قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 4 مهر 1398 ساعت 1:17 بعد از ظهر

استاد انصاریان در جمع مردم خوی: غرور آتشی است که انسان را نابود می‌کند

دارالعرفان/ مبلغ برجسته عرصه بین الملل گفت: غرور آتشی است که اعمال انسان را تباه می‌کند و در روایات بیان شده است کسی که سن او از شما بیشتر باشد به احتمال اینکه یک الله اکبر بیشتر گفته است خود را از او پایین‌تر ببیند و به کسی که سنش از شما پایین‌تر باشد به احتمال این‌که از تو گناه کمتری مرتکب شده است، با مقام معنوی بالاتری نگاه کنید.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان، در جمع محبین آل الله در بقعه شیخ نوایی شهرستان خوی،  با اشاره به معیارهای ارزش انسان، اظهار داشت: انسان باید در دنیا به دنبال خیر و خوشبختی واقعی باشد و اگر از این مسئله غفلت کند، ارزش واقعی خود را از دست داده است؛ قرآن بیان می‌کند کسانی که به دنبال آخرت نباشند، عمر آن‌ها در تأمین خواسته‌های نفسانی می‌گذرد.

 

وی اضافه کرد: نمی‌توان از مردم انتظار داشت که هم‌وزن اصحاب رسول خدا و صحابه ائمه معصومین(ع) باشند، بلکه هر کسی از نظر جسمی و روحی شرایطی دارد که برابر آن شرایط  باید انتظار ایمان داشت و هر فردی که در حد خود مؤمن باشد اهل نجات خواهد بود.

استاد اخلاق حوزه علمیه بیان داشت: قرآن در آیات مختلف بیان می‌کند که تکلیف هر انسانی به اندازه گنجایش اوست و نباید دیگران را مورد سرزنش قرار داد که بعد از سال‌ها به جایی نرسیده است، بلکه هر کسی به اندازه وسعت خود تلاش کرده است.

 

وی افزود: در روایتی از امام صادق(ع) بیان شده است که اگر کسی در هفتاد سال عمر خود دو رکعت نماز قبول شده در قیامت ارائه بدهد، خدای متعال به احترام این نماز تمام نمازهای هفتاد ساله وی را قبول خواهد کرد، بنابراین نمی‌توان به کسی به دیده اندک بودن اعمال او نگاه کرد، گاهی یک صدقه از روی اخلاص آتش جهنم را خاموش می‌کند.

استاد انصاریان در ادامه با اشاره به این که غرور باعث از بین رفتن اعمال می‌شود، گفت: غرور آتشی است که اعمال انسان را تباه می‌کند و در روایات بیان شده است کسی که سن او از شما بیشتر باشد به احتمال اینکه یک الله اکبر بیشتر گفته است خود را از او پایین‌تر ببیند و به کسی که سنش از شما پایین‌تر باشد به احتمال این‌که از تو گناه کمتری مرتکب شده است، با مقام معنوی بالاتری نگاه کنید.

 

اجر گریه کردن بر سیدالشهدا(ع) بهشت است

وی تصریح کرد: ائمه معصومین(ع) از روضه‌خوان‌ها برای روضه‌خوانی امام حسین(ع) دعوت می‌کردند و در جایی که مداح حال گریاندن مردم را نداشت، خود ائمه(ع) روضه می‌خواندند؛ در روایات ارزش و اهمیت گریه کردن برای امام حسین(ع) اجر و ثواب بالایی دارد و برای گریه بر مصائب سیدالشهدا(ع) اجر بهشت وعده داده شده است.

مفسر قرآن کریم تأکید کرد: گاهی ارتباط بین انسان و اهل‌بیت(ع) منجر به هدایت می‌شود. این ارتباط خواه با واسطه باشد و یا بدون واسطه گاهی منجر به تلنگری برای هدایت انسان می‌شود. پیامبر اکرم(ص) به امیرالمؤمنین(ع) فرمود که محبین شما و محبّینِ شعیان شما اهل نجات هستند.

وی در پایان اظهار کرد: باب رحمت ائمه الهی برای همه مردم باز است و محدودیتی در این باره وجود ندارد و از مسلمان و غیر مسلمان هر کس به این درگاه متوسل شود بدون توجه باقی نخواهد ماند.

 

متن کامل، صوت،عکس و کلیپ های این سخنرانی را - اینجا - ببینید

  • اهل نجات
  • غرور
  • تباهی اعمال
  • خواسته‌های نفسانی
  • گریه بر سیدالشهدا(ع)
  • باب رحمت ائمه الهی
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه