فارسی
پنجشنبه 01 آذر 1403 - الخميس 18 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

الگویی برای پیروزی

الگویی برای پیروزی

امام حسین علیه السلام یکی از کانون های اصلی توجه شیعه در نگاه شیعه به تاریخ دینی و مقدسش بوده و هست. معنویت یکی از ابعاد کمترپرداخت رخداد عظیم کربلا است.

عاشورا مفهوم بلندی است كه از 14 قرن پیش تاكنون هنوز جلوه ها و ابعاد جدیدی از آن نمایان می شود. نهضت حسینی سرشار از درس ها و عبرت هایی نجات بخش و هدایتگر برای جوامع بشری است. قرن هاست در روضه ها و منابر ماجرای قیام امام حسین(علیه السلام) روایت می شود. نقل صرف تاریخ عاشورا در جهت دهی به انسان ها مؤثر بوده است، اما اندیشمندان و متفكرانی هم بوده اند كه با تعمق و تفكر باطنی این قیام بزرگ را كشف و درس ها و نكات ظریف و عمیقی از آن استخراج كرده اند. البته شرط اول برای رسیدن به لایه های باطنی درس های عاشورا تفكر و قوت اندیشه نیست. شرط اول عاشورایی شدن و پیدا كردن معرفت قلبی و یقینی به حركت حسینی است. باید مفهوم عاشورا و كربلا در زمان و مكان حس و تجربه شود تا از اندیشه ها و قلم ها چنین درس ها و نكته هایی بتراود. تاریخ پرتلاطم زندگی بشریت، انقلابها و نهضتهای خونین بسیاری را تاکنون دیده است، ولی در این میان تنها نهضت خونینی که از مرز زمان و مکان فراتر رفته و همچنان از فراز قرون و اعصار، به زندگی بشر حیاتی دیگر بخشیده و همچون خورشیدی فروزان فرا راه انسانهای خداپرست، معنویت گرا و آزادی خواه پرتوافشانی می کند، عاشورای حسینی است؛ زیرا عاشورا تجلیگاه سترگ بالاترین و والاترین ارزشها و تعالیم معنوی و انسانی است، که مردمان را همواره به شناخت آن تعالیم و ارزشها و تعهد عمل به آنها در زندگی فرا می خواند.
امام حسین علیه السلام یکی از کانون های اصلی توجه شیعه در نگاه شیعه به تاریخ دینی و مقدسش بوده و هست. معنویت یکی از ابعاد کمترپرداخت رخداد عظیم کربلا است.عرصه تجلی ایمان و اراده
عاشورا عرضه جاودانة تجلی ایمان، یاد خدا، دعا، نماز، اطاعت از سُنت پیامبر، باور به آخرت، اجرای عدالت، دیانت، عرفان و در یک کلمه معنویت در همة عصرها و نسلها است. عاشورای حسینی، تبلور یک الگوی راهبردی در هر زمان برای احیای دین و ارزشهای معنوی در اندیشه ها، جانها، زندگیها و تربیت و سازندگی انسانی است، که اگر به درستی تبیین گردد و با واقعیات جاری حیات انسان و فرهنگ جامعه در هر زمان به اجرا درآید، آن جامعه بیمه می گردد و شکست در آن معنا ندارد؛ چه، معنویت و خدایی بودن قیام و حرکت اگر چه کشته شدن و اسارت در پی داشته باشد، زیبا است. فرهنگ معنوی عاشورا به عنوان یکی از سرمایه های بسیار ارزشمند ما مسلمانان که از ابتدا تاکنون به عنوان یک واقعه بی نظیر تاریخ دامنه تاثیرات آن در زندگی مردم دنیا مشهود است، نیاز به مطالعه عمیق و بازکاوی دارد. کربلا یک نهضت زمینی صرف نیست؛ بخشی از وحی مجسم شده و قرآن عینیت یافته است. همان طور که نظریه ی امامت در شیعه، صرفا مشتمل بر جنبه ی سیاسی نیست، قیام عاشورا هم تنها یک حرکت سیاسی نیست. اهمیت پرداختن به بعد معنوی عاشورا یکی از جنبه و حوزه هایی است که بدان کمتر توجه داده شده است و نیازمند آن است تا به تحلیل و بررسی دقیق و موشکافانه این بعد مهم از رخداد کربلا نیز اهتمامی بیش از پیش و عنایتی دو چندان ارائه شود.

منبع:

مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن
خبرگزاری جمهوری اسلامی

فرآوری: محمد باعزم 


منبع : جوان آنلاین
  • شیعه
  • فرهنگ قرآن
  • امام حسین
  • امام حسین علیه‌السلام و کربلا
  • شیعه واقعی
  • فرهنگ
  • الگویی برای پیروزی
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    محمد حنفيه از مختار كمك مى خواهد
    راهکارهای معرفت امام سجاد (علیه السلام)
    آینده تابناک
    دوران کودکی امام حسین(ع)
    ناپديد شدن ذوالجناح‏
    الگویی برای پیروزی
    بهداشت در صحیفه سجادیه
    نگاهی به زندگی حضرت سكينه(س)
    امام حسین علیه السلام در منابع اهل سنت
    معرفی امام حسین(ع) از خودش

    بیشترین بازدید این مجموعه

    خلافت مروان حمار آخرین خلیفه ستمکار اموی
    علل و عوامل پایداری در دین
    هفت نمونه‌ از احیای مردگان در کلام قرآن
    مال حلال و حرام در قرآن و روايات‏
    قابل توجه زنان آزاردهنده به همسر
    اسم اعظمی که خضر نبی به علی(ع) آموخت
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)
    متن دعای معراج + ترجمه

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^