متن سخنرانیِ، سخنرانان این مراسم به شرح ذیل می باشد:
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی درباره جایگاه علمی و دینی استاد انصاریان گفت: ایشان یک مکتب تربیتی را در ۶٠ سال اخیر ساخته و پرداخته اند که اصول و ابعاد و اجزایی دارد، مکتبی که این اعتقاد را تبیین میکند که بستر عرضه دین، اخلاق و عرفان است.
وزیر فرهنگ ادامه داد: جناب آقای انصاریان نیاز به معرفی ندارند گرچه شاید بیشتر مردم ایشان را با وجهه خطابه و منبر بشناسند که خود ایشان هم به آن افتخار میکنند (و واقعاً هم مایه افتخار است چراکه ۶۰ سال در این فضا خدمت کردند و تاثیرات گستردهای بر جای گذاشتند) اما این وجهه ایشان بر سایر وجوه شخصیتی استاد انصاریان سایه انداخته است به همین منظور قصد دارم به اختصار چند نکتهای عرض کنم.
صالحی با بیان اینکه آقای انصاریان عالم و مجتهدی اسلامی و محققی بزرگ و ارجمند است، تصریح کرد: سالیان متمادی دروس عالیه حوزه را نزد اساتید بزرگی تحصیل کردهاند برای من تعبیر حضرت آیت الله العظمی سید احمد خوانساری در اجازه روایتی که به استاد انصاریان دادهاند قابل توجه است؛ این مرجع عالیقدر در متن اجازه روایتشان مرقوم کرده بودند "لقد استجازنی عالم الکامل" باید توجه کنیم مرحوم سید احمد خوانساری که به احتیاط در گفتار و رفتار مشهور بودند از ایشان با تعبیر عالم الکامل یاد میکند که بسیار قابل ارزشمند است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آخوند ملا علی همدانی که در همدان ستارهای کم نظیر بودند نیز در اجازه روایت به استاد انصاریان از این تعبیر استفاده کردهاند "عالم، عامل و ابوالفضائل" اینکه آخوند ملاعلی همدانی برای ایشان چنین تعابیری را به کار ببرند قابل توجه است چرا که این واژگان کلماتی ساده نیستند؛ کسانی که این عزیزان را بهتر میشناسند میدانند این واژگان چه جایگاهی دارد و کلماتی مبالغه آمیز و یا شاعرانه نیستند.
وی افزود: این وجه ایشان به عنوان عالم بزرگ اسلامی (محققی که تا الان ۲۰۰ هزار ورقه a۴ دست نویس دارند) کمتر مورد توجه واقع شده است و کمتر عالم، عامل و مولفی در این سطح از تالیفات داریم.
صالحی با بیان اینکه نکته دوم وجهه مربیگری ایشان است چراکه استاد حسین انصاریان استاد اخلاق و شخصیتی تربیت کننده هستند، تصریح کرد: به نظر میآید استاد انصاریان مکتب تربیتیای را در ۶۰ سال اخیر ساختهاند که اصول و ابعادی دارد؛ عنصر نخست اعتقاد ایشان است (که در عملکردشان نیز دیده میشود است) استاد انصاریان معتقد هستند اخلاق و عرفان بستر عرضه دین است اگر میخواهیم جامعه و افراد متدینی را پرورش دهیم باید از مسیر اخلاق و عرفان آنها را تربیت کنیم.
وی افزود: ویژگی دوم انتقال اسلام با طعم محبت و عاطفه است، نباید طعم محبت و عاطفه را از اسلام و تربیت دینی و اخلاقی بگیریم این دو نظریه مهم ایشان در سلوک تربیتی است؛ اینکه ایشان میتوانند در ۶۰ سال اخیر در زمینه تربیتهای فردی و جمعی تا اینحد موفق باشند به این ویژگیها باز میگردد.
صالحی تصریح کرد: میخواهم خاطرهای از ایشان نقل کنم سالیان پیش استاد انصاریان گفته بودند به حرم امام رضا (علیه السلام) مشرف شدم در هنگام توسل و زیارت روحانیای نزد من آمد و گفت در بدن من خالکوبی وجود دارد چرا که پیش از این دزد بودم در یکی از شبهای ماه مبارک رمضان با دزد دیگری در مسیری برای رفتن به دزدی بودیم که به جمعیت زیادی برخورد کردیم، راه بسته بود و شما در حال سخنرانی بودید ما هم به ناچار نشستیم تا سخنان شما را گوش دهیم وقتی که صحبتهای شما تمام شد من به رفیقم گفتم دیگر دزدی را کنار میگذارم او هم به من همین حرف را زد.
وزیر فرهنگ گفت: این میزان از نفوذ کلام به مبانی نظری و اسلوبی برمیگردد که علاوه بر نفس پاک میتواند اثرگذار باشد.
وی افزود: نسل ما (که پیش از انقلاب را دیده است) احساس میکرد منابع اصیل عمومی دین در دسترس مردم نیست ترجمههای قرآن مجید محدود بود علاوه بر آن، این ترجمهها روان نبودند ولی ایشان همت کردند ترجمه روان، قابل استناد و اعتماد منابع اصیل و اصلی دین را در دستور کار قرار دادند.
صالحی تصریح کرد: این کار را نیز از کتاب صحیفه سجادیه آغاز کردند؛ نهج البلاغه، مفاتیح الجنان و قرآن کریم نیز دیگر منابعی بودند که استاد در این مسیر به آنها توجه ویژه داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حیف است کتب آسمانی یا متصل به منابع آسمانی در دسترس عامه مردم نباشد چراکه قرار نیست این کتب صرفاً در اختیار خواص قرار گیرد؛ نقش ایشان در عمومی کردن منابع اصیل دینی بسیار موثر بوده و هست، به سهم خودم به عنوان یک شاگرد کوچک از ایشان سپاسگزاری میکنیم چرا که جمع زیادی را به سخنان ناب و رفتار درست متصل کردند.
بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم پاسداشت آیت الله «سیدهاشم حسینی بوشهری» با اشاره به جایگاه استاد حسین انصاریان در حوزه دین و اخلاق گفت: استاد انصاریان محقق، مفسر، دارای ذوق و قریحه شعر و اهل ادب و صاحب نثر روان و صاحب تالیفات گرانسنگ هستند، ایشان اگرچه در تهران ساکن هستند، اما از شخصیت های حوزوی ما و سفیر حوزه دراقصی نقاط ایران و دیگر کشورها است.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام علی(ع) گفت: امیرالمومنین علی(ع) فرمودند که هر وقت خدا خیر بنده ای را بخواهد او را موفق می کند که عمر گرانبهایش را صرف بهترین کارها کند و چه کاری بهتر از تبلیغ دین خدا که استاد انصاریان عزیز به آن مشغول است.
وی با اشاره به اینکه استاد انصاریان تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است، ابراز کرد: سربازان مرزبانان جغرافیایی کشورمان هستند و در کنار آنها مرزبانان اخلاقی و اعتقادی نیز در جامعه است که اگر مرزبان اعتقادی و اخلاقی نباشند، زمینه برای مرزبانی از مرزهای جغرافیایی هم فراهم نمی شود.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروز دشمنان در جنگی که به راه انداخته اند، تمام تلاششان را به کار گرفته اند که تفکر دینی و مرزهای اعتقادی از نسل جوان برداشته شود، تا اگر روزی خواستند به سرزمین ما بتازند، کسی به عنوان پاسدار مرزهای جغرافیایی نباشد، زیرا که انگیزه را از او گرفتند.
آیت الله حسینی بوشهری نایب رییس مجلس خبرگان
آیت الله «سیدهاشم حسینی بوشهری» با اشاره به جایگاه استاد حسین انصاریان در حوزه دین و اخلاق گفت: استاد انصاریان محقق، مفسر، دارای ذوق و قریحه شعر و اهل ادب و صاحب نثر روان و صاحب تالیفات گرانسنگ هستند، ایشان اگرچه در تهران ساکن هستند، اما از شخصیت های حوزوی ما و سفیر حوزه دراقصی نقاط ایران و دیگر کشورها است.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از امام علی(ع) گفت: امیرالمومنین علی(ع) فرمودند که هر وقت خدا خیر بنده ای را بخواهد او را موفق می کند که عمر گرانبهایش را صرف بهترین کارها کند و چه کاری بهتر از تبلیغ دین خدا که استاد انصاریان عزیز به آن مشغول است.
وی با اشاره به اینکه استاد انصاریان تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است، ابراز کرد: سربازان مرزبانان جغرافیایی کشورمان هستند و در کنار آنها مرزبانان اخلاقی و اعتقادی نیز در جامعه است که اگر مرزبان اعتقادی و اخلاقی نباشند، زمینه برای مرزبانی از مرزهای جغرافیایی هم فراهم نمی شود.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروز دشمنان در جنگی که به راه انداخته اند، تمام تلاششان را به کار گرفته اند که تفکر دینی و مرزهای اعتقادی از نسل جوان برداشته شود، تا اگر روزی خواستند به سرزمین ما بتازند، کسی به عنوان پاسدار مرزهای جغرافیایی نباشد، زیرا که انگیزه را از او گرفتند.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به ویژگی های ممتاز استاد انصاریان گفت: ایشان هنرمندی هستند که علاوه بر خطابه و منبر در قلم و تالیفات هم توانمند بوده است به طوری که تفسیر صحیفه سجادیه ایشان مورد استقبال اهل سنت هم قرار گرفته است.
دکتر غلامرضا اعوانی رییس انجمن حکمت و فلسفه ایران
در ادامه این مراسم دکتر «غلامرضا اعوانی» نیز گفت: تقارن سالروز ولادت حضرت زینب(س) و استاد انصاریان تصادفی نیست، تقدیر الهی است که باید آن را به دلیل علاقه ایشان به معارف اهل بیت(ع) که وصف ناشدنی است، دانست.
رییس انجمن حکمت و فلسفه ایران بیان کرد: کار خدا و پیامبران تبیین بوده است و ما احتیاج به علمایی برای تبیین گری حقایق دین داریم. در سوره ابراهیم آیه چهارم آمده است: «مَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِیُبَیِّنَ لَهُمْ فَیُضِلُ اللَّهُ مَنْ یَشَاءُ وَ یَهْدِی مَنْ یَشَاءُ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ، ما هیچ پیامبری را، جز به زبان قومش، نفرستادیم؛ تا (حقایق را) برای آنها آشکار سازد؛ سپس خدا هر کس را بخواهد گمراه و هدایت کند». این نشان می دهد که دین مساله فطری الهی است و قرآن کریم به این مساله تاکید دارد که تمام حقایق بالقوه در ما وجود دارد و تبیین این فایده را دارد که ما حقایق را بالفعل نماییم.
اعوانی همچنین افزود: موضوع وحدت و مودت، در قرآن و همه ادیان الهی آمده است و استاد انصاریان هم که همواره بر تلعیم، تربیت، اخلاق و فضلیت و معرفت دینی تاکید داشته اند برمبنای تعالیم ائمه(ع) بوده است.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین پاسداشت فرهنگ و اخلاق که بهپاس بیش از نیمقرن خدمات علمی و فرهنگی استاد حسین انصاریان در تالار وحدت برگزار شد، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت زینب (س) گفت: توفیقی برای ما است که در شب جمعه و شب ولادت حضرت زینب (س) که نماد تدبیر و خردمندی هستند، گرد هم آمدهایم تا از استاد عزیز خود قدرشناسی کنیم.
آقای قالیباف در ادامه با یادآوری دوران همسنگری و همرزمی خود با استاد حسین انصاریان در دوران دفاع مقدس و بهعنوان یک دوست و پامنبری که قریب ۴۰ سال کنار ایشان بوده است؛ طی سخنانی به تشریح تاریخ پربرکت زندگی استاد انصاریان و تأثیر مجاهدتهای ایشان در عرصههای مختلف پرداخت که به شرح زیر است:
«الّذین یبلّغون رسالات اللّه ویخْشوْنه؛ ولا یخْشوْن أحدًا إلّا اللّه؛ وکفی باللّه حسیبًا» (آیه ۳۹ سوره احزاب)
تاریخ پر فراز و نشیب شیعه را که مرور میکنیم همواره بر آسمان آن ستاره درخشان روحانیت شیعه را میبینیم که در مواجهه با حکّام جور و هرگونه انحراف در معارف دینی و رنجهای فراوان تودههای مردم از هر صنف و قوم و قبیلهای خود را در مهلکه انداخته و لنگرگاه اهالی و رنج و دغدغه بودهاند.
تاریخ ایران در هزار سال گذشته همواره شاهد عالمانی بوده که حتی لحظهای راحتطلبی را دنبال نکردند و در انتظار دیوانسالاران برای رفع حوائج مردم نماندند و برای ترویج معارف دین قرآن و اهلبیت علیهمالسلام تنها به خطابههای علمی بر فراز منبرها بسنده نکردند؛ بلکه در کنار تبیین ترویج تذکر و نصیحت مصداق کامل دعوت عملی مردم به دین خدا و شاهدی بر این فرمایش امام صادق (ع) بودند که «کونوا دعاه للنّاس بغیر ألْسنتکمْ».
امروز در این جا جمع شدهایم تا درباره کسی صحبت کنیم که سیره و سلوک و مشی فردی و اجتماعی او و کنشگری سیاسی او بازنمایی حقیقی از همان چیزی است که ما بهعنوان علم نافع از آن یاد میکنیم همانگونه که در دعای شریف میخوانیم «رب زدْنی علماً و عملاً صالحاً و الحقنی بالصّالحین».
حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه در مقدمۀ کتاب «شرح چهل حدیث» مطلبی را به این مضمون مطرح میکنند که علم دین و روایت حدیث و علم اخلاق برای تغییر و عمل در حوزه فردی و توسعۀ آن در مسیر اجتماعی است وگرنه بر علم بدون عمل هیچ اثری مترتب نیست.
اجازه دهید از مقدمات بگذرم و کمی دربارۀ استاد انصاریان و درک فردی خودم از ایشان در چهار دهۀ گذشته سخن بگویم آوازۀ استاد حسین انصاریان از دهه ۵۰ در بین آحاد مردم طنینانداز شد جنوب شهر تهران بارها جوان فاضل امامحسینی ای را دیده بود که دستگیر مردان و زنان ناامید میشد و در کنار ترویج معنویت و اخلاق حل مشکلات مردم بخش مهمی از دغدغههایش بود. ایشان در سالهای پیش از انقلاب مقابله با رژیم طاغوت را محدود به مبارزات معمول سیاسی نکرد؛ بلکه شیوهٔ علمای سلف خود را در ارائه خدمات اجتماعی به مردم پی گرفت.
یکی از ویژگیهای اساسی این مرد بزرگ «عقلانیت انقلابی» ایشان است. عقلانیت انقلابی در ترویج دین و مکتب اهلبیت طبعاً دارای بروز و ظهوری است که از سویی در مواجهه با هرگونه تحجر صفآرایی میکند و از سویی دیگر کنشگری سیاسی روحانیت را محدود به مخالفت یا حمایت از نظام نمیکند. ایشان آنچنان که تضعیف نظام جمهوری اسلامی را روا نمیدارد طی این سالها هیچگاه از نصیحت مشفقانه همدلانه و امیدبخش نسبت به این نظام مقدس کوتاهی نکردهاند.
شاخصۀ دیگر عقلانیت انقلابی استاد حسین انصاریان این است که در برابر تفکرات فرقهای و محفلی که میخواهند دین را دچار محدودیت کنند و از کنش سیاسی و اجتماعی آن جلوگیری کنند یا تفکرات نوگرایانۀ اهل مسامحه و تساهل که دین اسلام را به یک طریقت صرف تقلیل میدهند قد علم میکند.
عقلانیت انقلابی استاد انصاریان نهتنها مردم را به خوب و بد تقسیم نمیکند؛ بلکه نگاه محبتآمیزش همانند خورشید بر همگان حتی بر آنکه بهظاهر از مناسک دینی فاصله گرفته است میتابد و چنان باکرامت با کسی که خود را گناهکار میداند برخورد میکند که امیدوارانه به التزام دینی پایبند میشود.
نکتهای دیگر در باب عقلانیت انقلابی استاد حسین انصاریان میگویم تا الگویی باشد برای طلاب عزیز جوانمان: من در این چهار دهه شاهدم که او در بزنگاههای سیاسی و وقایع اجتماعی که جمهوری اسلامی با آن مواجه بوده دچار قبض و بسط یا افراطوتفریط نشده است چرا که از بن دندان بهنظام فکری حضرت امام (ره) مبتنی بر اسلام ناب محمدی معتقد است و این خصیصه باعث شده باتکیهبر مبانی محکم از وسعت مشرب سیاسی برخوردار باشد و همچنین معنای انقلابیگری را وسعت ببخشد و شما میدانید امروز یکی از نیازهای جدی روحانیت در تعامل با تودههای مردم و نخبگان در صنوف مختلف توجه به این سبکفکر و عمل سیاسی است.
اینجانب بهواسطهٔ بیش از ۱۵ سال خدمت در پلیس و شهرداری تهران آشنایی خوبی نسبت به لایههای پنهان و آشکار آسیبهای اجتماعی و فرهنگی دارم من در شهرداری نسبت به معضلات اجتماعی منطقه به منطقه محله به محله و کوچه به کوچۀ شهر تهران اشراف پیدا کردم و میتوانم با صراحت بگویم تهران همین چهرۀ بهظاهر شاداب و زیبایی که عموم مردم میبینند نیست.
من چه بهواسطهٔ سوابق کاری قبلی و چه بهواسطهٔ وظایفی که امروز در حوزۀ قانونگذاری دارم با تمام وجود درک میکنم که امثال همین استاد انصاریان ها بودهاند که با روحیۀ عرفان عملی ای که دارند در مقاطع مختلف تاریخی بیادعا خاموش و خالصانه بااعتبار و آبرویی که از یکعمر خواندن دعای کمیل کسب کردهاند و آن را خرج مردم میکنند باعث میشوند مسئولینی مثل من وظیفۀ خود را برای رسیدگی به مردم تشخیص دهند و ظرفیتهایی را که دارند برای حل مشکلات اقشار آسیبپذیر به کار گیرند.
مروری بر کارنامه علمی این عارف عالم باعث تحیر بسیاری از اندیشمندان شده است؛ اما وجه تمایز این عارف عامل مردمیبودن ایشان است بهطوریکه با همۀ وزن علمی و با داشتن قریب به ۱۴۰ اثر ارزشمند هیچگاه حاضر نشدند ارتباط خود با مردم را کمرنگ کنند و جلسات وعظ مناجات خوانی و روضهخوانی را بهعنوان اصلیترین وظیفۀ یکعالم دینی ادامه دادهاند.
امروز میتوانستم طبق رسم اینگونه مراسمها لیست کتب و تألیفات ارزشمند ایشان را برای حضار محترم بازگو کنم؛ اما شایستهتر دیدم بهعنوان یک پامنبری چهلساله که امروز نمایندۀ مردم شریف و قدردان تهران است روای بخش کوچکی از ویژگیهای این عارف عالم مردمی باشم و شهادت دهم به اینکه ایشان چه انسانهایی را که به صراط مستقیم هدایت کردند و چه گرههایی را که از زندگی نیازمندان باز کردند.
در پایان لازم است اشاره کنم که بیش از ۶۰ سال جهاد علمی ترویج مکتب اهلبیت علیهمالسلام و معارف قرآنی دستگیری از افتادگان اخلاقی، اقتصادی، سیاسی و عقیدتی و به حق طبیب دوار بودن ارمغانی است که در اثر مداومت بر روضهخوانی سیدالشهدا (ع) نصیب مردی شده است که امروز در آستانۀ هشتادسالگی قرار دارد.
جناب استاد انصاریان! شیخ حسین انصاریان مردم! رزمنده و همسنگر دفاع مقدس! زادروزتان را تبریک میگویم و دوام توفیقاتتان را از خداوند منان خواستارم.
استاد حسین انصاریان
در این مراسم پاسداست استاد حسین انصاریان ضمن تشکر از رییس جمهور و رییس مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان برای حضور در این مراسم گفت: محبت و مهرورزی به هرنوع قشر و انسانی جواب خوبی داده است و اگر جواب این مهر و محبت ها از صدا و سیما عمومی کنیم همه عاشق یکدیگر می شوند و بسیاری از مشکلات حل می شود.
استاد انصاریان به ذکر خاطره ای از فعالیت تبلیغی خود در یکی شهرهای کشور و به راه راست هدایت شدن یک انسان اشاره کرد و گفت: رفتار و عمل ما بیش از همه بر انسان ها تاثیرگذار است تا سخنرانی و موعظه.
دکتر مسعود پزشکیان ریاست محترم جمهور
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان در مراسم پاسداشت «فرهنگ و اخلاق؛ به پاس بیش از نیمقرن خدمات علمی و فرهنگی استاد حسین انصاریان» ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها و آرزوی سلامتی و سربلندی برای همه علمای اسلام به ویژه استاد حسین انصاریان گفت: یکی از ویژگیهای برجسته و بسیار آموزنده استاد انصاریان عملکرد و رفتار شایسته و پسندیده ایشان است که اگر صدها کتاب بیش از آنچه ایشان نوشته، مینوشت و هزاران منبر بیش از منبرهایی که رفته میرفت، تاثیری که عملکرد او بر جامعه گذاشته است، نداشت.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تاکیدات مکرر قرآن کریم مبنی بر اخلاق و رفتار نیک تصریح کرد: بسیاری از ناملایمتیها با مردم، سبب شده که آنها اگر ضد ما عمل نکنند، قطعا حرف و سخن ما نیز آنها را هدایت نخواهد کرد، در حالی که این رفتار نبی مکرم اسلام بود که باعث شد مردم دور او جمع و آنگاه به نور اسلام هدایت شدند.
پزشکیان با بیان اینکه وقتی دانشگاه، مدرسه، صدا و سیما و رسانه دست ما باشد و جامعه ما با این مشکلات مواجه باشد، نیازمند آن است که ما در رفتار و کردارمان بازنگری کنیم، اظهار داشت: باید ببینیم چرا وقتی استاد انصاریان منبر میروند مردم در خیابانها روی زمین مینشینند، به سخنان او گوش میدهند و تغییر میکنند، اما وقتی ما مسئولین با مردم سخن میگوییم، تغییر اتفاق نمیافتد، چون مردم به رفتار او نگاه میکنند و این آن چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
رئیس جمهور افزود: نمیشود با دانشجو برخورد مناسبی داشت و او از ما دور شود و ما را قبول نکند، مشکل آن دانشجو نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم با رفتارمان به او اخلاق و انسانیت و عدالت و انصاف و صداقت را نشان دهیم. در واقع این عملکرد ما است که میتواند مردم را نسبت به حاکمیت جذب یا دفع کند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: هر چه از آیه و روایت بگوییم، ولی مردم ببینند که آشنایان و دوستان و همخطیهای خود را به قدرت میرسانی حرف ما را نخواهند پذیرفت؛ رفتار ما از گفتارمان گویاتر است. این منش یعنی رفتار درست در وجود استاد است و خداوند وجود ایشان را با عزت و عمر او را طولانی بدارد. بدانید که اسلام دین رحمت، انصاف، حق و عدالت است و برای هر کار غلطی مردم را کتک نمیزنند. خدا کمک کند که ما شرمنده مردم نشویم. وقتی سخن از راه و مکتبی به میان میآوریم، اگر مردم در عمل ما اشکالی ببینند، آن راه هم زیر سوال خواهد رفت.
پیش از سخنان رئیس جمهور تابلوی نفیسی از طرف رئیس جمهور و یک جلد کلامالله مجید از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به استاد حسین انصاریان اهدا شد و همچنین ضمن رونمایی از آثار جدید ایشان تمبر یادبود مراسم امروز رونمایی و توسط رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ممهور شد.