لطفا منتظر باشید

فراز 3 از دعای 24 ( توفیق خدمت به پدر و مادر )

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ أَلْهِمْنِي عِلْمَ مَا يَجِبُ لَهُمَا عَلَيَّ إِلْهَاماً ، وَ اجْمَعْ لِي عِلْمَ ذَلِكَ كُلِّهِ تَمَاماً ، ثُمَّ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تُلْهِمُنِي مِنْهُ ، وَ وَفِّقْنِي لِلنُّفُوذِ فِيما تُبَصِّرُنِي مِنْ عِلْمِهِ حَتَّى لَا يَفُوتَنِي اسْتِعْمَالُ شَيْ‌ءٍ عَلَّمْتَنِيهِ ، وَ لَا تَثْقُلَ أَرْكَانِي عَنِ الْحَفُوفِ فِيما أَلْهَمْتَنِيهِ

ترجمه

خدایا! بر محمّد و آل محمّد درود فرست و دانش آنچه از حقوق ایشان بر من واجب است، به من الهام کن؛ و دانش همۀ آن حقوق واجبه را برایم فراهم آور؛ سپس مرا به آنچه در این زمینه الهام کرده‌ای به کار گیر و برای انجام آنچه به دانستنش بینایم می‌کنی توفیق ده تا به کار بستن چیزی که به من آموخته‌ای از دستم نرود و اندامم از خدمت کردن بر اساس حقوقی که به من الهام فرموده‌ای، سنگین نشود.

تفسیر

استاد انصاریان این فراز را همراه با فراز قبل شرح کرده اند، برای مشاهده لطفا «اینجا» را کلیک کنید.

احادیث مرتبط

لو علم الله شيئا هو ادنى من اف لنهى عنه و هو من ادنى العقوق، و من العقوق ان ينظر الرجل الى والديه فيحد النظر اليهما.
(اگر چيزى كمتر از «اف» وجود داشت خداوند از آن نهى مى‌كرد، و اين حداقل مخالفت و بى‌احترامى نسبت به پدر و مادر است، و از اين جمله نظر تند و غضب‌آلود به پدر و مادر كردن مى‌باشد.)
نورالثقلين ج 3، ص 149

سال رجل رسول الله صلى الله عليه و آله: ما حق الوالد على الولد؟ قال: لا يسميه باسمه، و لا يمشى بين يديه، و لا يجلس قبله، و لا يستسب له.
(مردى از رسول خدا درباره‌ى حق پدر بر فرزند پرسيد، حضرت فرمود: او را به اسم صدا نزند، و جلوتر از او حركت نكند، و قبل از او ننشيند، و كارى نكند كه مردم به پدرش نفرين كنند و ناسزا بگويند.)
نورالثقلين، ج 3، ص 150

ان رجلا قال يا رسول‏الله ما حق الوالدين على ولدهما؟ قال: هما جنتك و نارك.
(مردى از رسول خدا پرسيد: حق پدر و مادر بر فرزند چيست؟ فرمود: آن دو بهشت و جهنم تو هستند.)
ترغيب، ج 3، ص 316