قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه آشنایی با استاد انصاریان سخنرانیها مقالات دینی و اخلاقی پاسخ به شبهات دینی و اعتقادی اخبار و گزارش ها کلیپ ها نگارخانه تالیفات مرکز نشر برنامه سخنرانیها سخنرانی مکتوب کتابخانه دیجیتال سخنرانی مکتوب عضویت در خبرنامه اینترنتی
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نکوهش شبیه شدن به کفار و میل به آن‌ها

دعا هنگام دیدن یهودی و مسیحی و مجوسی
مذمت و نکوهش تراشیدن ریش

انتخاب صوت:
نویسنده گوید: از آیات و اخبار بسیاری استفاده می‌شود که مسلمان باید از دوستی‌ با کفّار و محبّت و میل و دنباله‌روی و تقلید از ایشان اجتناب ورزد و بر مسلک آنان سلوک نکند.
قالَ اللَّه تعالى: ﴿قَدْ كٰانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرٰاهِيمَ وَ الَّذِينَ مَعَهُ إِذْ قٰالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنّٰا بُرَآؤُا مِنْكُمْ وَ مِمّٰا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللّٰهِ كَفَرْنٰا بِكُمْ وَ بَدٰا بَيْنَنٰا وَ بَيْنَكُمُ الْعَدٰاوَةُ وَ الْبَغْضٰاءُ أَبَداً.
خدای تعالی فرمود: همانا در [سرگذشت و روش و حالات] ابراهیم و کسانی که با او بودند برای شما سرمشقی نیکوست، آنان به قومشان [که از دشمنان خدا و مؤمنان بودند] گفتند: ما از شما و آنچه به‌جای خدا می‌پرستید بیزاریم، منکر [همۀ روش‌ها و آیین] شما هستیم و بین ما و شما دشمنی و کینۀ دائمی پدیدار است.

شیخ صدوق از حضرت صادق(علیه‌السلام) روایت کرده: حق‌تعالی به‌سوی پیغمبری از پیامبران خود وحی فرستاد تا به مؤمنان بگوید: لباس دشمنان مرا نپوشید و غذای دشمنان مرا نخورید و بر راه‌های دشمنان من مروید که دشمنان من خواهید بود، چنان‌که آنان دشمنان منند.

در بسیاری از روایات وارد شده است: که فلان عمل را بجا آورید و خود را به کفّار شبیه نسازید، مانند روایتی که از رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) نقل‌شده است:
شارب [موهای پشت لب] را از ته بگیرید و محاسن [موهای صورت] را بلند بگذارید و خود را به یهودیان و گبران شبیه نکنید؛

و نیز فرمود: گبران محاسن خود را تراشیدند و شارب‌های خود را زیاد کردند و ما شارب خود را می‌گیریم و محاسن می‌گذاریم؛

و هنگامی‌که نامه‌های دعوت آن جناب به پادشاهان رسید، کسری به باذان عامل یمن نوشت، آن حضرت را نزد او فرستد و او کاتب خود بانویه و مردی که او را خرخسک می‌گفتند به مدینه فرستاد و آن دو محاسن خود را تراشیده و شارب گذاشته بودند.
آن جناب را خوش نیامد که به ایشان نظر کند، فرمود: وای بر شما، چه کسی شما را به این هیئت امر کرده؟
گفتند: پروردگارمان یعنی کسری؛ فرمود: ولی پروردگار من، مرا به گذاشتن محاسن و چیدن شارب امر فرموده است.

بدان که حق‌تعالى در سوره «هود» فرموده است:

﴿وَ لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النّٰارُ وَ مٰا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللّٰهِ مِنْ أَوْلِيٰاءَ ثُمَّ لاٰ تُنْصَرُونَ
و به ستمکاران میلِ [قلبی و عملی] نداشته باشید! که آتشِ [دوزخ] به شما خواهد رسید و [در آن حال] شما را در برابر خداوند هیچ سرپرستی [برای نجاتتان] نخواهد بود و یاری هم نمی‌شوید.
مفسّران در معنی آیه فرموده‌اند: منظور از «رکون» میل اندک است، پس وقتی که مقتضای میل اندک چنین باشد وای به میل زیاد.

و بعضی گفته‌اند: «رُکون» نهی شده در آیه به معنای وارد شدن با ایشان در ستم ایشان و اظهار رضایت به کارشان و اظهار موالات با آنان است و در روایت اهل‌بیت آمده: «رکون عبارت از دوستی و خیرخواهی و پیروی از ایشان است.»


- مذمت و نکوهش تراشیدن ریش
- مذمت و نکوهش تکیه به ظالم
- کلامی در زیارت زن ها و نکوهش مزاحمت ایشان با نامحرمان
- طعن بر مداخله کردن نا اهلان در کتب حدیث و اخبار و ادعیه
دعا هنگام دیدن یهودی و مسیحی و مجوسی
مذمت و نکوهش تراشیدن ریش