قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

آیا دعا در همه امور حتی درس خواندن و ازدواج هم اثر گذار هست یا بستگی به سعی و انتخاب انسان دارد؟

 درباره دعا توجه به چند نکته لازم است:

1- نیاز انسان به دعا یک نیاز اساسی و فطری است و آثار و حیاتی مهمی نیزدارد. انسان ذاتا موجود فقیر است وفقر ذاتی انسان قابل انکاروتردید نیست. انسان به حکم عقل ودین به وسیله دعا به یک تکیه گاه لایزال وغنی بالذات یعنی خداوند عزوجل تکیه میکند.

2- دعا با قطع نظر ازاجابت و عدم اجابت انسان راامیدوار میسازد چون دعا ریسمانی است که انسان را متصل به یک اقیانوس تمام ناپذیر میکند.

3- دعا ازمصادیق روشن ذکرالله است و به حکم قرآن ذکر و یاد خدا آرام بخش است واین آرامش باتکامل روح قرین است.

 

 

4- بوسیله دعا رحمت الهی به سوی انسان جلب می شود. چنانکه خداوند متعال درقرآن می فرماید: اگردعا وتضرع و ابتهال شما نبود هیچ عنایتی به شما نداشت.

5-دعا یک عبادت و بلکه مغز و محتوای عبادت است.

6- انسان با دعا کردن نمی تواند اراده ومشیت الهی رامحدود کند. خداوند حکیم است و مصلحت انسان رادرنظر میگیرد. ممکن است دعا به اجابت نرسد چون بمصلحت نباشد یا با تاخیر مواجه شود. امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: خداوند متعال به داود علیه السلام فرمود: ای داود، تو اراده می کنی و من هم اراده می کنم ولی فقط اراده من تحقق می یابد. پس اگر تو تسلیم اراده من شوی، من آنچه را که تو اراده کرده ای به تو می دهم و اگر تسلیم اراده من نشوی تو را در آن چیزی که اراده کرده ای، دچار رنج و سختی می کنم. باز هم فقط اراده من تحقق می یابد. ودرهرصورت زحمتی که انسان رابرای دعا کردن متحمل میشود. درنزد پروردگار محفوظ است.

 

بنابراین چه در مورد ازدواج یا تحصیل و موارد دیگر نقش سازنده دعا رانباید نادیده گرفت. البته دعا اختیار واراده را سلب نمی کند ممکن است انسان بااراده خود اشتباهی را مرتکب شود نباید اشتباه را به حساب دعا بنویسید باید درکنار دعا از عقل و مشورت نیز استفاده کرد تا بتوانید به یک انتخاب صحیح درازدواج برسید.


منبع : پایگاه عرفان
  • اثر دعا
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه