فارسی
دوشنبه 03 دى 1403 - الاثنين 20 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 1
100% این مطلب را پسندیده اند

نتایج پیروی از امام هدایت

نتایج پیروی از امام هدایت

قرآن مجید دو امام را به مردم معرفی می‌کند: یکی امام هدایت است که وجود مبارک حضرت حق، او را در زندگی و حیات مردم قرار داده است، که نهایت لطف و رحمت و محبت خدا به بندگانش است. امام هدایت، جلوه‌گاه اسماء و صفات وجود مقدس حضرت حق و واسطۀ بین مردم و خداست تا مردم را به هر خیری از جانب خدا در دنیا و آخرت متصل کند.


آیات قرآن کریم در این زمینه و نیز هشدار به مردم، پیرامون مسئولیت در برابر امام هدایت کم نیست. آنچه که در قیامت از مردم به شدت سؤال می‌شود، موضع آنان در برابر امام هدایت است. این موضوع آن قدر مهم است که قرآن مجید می‌فرماید: قیامت به کارگردانان محشر خطاب می‌رسد: «وَقِفُوهُمْ»؛ تمام مردان و زنان را متوقف کنید و اجازۀ قدم از قدم برداشتن را به کسی ندهید! برای چه؟ خود پروردگار علتش را بیان می‌کند:‌ {إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ}؛ تمام این مردان و زنان در برابر آنچه که در دنیا خوردند و آشامیدند و نفسی که کشیدند مسئول هستند. امام صادق(ع) می‌فرماید: به نظرتان می‌آید که کریمی مثل خدا شما را در محشر معطل کند که چقدر آب و نان و میوه و دیگر نعمت‌های مادی را خوردید ؟! شما که انسان‌های معمولی هستید، اگر از اقوام و دوستان خود دعوت کنید تا سر سفرۀ شما بنشینند، اصلاً در مورد خورد و خوراک به آنان منت نمی‌گذارید؟! چه برسد به پروردگار عزیز عالم که کرم و لطف و رحمت او بی نهایت است. حضرت فرمود آن‌جا از کسی راجع به آب و نان نمی‌پرسند، شما را نیازمندِ هوا، خورشید، آب و نان خلق کرده و هفتاد سال هم نیازتان را برطرف کرده است، این سؤال ندارد که چرا خوردی! چون انسان فوراً می‌گوید: مرا گرسنه خلق کردی دو سال هم شیر برایم آماده کردی و من هم خوردم، این که دیگر چرا ندارد.


این که خدا در قرآن می‌گوید در قیامت جلوی زنان و مردان را بگیرید و نگذارید قدم از قدم بردارند و می‌خواهم از همه آن‌ها سؤال کنم، سؤال مربوط به این است که در دورۀ عمرت با امام هدایت چگونه برخورد کردی؟ موافق بودی یا مخالف؟ پرونده‌ات را باز کن. به امت هر پیشوایی می‌گوید: تو مأموم عیسی و موسی و نوح و ابراهیم و دیگر انبیاء(ص) بودی «طُوبَى لَهُمْ»؛ خوشا به حالتان «وَحُسْنُ مَآبٍ»؛ به آن‌جایی که می‌خواهی برگردی عالی است.
نتیجۀ اقتدای انسان به امام هدایت این است ‌که خود خدا به انسان می‌گوید: خوشا به حالت شما و «طُوبَى لَهُمْ»؛این اقتدا کردن به نفع خود انسان است، نه این‌که اقتدای انسان به امام هدایت سودش به زمین و آسمان یا به خدا یا به ملائکه برگردد، انسان در این اقتدا کردن تجارتی می‌کند که تمام سودش به خودش برمی‌گردد.
اما اگر انسان اقتدا به امام هدایت نداشته باشد، پس به چه کسی اقتدا کند؟ آیا از امام ضلالت پیروی کند؟! امام هدایت را خداوند برای انسان‌ها قرار می‌دهد؛ چنانچه قرآن کریم می‌فرماید: {وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا}


انبیا و ائمه(ع) خودشان را پیشوا قرار ندادند، بلکه خدا آن‌ها را به این سمت گمارده است؛ چرا؟ برای این که خیر دنیا و آخرت را به همۀ مردم برساند.
هر چیز در این عالم، مسیر و مجرایی دارد، دلیل یک ساختمان محکم و خوب، نقشۀ مهندس است و نقشه و مسیر عالم شدن بچه‌های ما، تحصیل در دبستان، دبیرستان، دانشگاه و حوزه‌های علمیه است. مجرای سیر شدن شکم ما زمین است، که در خود آب و مواد غذایی دارد و هر چیز دیگری نیز در این دنیا همین‌گونه است؛ لذا مجرا، مسیر، نقشه و دلیل ما برای به دست آوردن همۀ خیرهای دنیا و آخرت هم امام هدایت است. اگر جدای از امام هدایت زندگی کنیم، به هیچ خیری نمی‌رسیم؛ چنانچه قرآن کریم می‌فرماید: {وَأْتُواْ الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا} برای رسیدن به هر مقصدی باید از راه صحیح آن رفت؛ مثلاً اگر می‌خواهید به شهر یزد بروید، راه و مسیر و نقشه خاص خود را دارد؛ لذا اگر از غیر آن راه بروی به مقصد نمی‌رسی و عاقبت آن خستگی، هلاکت و خسران است.
اگر کسی تصور کند که از غیر کانال امام هدایت به خیر دنیا و لذت آن و نیز به رستگاری در آخرت می‌رسد اشتباه کرده است.


این روایت خیلی جالب است که پیغمبر(ص) به امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: «قیامت خداوند متعال تو را اول جادۀ بهشت و جهنم قرار می‌دهد و سپس به تک تک مردان و زنان امت تو می‌گوید این راه بهشت و جهنم است، هرکدام به اول جاده بهشت که می‌آیند -اما ای علی جان- باید برای بهشت رفتن اجازۀ تو را همراه داشته باشند.»
اجازه یعنی چه؟ یعنی آیا امیرالمؤمنین(ع) یک صد میلیارد گذرنامه در اختیار دارد و از هر کس می‌پرسد که اسمت چیست؟ بعد کامپیوتر را می‌زند تا ببیند گذرنامه برای او صادر شده است یا نه؟! مسلماً این گونه نیست، بلکه به این صورت است که بررسی می‌کنند این مردان و زنان در کسب و کار، همسرداری، تربیت فرزند، گریه و خنده، رفتن و آمدن، معاشرت و رفتارهای دیگر، اقتدای به تو را داشته‌اند یا نه؟
کسانی که به امام هدایت اقتدا کردند، از قبر که بر‌می‌خیزند زمان وقوفشان در محشر اندک است؛ اما برای دیگران سالیان بسیار زیادی طول می‌کشد. فردی از پیامبراسلام(ص) پرسید: «ما در قیامت چقدر باید معطل شویم؟
فرمود: مؤمنی؟
- بله یا رسول الله.
- با مایی؟
- بله یا رسول الله.
- آیا در صحرا هوای ابری را دیده‌ای؟
- بله یا رسول الله.
- ابر بهاری را دیده‌ای؟
آری.
- برقی که از ابر می‌زند را هم دیده‌ای؟
- خیلی دیده‌ام.
- برق زدن ابر بهاری چقدر طول می‌کشد؟
- خیلی کم.
در این جا پیامبر(ص) به او فرمود: زودتر از این وارد بهشت می‌شوید» .
این خیر دنیا و آخرت هم در اقتدای به امام هدایت و پاکی در زندگی است، که در همه عرصه های فردی و اجتماعی باید این اقتدا به امام هدایت رعایت شود.
اقتدای به امام هدایت برای خود انسان و نیز برای دیگران هم باعث خیر می‌شود و لذت روحی عجیبی هم دارد.

 

برگرفته از کتاب امامت و ولایت نوشته استاد انصاریان


منبع : پایگاه عرفان
  • هدایت
  • امامت
  • ولایت
  • هدایت به راه راست و مستقیم
  • مسیر درست
  • 0
    100% (نفر 1)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    داستانهايي از کودکي امام حسن و امام حسين (عليه ...
    تحليل گفتمان ادبي خطبه هاي حضرت زينب(س)
    نحوه شهادت و کرامات حضرت رقیّه(علیه‌السلام)
    همسر و فرزندان قمر بنى هاشم عليه السلام
    بهترین اصحاب و اهل بیت
    بعد سياسى و احياى عاشورا از منظر فقه(2)
    مسلخ عشق‏
    سبکی از زندگی که انسان را به کمال می رساند
    ماه مبارك رمضان و مسئله با عظمت روزه‏
    امام حسین(ع)و تربیت فرزند

    بیشترین بازدید این مجموعه

    بیان اختیار انسان
    هفت نمونه‌ از احیای مردگان در کلام قرآن
    تلاطم نظام هستی در شهادت امام حسین علیه السلام
    دوستی و محبت اهل بیت (ع) از دیدگاه علی (ع)
    آثار ایمان به خدا در زندگی
    حاجت خواستن از غیر خدا در قرآن
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    آداب و اعمال ماه صفر
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^