فارسی
دوشنبه 03 دى 1403 - الاثنين 20 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

پیش گامان تشیع در روزگار پیامبر (صلی الله علیه و آله)

پیش گامان تشیع در روزگار پیامبر (صلی الله علیه و آله)

شناخت تاریخ تشیع و وجود آن در روزگار پیامبراکرم صلی الله علیه و آله یکی از جنبه های مهم تاریخی است. در این نوشتار به شناخت پیشگامان تشیع پرداخته و با اسامی ایشان بیشتر آشنا می شویم.

برای شناخت پیش گامان تشیع، رجوع به کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده، خالی از دشواری و پیچیدگی نیست و ممکن است موضوع به شماری از مقاصد و مناقشات کشیده شود. در نتیجه ما نام شماری از صحابیانی را که به تشیع شهرت داشته و به آن منسوب بودند، در اینجا ذکر می کنیم:
عبدالله بن عباس، فضل بن عباس، عبیدالله بن عباس، قثم بن عباس، عبدالرحمان بن عباس، تمام بن عباس، عقیل بن ابی طالب، ابوسفیان بن حرث بن عبدالمطلب، نوفل بن حرث، عبدالله بن جعفر بن ابی طالب، عون بن جعفر، محمد بن جعفر، ربیعة بن حرث بن عبدالمطلب، طفیل بن حرث، مغیر بن نوفل بن حارث، عبدالله بن حرث بن نوفل، عبدالله بن ابی سفیان بن حرث، عباس بن ربیعة بن حرث، عباس بن عتبة بن ابی لهب، عبدالمطلب بن ربیعة بن حرث، جعفر بن ابوسفیان بن حرث.
افرادی که نام آنها ذکر شد، از سرشناسان بنی هاشم هستند؛ نام شمار دیگری از شیعیان که از طایفه بنی هاشم نیستند، به این قرار است:
سلمان محمدی، مقداد بن اسود کندی، ابوذر غفاری، عمار بن یاسر، حذیفة بن الیمان، خزیمة بن ثابت، ابان بن سعید بن عاص، زید بن صوحان عبدی
این پنجاه نفر، صحابه ای هستند که طبقه نخست شیعه را تشکیل می دهند. کسانی که می خواهند با زندگی و چگونگی شیعه شدن این اصحاب بیشتر آشنا شوند، می توانند به کتاب های رجالی(کتاب هایی که در مورد افراد توضیح داده اند) مراجعه کنند.(1)
شماری از صحابیان بزرگ در روزگار پیامبر (صلی الله علیه و آله)به دوستی علی (علیه السلام) شهرت داشتند؛ مانند سلمان فارسی که می گفت: «ما با پیامبر (صلی الله علیه و آله)بیعت کردیم که خیرخواه مسلمانان و دوستدار علی (علیه السلام)باشیم».
شماری از صحابیان بزرگ در روزگار پیامبر (صلی الله علیه و آله)به دوستی علی (علیه السلام) شهرت داشتند؛ مانند سلمان فارسی که می گفت: «ما با پیامبر (صلی الله علیه و آله)بیعت کردیم که خیرخواه مسلمانان و دوستدار علی (علیه السلام)باشیم».
دیگری ابوسعید خدری است که می گوید: «مردم به انجام پنج کار فرمان یافتند که چهارتای آن را انجام دادند و یکی را وانهادند» . چون از آن چهارتا از وی پرسیدند، گفت: «نماز، زکات، روز ماه رمضان و حج» . پرسیدند آنکه وانهاده شد چه بود؟ گفت: «ولایت علی بن ابی طالب» . گفتند: «آیا این هم در شمار آن چهار واجب بود؟» گفت: «بلی، این هم مثل آنها واجب بود».(2)
از دیگر شیعیان علی(علیه السلام)، ابوذر غفاری، عمار بن یاسر، حذیف بن الیمان، ذوالشهادتین خزیم بن ثابت، ابوایوب انصاری، خالد بن سعید و قیس بن سعد بن عباده بودند(3).


پی نوشت ها:
(1).شیعه در گذرتاریخ، ص47
(2).همان
(3).خطط الشام، ج5، ص251.

فرآوری: محمدباعزم


منبع : tebyan
  • تشیع
  • پیش گامان تشیع در روزگار پیامبر (صلی الله علیه و آله)
  • روزگار پیامبرصلی الله علیه و آله
  • پیش گامان تشیع
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان
    توصیه های امام زمان علیه السلام به شیعیان
    از تولد تا غیبت  
    چرا نباید امام زمان(عج) را با نام «محمد» بخوانیم؟
    امام مهدی علیه السلام؛ آینه جمال و جلال الهی
    ابن خلدون و حدیث‌های مهدویت
    فوائد اسماء الله
    عرفه تجلی گاه نیایش
    شهید علامه مطهری، پیامهای عاشورا و خطر تحریف
    اوج معرفت یاران و خاندان سیّدالشهدا(ع)

    بیشترین بازدید این مجموعه

    توحید نظری و توحید عملی
    هفت نمونه‌ از احیای مردگان در کلام قرآن
    خانه از نظر اسلام‏
    فرخنده میلاد امام حسن عسکری علیه السلام مبارک
    آثار ایمان به خدا در زندگی
    تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    اوج معرفت یاران و خاندان سیّدالشهدا(ع)
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^