قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

آدم بسیار پرخاشگر و عصبی هستم و از این وضعیت خسته شدم لطفا راهنمایی بفرمایید؟

اگرخشم و غضب از چهار چوب عقل و شرع خارج گردد بسیار مخرب و خانمانسوز است و در احادیث اسلامی غضب به عنوان کلید هر شر و بدی معرفی شده است. رسول اکرم (ص) میفرماید: «الغضب یفسد الایمان کما یفسد الخل العسل؛ غضب فاسد کننده ایمان است، همانطور که سرکه فاسد کننده عسل است». امیر المومنین (ع) میفرماید: «از خشم و غضب پرهیز کن که آغاز آن دیوانگی و انجامش پشیمانی است».امام صادق(ع) می فرماید: «الغضب مفتاح کل شر». و از طرفی فرو خوردن خشم مورد سفارش قرآن (والکاظمین الغیظ) و روایات معصومین (ع) است و این سیره عملی و اخلاقی پیشوایان دین بوده است. امیر المومنین (ع) می فرماید: خشم خود را با خاموشی درمان کنید و خواهش نفس را با خرد». اگر از زیانهای جسمی و روحی خشم آگاه شوید در درمان آن کوتاهی نخواهید نمود. از نظرمحققان و روانشناسان ثابت شده است که به هنگام خشم و غضب ماده ای در بدن تولید می شودکه اگر وارد خون شود بسیار خطرناک خواهد بود.

 

برای درمان و رهایی از غضب و خشم دو راه علمی و عملی وجود دارد:

1- راه علمی ، تفکر در اموری است که ذکر شد.

2- راه عملی این است که باید نفس را از آن منصرف کنید تا از اشتغال آتش غضب کاسته شود اگر ایستاده است بنشیند تا وسوسه شیطان از او دور شود و اگر نشسته است خشمگین شده است دراز بکشد، و برخی از علمای اخلاق توصیه نموده اند وضو بگیرد تا از وسوسه های شیطانی در امان گردد. مکان خود را تغییر دهد و به ذکر خدا مشغول گردد. اگر مدتی به این روش عمل کند به تدریج می تواند خشم و غضب خود را کنترل کند و از عصبانیت های بی مورد رهایی یابد.

3-عصبانیت و پرخاشگری بیش از آن که به دیگران و اطرافیان آسیب برساند به خود انسان پرخاشگر آسیب می زند به گفته کارشناسان علوم پزشکی عصبانیت برای قلب و مغز و جسم انسان ضرر دارد و اگر استمرار یابد موجب بیماری های قلبی و عروقی می شود علاوه بر اینکه انسان عصبانی نمی تواند تصمیمات سازنده بگیرد بنابراین باید با تمرین و ممارست و خود کنترلی بتوانید به اعصاب و روان خویش مسلط باشید اینکه بگویید من نمی توانم خودم را کنترل کنم این یک تلقین منفی است که باید از آن اجتناب کنید و با خود عهد ببندید که در حال عصبانیت سخنی نگویید و تصمیم نگیرید و اقدامی انجام ندهید اگر بر این موضوع در حال عصبانیت عمل کنید به تدریج به خود مسلط می شوید علاوه بر اینکه تند خویی و پرخاشگری موجب تنهایی انسان می گردد زیرا به تدریج اطرافیان از انسان دور می شوند چون تحمل دیگران محدود است هر موقع عصبانی می شوید بنشینید و اگر نشسته اید برخیزید و راه بروید و ذهن خود را به موضوع دیگری متوجه سازید.ازمکان خشم وفضای شیطانی خارج شوید. از ذکر صلوات و لاحول ولا قوه الا بالله غفلت نکنید.با قرآن رفیق باشید. همچنین ازخوردن غذاهای تند و انرژی زا پرهیزکنید مانند نوشابه ها و ادویه جات. ورزش و پیاده روی و کوه پیمایی و شنا و دوش آب سرد رادربرنامه زندگی قرار دهید تاانرژی های منفی ازبدن خارج شود. نمازاول وقت درموفقیت وآرامش موثراست. مراقب چشم و زبان باشید که درقیامت پاسخگو باشند.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه