حضرت استاد انصاریان در بیست و دومین جلسه از ماه مبارک رمضان در مسجد امیر تهران مطالبی را در عظمت «لیل» یا شب در قرآن، فلسفه عدم تعیین شب قدر و نحوه خواستن حاجات از خداوند بیان داشت.
ایشان بعد از بیان فواید و ثمرات خلقت شب برای کره زمین و همه موجودات آن را از چنان عظمتی برخوردار دانستند که مورد قسم خداوند قرار میگیرد و به همین دلیل ارزش عبادات در شب بیش از روز دانسته شد چرا که خالصانه تر و با تمرکز بیشتری انجام میگیرد و به فرموده خدا در قرآن کسی از ارزش عبادت سحرگاهان مطلع نیست «فلا تعلم نفس ما اخفی لهم من قرة اعین».
این اندیشمند فرهیخته با بیان آیاتی چون «و بالأسحار هم یستغفرون»، «و لیال عشر»، «و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر» و آیه «سبحان الذی أسری بعبده لیلا من المسجدالحرام الی المسجد الاقصی الذی بارکناه» به اهمیت شب در قرآن و نیز شبهای دهگانه اشاره داشت که بنا بر تفاسیر شیعی همان ده روز اول ماه ذی الحجه است.
وی با بیان دو روایت نیز به فلسفه عدم تعیین شب قدر اشاره داشت و ابراز داشت بر اساس این روایات شب قدر کاملا مشخص نشد تا بلکه مردم زمان بیشتری به درگاه الهی متوسل شوند و بتوانند دو شب یا سه شب را احیا بدارند.
معظم له در پایان با بیان اینکه شیطان رجیم نیز از خداوند تا روز قیامت مهلت خواست و خداوند نیز اجابت کرد اظهار داشت چنین خدایی یقینا به همه بندگانش فرصت میدهد تا به گذشته خویش بیندیشند و توبه الهی را برگزینند و ضمنا افزود ما بندگان نیز باید شیوه دعاکردن در شب قدر را بدانیم و تک تک حاجات خود را از خداوند مطالبه کنیم و از او بخواهیم تا با دست خیرش در دفتر تقدیرات یکساله ثبت نماید «فاکتبنی مع الشاهدین».
منبع : پایگاه عرفان