به گزارش روابط عمومی موسسه دارالعرفان، استاد حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه علمیه، در مراسم دهه سوم جمادیالاول در حسینیه همدانیها با بیان اینکه هیچ چیزی در این عالم برای پروردگار با ارزشتر از انسان مومن نیست، اظهار داشت: خداوند فقط از باب محبت به انسان و اینکه هیچ مسئله منفیای را برای انسان نمیپسندد، واجبات را برای انسان تعیین کردهاست. هر دعوتی که خداوند از انسان کرده سودمند است و با اجابت این فرامین، خیر دنیا و آخرت نصیب بندگان میشود.
وی ادامه داد: در قرآن آمده افرادی که مومن هستند و ایمان به خدا از اعضا و جوارح آنها طلوع پیدا میکند، از تمام موجودات عالم هستی برتر هستند اما نکته مهم این است که این ایمان باید به صورت عملی ظهور و بروز پیدا کند. رسول خدا(ص) میفرمایند هر کس چشم از ناموس مردم و حرام الهی بپوشاند، جلال و جمال پروردگار در وجود او خود را نشان میدهد و انسان با این عمل به معشوق ازلی و ابدی پیوند میخورد.
استاد انصاریان افزود: خدا میفرماید اگر تمام کره زمین را از طلا پر کنند و به بنده مومن من بگویند که این اموال حرام است، بنده مومن آن را نمیخواهد چون حرص و طمع ندارد؛ این بندهی با ایمان به خاطر ارتباطی که با پروردگار دارد، زمین پر از طلا را بدون خالق هستی هیچ می داند اما افرادی که از این اعتقاد تهی هستند همواره به دنبال تقلب در کار خود برای کسب اندکی مال بیشتر هستند.
این مفسرقرآن کریم با اشاره به حکایتی از برخورد امیرالمومنین(ع) با دنیا تصریح کرد: امام علی(ع) در نهج البلاغه میفرمایند روزی دنیا به صورت زیباترین دختر خود را به من نشان داد و من به او گفتم تو را سه طلاقه کردم که غیرقابل رجوع است. اگرچه لازم به ذکر است که امیرالمومنین(ع) هیچگاه نفرمودهاند به دنبال دنیا نروید همانگونه که قرآن مجید هم تجارت و داد و ستد را قبول دارد اما این تجارت نباید انسان را از خدا باز دارد.
استاد انصاریان افزود: وقتی باغهای خرمای امیرالمومنین(ع) به ثمر مینشست در حالی که هنوز خود خرمایی نخورده بودند به قنبر میفرموند قلم و کاغذ بیاور و سپس تمام آن باغ را وقف مشکلداران شیعه میکرد؛ تولیت آن باغ را بر عهده امام حسن(ع) و امام حسین(ع) قرار میداد و تاکید داشت که آنان حق استفاده شخصی از آن باغ را ندارند مگر اینکه خود نیز محتاج شوند، در این صورت به میزان رفع نیاز زندگی میتوانند از آن استفاده کنند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در اصول کافی، اظهار داشت: رسول خدا(ص) میفرمایند مومن کسی است که همه مردم به خیر او امیدوار و از شر او در امان هستند و همانگونه که بیان شد، خداوند چنین انسان مومنی را بهترین جنبنده عالم میداند.
وی افزود: در همین خیابان خاوران تهران، من دوست کاسبی داشتم که برای او در دهه آخر صفر منبر میرفتم و سالها پیش از دنیا رفت. چند وقت پیش شاگرد آن آدم بعد از منبر پیش من آمد و گفت که صاحب کار من در روزهای آخر عمر خود حدود 500 چک برگشتی به من داد و گفت صاحبان این چکها احتمالا پول نداشتهاند تا آن را پاس کنند، تمام این چک ها را به حیاط خانه ببر و آتش بزن تا من دود شدن آنها را ببینم و خیال من راحت شود که به بندگان خدا فشار نیاوردهام.