيّدالشهدا(ع) و اصحاب باوفايش بود، امّا چنان مقامي داشت كه فرمود:
«ما رأيتُ إلّا جميلاً»[1]
در اين ميان صبر حضرت زينب(س) مهمترين امتياز ايشان نسبت به غير معصومان است. وقتي حضرت زينب(س) پيكر آغشته به خون برادر را مشاهده کرد، به خداوند عرضه داشت که:
«أللّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنَّا هَذا الْقُرْبان»[2]؛
پروردگارا! اين قرباني را از ما بپذير.
حضرت با اين جمله نشان داد رضايت و تسليم در برابر امر الهي برایش از هر چیز مهمتر است. يکي ديگر از جملات حضرت زينب(س) كه نشاندهندة صبر بالاي ايشان است، اين جمله است كه فرمودند:
«الْحَمْدُ لِله الَّذِی حَکَمَ لِأَوْلِیَائِهِ بِالسَّعَادَة وَ خَتَمَ لِأَصْفِیَائِهِ بِالشَّهَادَة»[3]؛ سپاس خدایی را که اولیای خویش را به سعادت رساند و پایان عمر برگزیدگان درگاه خود را شهادت قرار داد.
به گونهای که وقتی حضرت زينب(س) فرزندان خود را در كربلا از دست داد، از خيمه بيرون نيامد و اين نشان ميدهد روح اين بانوي بزرگوار، چقدر باعظمت و هیبت بوده است.
------------------------------------------------------------------------
[1]. بحارالأنوار: 45/116؛ من چيزي به جز زيبايي نديدم.
[2]. حیات الإمام الحسین(ع) (قرشی):2/301.
[3]. احتجاج:2/310.
برگرفته از کتاب آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا(ع) نوشته استاد حسین انصاریان
منبع : پایگاه عرفان