قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 7 مرداد 1399 ساعت 08:23 صبح

با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی

برگزاری مراسم روحبخش دعای عرفه امام حسین(ع) توسط استاد انصاریان

دارالعرفان/ مراسم پرفیض دعای عرفه با نوای استاد حسین انصاریان و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی ویژه برادران در حسینیه هدایت برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، مراسم پرفیض و معنوی دعای عرفه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) توسط استاد حسین انصاریان با مرثیه‌سرایی آقایان حاج حسن اخباری و سید مهدی حسینی روز پنجشنبه ۹ مردادماه از ساعت 17 برگزار می‌شود.

 

استاد انصاریان معتقدند: دعا حقیقتی است که پروردگار عالم در قرآن مجید به آن فرمان داده است و از بندگان خود خواسته این حقیقت را به طور دائم تا آخر عمر در زندگی خودشان تحقق دهند. دعا حقیقتی است که در قرآن مجید نقل شده و تمام انبیاء خدا از آدم تا خاتم، اهل دعا بودند. بسیاری از دعاهای انبیاء درباره خود، زن و فرزندشان یا درباره مردم نقل شده است، خصوصاً دعاهایی در قرآن که از حضرت ابراهیم(ع) نقل شده، او برای خود، اهل‌بیت، مردم، فرزندان و نسلش تا قیامت دعا ‌کرده است. یعنی از پروردگار عالم خاشعانه درخواست می‌کرد که خود، اهل‌بیت و مردم در مدار عبادت قرار گیرند، از نعمت‌های دنیا و آخرت بهره‌مند شوند و از عمل صالح، اخلاق حسنه و ایمان راسخ نصیب داشته باشند. دعا در حقیقت اعلام نیازهای انسان به پروردگار است. درک خداوند آگاه است به همه نیازها، ولی امر کرده که بندگانش این نیازها را با زبانشان اعلام کنند به همین دلیل در بعضی از روایات آمده خدا صدای بندگانش را دوست دارد و کسی که نیازهای خودش را از پروردگار درخواست نکند و به زبان جاری نکند و با خداوند سخن نگوید این دلیل بر کبر روحی اوست. دلیل بر این است که فرد برای خود شأن، استقلال و جایگاهی قائل است و این نوع تکبر که تکبر انسان در برابر پروردگار است انسان را در قیامت دچار عذاب می‌کند.

 

ایشان با اشاره به کلام وحی می‌فرمایند: «إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ» این آیه مربوط به کبر در برابر دعاست. براساس آن به ارزش‌، جایگاه و اهمیت دعا اشاره شده و دعا را مهم‌ترین کلید حل مشکلات مطرح کرده است. زمانی که انسان با دعا به درگاه خدا ناله کند، خداوند ضمانت کرده که جواب او را می‌دهد و مشکلاتش را حل می‌کند، بر این اساس است که امام حسین(ع) طبق فرمان پروردگار و به پیروی از ۱۲۴ هزار پیغمبر به درگاه خداوند دعا کردند. ایشان در دامنه کوه عرفات در جمع اهل‌بیت و زائران این دعا را هم برای خود و هم برای تعلیم به امت خواندند. در حقیقت فلسفه این دعا آشنایی با خلقت انسان، روحیات، دین، اخلاق، عمل صالح و آشنایی با انحرافات اخلاقی و عملی است. انسان به وسیله متن این دعا انحرافات جاده‌ معنوی، اخلاقی و عملی را می‌فهمد و درصدد دفع و رفع آن برمی‌آید.

 

این مفسّر، محقق و پژوهشگرعلوم و معارف قرآن کریم ادامه می‌دهند: دعای عرفه توسط امام حسین(ع) در مراسم حجی که قبل از سال حادثه عاشورا شرکت ‌کردند، خوانده شد. چون سالی که عاشورا اتفاق افتاد ایشان روز هفتم از مکه خارج شدند، دعا مربوط به روزعرفه است، پس سال آخر عمرشان این دعا را نداشتند چون وقوف به عرفات را نداشتند، امام(ع) از ابتدای امر قصد عمره مفرده کرده بودند نه قصد حج، اگر قصد حج کرده بودند نباید روز هشتم از مکه خارج می‌شدند، این دعا برای سال‌های قبل است. یکی از بهترین موقعیت‌‌ها برای این دعا روز عرفه است.

 

معظم له می‌افزایند: مقدمه دعای عرفه شناخت خلقت ظاهر انسان و ما بقی دعا مربوط به عقل، روح، دنیا، آخرت، دین و اخلاق انسان است. با توجه به مقدمه دعا و دنباله آن مقدمه، باید گفت دعای عرفه یکی از معجزات فکری امام حسین(ع) است. قبل از ایشان چنین دعایی با این متن سابقه نداشته است. بعد از امام حسین(ع) برای ائمه طاهرین چنین متنی انشاء نشده و برای غیر امام و غیر معصوم هم امکان انشاء چنین دعایی وجود ندارد.

 

استاد انصاریان تصریح دارند: این موقعیت برای انبیاء و ائمه دیگر پیش نیامد تا روز عرفه چنین دعایی را از باطن، درون و از چشمه عقل و فکرشان در عالم ظاهر جاری کنند. مسلماً اگر حضرت جواد(ع) یا موسی بن جعفر(ع) یا دیگر ائمه، امام سوم و در جایگاه ایشان بودند، همین متن را اعلام می‌کردند.

 

لازم به ذکر است، این مراسم معنوی ویژه «برادران»، در حسینیه هدایت واقع در میدان قیام، خیابان ری با تلاوت قرآن توسط قراء بنام کشوری آغاز خواهد شد.

مجدد تأکید می‌گردد حضور تمامی برداران با ماسک الزامی است.

 

انتهای پیام /

  • حسینیه هدایت
  • استاد انصاریان
  • امام حسین(ع)
  • دعای عرفه
  • مقابله با کرونا
  • ذی‌الحجه
  • پروتکل‌های بهداشتی
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه