به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسهٔ علمی فرهنگی دارالعرفان، حجتالاسلام علی فاضلی در اولین هماندیشی صحیفهپژوهان، در خصوص برگزاری این نشست اظهارداشت: کار بنده بیشتر تحقیق در متون گذشتگان است و 17 عنوان را در پژوهشکدهٔ باقرالعلوم از شروح و ترجمهٔ عالمان که از دورهٔ صفویه بوده است، منتشر کردهایم.
تصحیحگر متون گذشتگان افزود: باید به بایستههای صحیفه توجه شود. در اثری چون شکسپیر، بیش از سیصد تصحیح و تحقیق انتقادی وجود دارد و هر روز، بیش از یک مقاله دربارهٔ این نمایشنامه نوشته میشود.
وی تصریح کرد: تاکنون هیچ تصحیح انتقادی در مورد صحیفهٔ سجادیه صورت نگرفته یا متون مختصری از مجلسی اول و دوم در دورههای قبل بوده است و باید در این عرصهٔ علمی تلاش کرد.
حجتالاسلام فاضلی خاطرنشان کرد: صحیفه چاپ سنگی است که به صحیفهٔ چاپی سنگی «رکنالملک» شهرت دارد و در دورهٔ قاجاریه منتشر شده است. من معتقدم حتی صحیفه را به این صورت نیز منتشر نکردهایم؛ پس صحیفهٔ سجادیه باید تصحیح انتقادی شود و حق مطلب را برای آن بهخوبی بیان کنیم.
وی اظهارداشت: شارحین دورهٔ معاصر باید از دورههای گذشته استفاده کنند و باید دید که آیا این شارحین به متون و ترجمههای گذشتگان مراجعه دارند؟
این پژوهشگر حوزه بیان کرد: تصحیح انتقادی «ریاض السالکین» سید علی خان، دومین کاری است که باید انجام شود و بهدرستی شکل بگیرد.
وی گفت: متأسفانه قبور بسیاری از علما در شیراز در حال تخریب است؛ یعنی مفاخر را با دستان خودمان به فراموشی میسپاریم.
تصحیحگر متون گذشتگان تصریح کرد: ما بسیاری از منابع علمی را مرهون این علما هستیم؛ حتی وضعیت قبور بسیاری از علما در قم اینگونه است و باید از این قبور مراقبت شود.
وی خاطرنشان کرد: بهنظر من، قبور پادشاهها نیز به صیانت نیاز دارد؛ مانند فتحعلی شاه که خدماتی به اسلام داشت. بسیاری از کشورها فاقد تاریخ هستند، اما شخصیتهای خود را به رخ جهان میکشند و ما با قدمت تاریخی فراوان، این میراث فرهنگی را از یاد میبریم.
انتهای پیام /