فارسی
شنبه 12 آبان 1403 - السبت 28 ربيع الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 2
50% این مطلب را پسندیده اند

تفاوت مرگ ناگهانی با مرگ عادی!!

افرادی که در اثر تصادف می میرند زمانی است که در جاده در حال حرکت هستند در یک لحظه می میرند و در همان لحظه می بینند که وارد محیط دیگری شده اند . زمان کوتاهی می گذرد تا بفهمند که وارد برزخ شده اند.
تفاوت مرگ ناگهانی با مرگ عادی!!

افرادی که در اثر تصادف می میرند زمانی است که در جاده در حال حرکت هستند در یک لحظه می میرند و در همان لحظه می بینند که وارد محیط دیگری شده اند . زمان کوتاهی می گذرد تا بفهمند که وارد برزخ شده اند.

نکته ای که در اینجا قابل بررسی است اینکه آیا این افراد حتی اگر گناهکار هم باشند با ملک الموت ملاقات ندارند؟ یعنی زجر و سختی که افراد عادی خواه مؤمن یا گناهکار در هنگام مرگ و جان دادن دارند این افراد درک نمی کنند وبا آن مواجه نمی شوند؟


در آنجا همان یک لحظه ای که ما خیال می کنیم یک لحظه جان داد ای بسا ممکن است هزاران سال به نظرش عذاب و سختی بیاید.
در مورد اینکه آیا کسانی که با مرگ ناگهانی می میرند سکرات مرگ دارند یا نه پاسخ این است که حالات احتضار ، عوامل و علل سکرات ، فشارهای موت ، سختی های هنگام جان دادن و احتضار را قطعاً دارند.
تأکید می کنم همین که انسان وارد عالم برزخ می شود تابع نظامات و مقررات آن عالم می شود. آنجا دیگر زمان مثل اینجا نیست . از نظر ما ممکن است یک لحظه و یک آن جان بدهد و بمیرد اما همین یک آن ممکن است در عالم برزخ وقتی که در حال عذاب هست سال ها بلکه بیشتر از سالها طول بکشد. در روایات به این مطلب اشاره شده و اهل مکاشفه هم این مطلب را دیده اند.


بنابراین عالم برزخ را از نظر زمانی نباید با عالم دنیا مقایسه کرد . چنانکه کسانی که در عالم برزخ هستند رها هستند و مؤمنین هم تقریباً همین طورهستند. وقتی که ازآنها می پرسند شما چه مدت در عالم برزخ بودید می گویند " یوماً أو بعض یوم ، یک روز یا بخشی از یک روز ". در حالی که هزاران سال در آنجا بودند و ای بسا اگر یک کافرکه در عالم برزخ در حال عذاب همین که انسان وارد عالم برزخ می شود تابع نظامات و مقررات آن عالم می شود. آنجا دیگر زمان مثل اینجا نیست . از نظر ما ممکن است یک لحظه و یک آن جان بدهد و بمیرد اما همین یک آن ممکن است در عالم برزخ وقتی که در حال عذاب هست سال ها بلکه بیشتر از سالها طول بکشد.


بنابراین نباید مقایسه کرد همان طور که اینجا وقت می خواهد تا انسان عذاب را بچشد و با یک لحظه و آن کسی معذب نمی شود ، بعد از سکرات یا در هنگام سکرات یا بعد از مرگ هم همین طور است. در حالی که در آنجا همان یک لحظه ای که ما خیال می کنیم یک لحظه جان داد ای بسا ممکن است هزاران سال به نظرش عذاب و سختی بیاید.


نکته دیگر در مورد مرگ ناگهانی آن است که کسانی که هیچ میانه ای و هیچ رابطه ای با مرگ ندارند و اصلاً به یاد مرگ نیستند گاهی ممکن است فقط صحنه ها در مقابلش عوض می شود و ای بسا سختی ها را هم تحمل می کند اما نمی فهمد. این سختی ها، سختی های احتضار و مرگ است. می بیند که شرایط عوض شد، جلوی چشمش همه چیزعوض می شود. می بیند که چهره ها، چهره های دیگری هستند و عذاب را هم لمس می کند ولی نمی فهمد که وارد عالم برزخ شده و دارد عذاب می شود تا اینکه آرام آرام متوجه می شود که وارد عالم برزخ شده است.


منبع: پاسخ به سوالات اعتقادی استاد محمدی

بازآوری: مریم جعفری


منبع : رادیو معارف
  • مرگ
  • مرگ و زندگی
  • مرگ برای همه
  • مرگ نا معلوم
  • تفاوت مرگ ناگهانی با مرگ عادی!!
  • مرگ ناگهانی
  • مرگ عادی
  • 0
    50% (نفر 2)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    شمه ای از فضائل و مناقب امام سجاد علیه السلام
    بشارت ظهور از زبان امام حسين(ع)
    مختار از زندان دعوت را شروع مى كند!
    كربلا وبيت المقدس
    فاطمه(ع) در کلام الهي  
    قطره ای از دریای فضائل زهرای مرضیه علیها السلام
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    شمه ای از فضائل و مناقب امام سجاد علیه السلام
    امام مهدی (عج) در ادعیه ماه رمضان
    چگونه برای ورود به رمضان آماده شویم؟

    بیشترین بازدید این مجموعه

    هفت نمونه‌ از احیای مردگان در کلام قرآن
    نعمت اعضاء بدن
    مال حلال و حرام در قرآن و روايات‏
    صفات خوب انسان‏
    ماوراى هفت آسمان‏
    سه فرشته نجات یافته امام حسین(علیه السّلام)  
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    دعایی برای نجات از بلا و گرفتاری ها
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)
    متن دعای معراج + ترجمه

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^