قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

زنان، سالكان پله آخر عاشورا

نام زينب (س) با عاشورا قرين است و زنان سالکان پله آخر عاشورايند .
همراهان حسين بن علي (ع) 72 مرد بودند و 184 زن و بچه . تعداد زن و بچه از مجموع مردان بيشتر است . بيش از 2 برابر و نيم آنهاست و ماموريتي که به عهده زنان گذاشته شده به عنوان جزء اخير علت تامه است . مثل کسي که از چاهي بيرون مي آيد . 90 پله به عنوان قسمت ابتدايي و 10 پله آخر جزء اخير علت تامه است و موفقيت آن از گامهاي اول بسيار مهم تر است حتي اگر 99 پله را پشت سر گذاشته تا از چاه بالا آمده، اگر در پله آخر اشتباه کند از ارتفاع تمام چاه سقوط مي کند اما اگر ايشان در پله هاي اول، زمين خورده بود جراحت سطحي برمي داشت و ديگر هيچ .
پس به همين دليل، جزء اخير علت تامه حساس تر و خطرناک تر است . در جريان عاشورا اين جمعيت 184 نفره عهده دار تکميل کار بودند و مي دانيم هر چه عده زيادتر باشد باز هم خطر بيشتر است . زيرا يک مجموعه گسترده راههاي زيادي براي اخلال در کار آنها پيدا مي شود درحاليکه يک جمعيت فشرده بهتر مي توانند همپوشي کنند .
پس به دو دليل کار زنان در عاشورا از کار مردان حساس تر بوده است . يکي به دليل جزء اخير علت تامه بودن، دوم به دليل اينکه عده آنها افزونتر بود و ما مي دانيم در کربلا کار نظامي طريق و وسيله اي براي کار فرهنگي بوده است . پس مجموعا جريان عاشورا براي نتايج فرهنگي است و آنچه زنان در عاشورا انجام مي دهند مکمل کارهاي شهداست و از طرف ديگر مي گوييم « کل يوم عاشورا و کل ارض کربلا » يعني آنچه در کربلا گذشت در لحظه به لحظه و وجب به وجب زندگي مصداق دارد .
پس زنان همانگونه که در کربلا نقش دارند در وجب به وجب زندگي و لحظه به لحظه فعاليت انساني ( نيز) نقش دارند .
گوشه اي از گفتگوي صميمانه با آيت الله حائري


منبع : نشريه نگار
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه