قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 29 ارديبهشت 1398 ساعت 12:07 صبح

شرایط پذیرش اعمال در ماه رمضان از نگاه استاد انصاریان/ استمرار و استقامت لازمه سیر الی الله است

انسان باید مؤمن باشد؛ یعنی به خداوند، رسالت پیامبر(ص) و قیامت ایمان داشته باشد. اگر کسی مؤمن به این اصول نباشد، مطابق با قرآن کریم و روایات، عمل او جزء حسنات به شمار نمی‌آید؛ گرچه ممکن است تخفیفی در عقاب او داده شود چرا که «حسنه» عملی است که انجام دهنده آن در اتصال با خداوند، پیامبر(ص)، اهل بیت(ع) باشد.

دارالعرفان/ مفسر، محقق و اندیشمند حوزه علوم اسلامی و انسانی در کتاب ارزشمند «حسنات و سیئات» نکات ارزشمندی را پیرامون شرایط پذیرش اعمال در ماه مبارک رمضان بیان فرمودند.

 استاد حسین انصاریان در بخشی از کتاب ارزشمند «حسنات و سیئات» به تبیین شرایط پذیرش اعمال انسان در ماه مبارک رمضان می پردازد و آورده است؛

 

اوّل: انسان مؤمن باشد؛ یعنی به خداوند، رسالت پیامبر(ص) و قیامت ایمان داشته باشد. اگر کسی مؤمن به این اصول نباشد، مطابق با قرآن کریم و روایات، عمل او جزء حسنات به شمار نمی‌آید؛ گرچه ممکن است تخفیفی در عقاب او داده شود چرا که «حسنه» عملی است که انجام دهنده آن در اتصال با خداوند، پیامبر(ص)، اهل بیت(ع) باشد. افرادی که اعتقاد به خداوند، رسالت و قیامت ندارند، اگر هزاران کار خیر هم انجام دهند، حق ندارند در آخرت از پروردگار توقع مزد و پاداش داشته باشند. آن‌ها به خیال خود خیرات کرده‌اند، اما در واقع حسنه‌ای از آن‌ها صادر نشده است.

خـانه از پـای بند ویـران است         خواجه در بند نقش ایوان است

 

 

دوم: عملی که انجام می‌شود، بدعت نباشد؛ بلکه باید مطابق با دستورات و احکام دین باشد. عملی باشد که مورد رضایت خداوند و رسولش باشد.

سوم: نیت و انگیزه فرد باید درست باشد؛ برای جلب رضایت خداوند باشد، نه به خاطر جلب نظر و خوشامد مردم.

استاد انصاریان موارد ذکر شده را شرایط قبولی حسنات است، عنوان کرد و افزود: در ماه رمضان اگر شخصی اعمالی را با شرایط فوق انجام دهد، بلافاصله مورد پذیرش و قبولی حضرت حق قرار می‌گیرد. البته سفارش شده است که این قبولی اعمال را برای خود نگه دارید و آن را حفظ کنید.

 

این مفسر قرآن کریم تأکید کرد: راه مستقیم را باید ادامه داد، استمرار و استقامت لازمه سیر الی الله است. «الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا»[1] در همین جاده باید بمانید تا به پاداش الهی و خیر کثیر برسید. «وَأَلَّوْ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقاً»[2] خانه‌ای را اگر آباد کردیم، خرابش نکنیم. از سرنوشت طلحه و زبیر باید عبرت گرفت.

استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: البته به تنهایی نمی‌توان این راه طولانی و پرخطر را طی کرد. پروردگار بزرگ عالم وعده داده است که اگر شما در مسیر باشید، من هم به شما در این راه کمک خواهم کرد، دستتان را می‌گیرم و راهنمای شما خواهم شد[3].

 

پی نوشت:

[1] فصلت (41): 30؛ «بی تردید کسانی که گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند [و می‌گویند:] مترسید و اندوهگین نباشید و شما را به بهشتی که وعده می‌دادند، بشارت باد».

[2] جن (72): 16؛ «و اگر [انس و جن] بر طریقه حق پایداری کنند حتماً آنان را از آب فراوانی سیراب خواهیم کرد».

[3] عنکبوت (29): 69؛ «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا» و کسانی که برای [به دست آوردن خشنودی] ما [با جان و مال] کوشیدند، بی تردید آنان را به راه های خود [راه رشد، سعادت، کمال، کرامت، بهشت و مقام قرب] راهنمایی می‌کنیم.

 

 

  • ماه مبارک رمضان
  • اعتقاد به خدا
  • سیر الی الله
  • حسنات
  • انسان مؤمن
  • شرایط پذیرش اعمال
  • استمرار و استقامت
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه