فارسی
چهارشنبه 26 دى 1403 - الاربعاء 14 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 11
91% این مطلب را پسندیده اند
تاریخ انتشار : 30 تير 1402 ساعت 1:51 بعد از ظهر

استاد انصاریان در امامزاده صالح(ع) مطرح کرد:

همه در امت اسلامی باید حوزه جاذبه و محبت باشند

استاد انصاریان با تاکید بر اینکه در امت اسلام همه باید حوزه جاذبه، محبت و نرمی باشند نه حوزه طرد، بی‌مهری و تلخی، تصریح کرد: دین یعنی محبت، عشق‌ورزی و مهرورزی و اگر کسی دین را به جز این تعریف کند، اشتباه می‌کند. پیغمبر اسلام(ص) به تمام مردم مسلمان دستور می‌دهد که به اخلاق خدا آراسته شوید و همانطور که عرض کردم در اخلاق پروردگار، طرد کردن و تلخی وجود نداد.
همه در امت اسلامی باید حوزه جاذبه و محبت باشند

به گزارش روابط عمومی موسسه دارالعرفان، استاد حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه علمیه، در مراسم عزاداری دهه اول ماه محرم در امامزاده صالح(ع) تجریش با بیان اینکه همه عالم تجلی مهر، محبت و احسان پروردگار است، اظهار داشت: در این جهان عظیم از طرف خداوند خشمی به کار برده نشده چرا که در وجود پروردگار تلخی و طرد کردن وجود ندارد و راه برای بازگشت همه به سوی خدا باز گذاشته شده است. بدترین مردم در دوره آفرینش انسان منافقان بوده‌اند؛ یعنی کسانی که زیر چهره اسلام خود را پنهان کرده و اعتماد مردم را جلب می‌کنند اما در زمان مناسب از پشت به مردم خنجر می‌زنند. عذابی که خداوند برای منافقان در نظر گرفته است سنگین‌تر از عذاب مشرکان، کافران و دشمنان است و به فرموده قرآن کریم، منافقان در پایین‌ترین طبقه دوزخ قرار دارند و بیشترین عذاب را تحمل می‌کنند.

 

وی ادامه داد: با این وجود، خداوند بلافاصله در قرآن می‌فرماید اگر همین منافقان توبه کنند، بدی‌های خود را اصلاح کنند، به من اعتماد کنند و برای من عبادت کنند در قیامت پاداشی عظیم برای آنها قرار می‌دهم؛ این فرموده خداوند در آیات قرآن یعنی راه بازگشت حتی برای بدترین انسان‌ها هم باز گذاشته شده است. خداوند اهل طردکردن بندگان نیست و ما نیز باید از این اخلاق خداوند درس بگیریم و همدیگر را طرد نکنیم، زن و شوهر نباید همدیگر را طرد کنند، والدین نباید فرزندان خود را از خانه طرد کنند، مردم نباید مسجد، محله و اداره را طرد کنند، دولت هم نباید کسی را طرد کند. بر دولت اسلامی واجب است که همچون خدا و پیامبر اسلام(ص)، مردم را جذب کند چرا که طرد کردن خلاف اخلاق خدا و اسلام است. 

 

استاد انصاریان با تاکید بر اینکه در امت اسلام همه باید حوزه جاذبه، محبت و نرمی باشند نه حوزه طرد، بی‌مهری و تلخی، تصریح کرد: دین یعنی محبت، عشق‌ورزی و مهرورزی و اگر کسی دین را به جز این تعریف کند، اشتباه می‌کند. پیغمبر اسلام(ص) به تمام مردم مسلمان دستور می‌دهد که به اخلاق خدا آراسته شوید و همانطور که عرض کردم در اخلاق پروردگار، طرد کردن و تلخی وجود نداد.

 

این مفسر قرآن کریم ادامه داد: تنها در یک جا خداوند، مخلوق را از رحمت و مغفرت خود محروم می کند و این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که بنده با وجود محبت‌دیدن و شنیدن آیات و روایات، می‌خواهد که در نقطه ظلم و ستم و اصرار بر انجام گناهان کبیره و صغیره باقی بماند؛ به فرموده قرآن، در چنین شرایطی خداوند، عالِم است که این فرد تا آخرین لحظه عمر خود اصلاح‌پذیر نیست همچون یزید که اخلاق حیوانی، اخلاق درندگان و اخلاق شیطانی را در خود داشته و نسبت به هیچکدام از اعمال شنیع خود، اظهار پشیمانی نکرد؛ طبیعتا این قبیل افراد، دیگر انسان نبوده و از رحمت خداوند محروم هستند. 

 

استاد انصاریان در ادامه خطاب به جوانان گفت: شما می‌توانید ظرف عقل‌تان را از حکمت‌های الهی که در آیات، روایات و اشعار شعرای حکیم به چشم می‌خورد، پر کرده و دل خود را نیز سرشار از محبت به خدا، مردم، والدین و دوستان کنید تا به معدن ارزش تبدیل شوید.

 

وی با بیان اینکه سراسر دین جلوه محبت‌الله است، بیان کرد: در عبادات نیز مسئله محبت و عشق به کار رفته است. پیامبر اسلام(ص) می‌فرمایند برترین مردم در امت من کسی است که عاشق عبادت باشد و به فرموده امام صادق(ع)، عشق میوه معرفت است یعنی من باید از طریق قرآن، روایات و نهج‌البلاغه بفهمم که عبادت، کلید همه خوبی‌ها و درستی‌هاست؛ وقتی به آثار عبادت، معرفت پیدا کنم، همانند انبیاء، عاشق عبادت می‌شوم.

 

استاد انصاریان ادامه داد: عبادت تنها نماز و روزه نیست بلکه نماز و روزه جزئی از عبادت است؛ نگاه محبت‌آمیز به والدین، آب‌دادن به حیوانات، عیادت بیمار، فروختن اجناس با سود کم به مردم، کمک مالی به نیازمندان و بیماران و خدمت به خلق نیز از عبادات محسوب می‌شود. وقتی اسم عبادت می‌آید تنها به نماز و روزه فکر نکنید، به عنوان مثال شما برای حل مشکل فردی از خانه خارج می‌شوید، در این وضعیت حتی مسیر رفت و آمد شما هم به عنوان عبادت حساب می‌شود. عبادت یک معدن است که از آن رحمت، مغفرت، آمرزش و رضایت خدا خارج می‌شود و این گونه می‌توانم عاشق عبادت شوم.

 

این استاد حوزه علمیه گفت: حکیم بزرگوار، حاج ملا هادی سبزواری روایتی را به نقل از یکی از معصومین بیان می‌کند که هرکسی به نیت نیرو گرفتن برای خدمت به خلق و یا عبادت خداوند غذایی را میل کند، به تعداد لقمه‌های خورده شده، در قیامت پاداش می‌گیرد؛ این مهربانی پروردگار است و ما هم باید در در حد خودمان نسبت به پروردگار مهربان باشیم و به دستورات او عمل کنیم. وقتی خداوند به ما محبت می‌کند اما ما جواب محبت‌های او را نمی‌دهیم، در روز قیامت برای خود دردسر و عذاب درست کرده‌ایم.

0
91% (نفر 11)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

ویژه برنامه جشن ولادت حضرت زهرا(س)
گزارش تصویری از نشست اساتید و مدیران مجمع ...
گزارش تفصیلی از مراسم پاسداشت خدمات علمی و ...
گزارش تصویری مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی ...
مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی استاد انصاریان
دیدار استاد انصاریان با دکتر محمد مهدی احمدی ...
پیام استاد انصاریان در پی شهادت سیدحسن نصرالله
گزارش تصویری آیین افتتاح کتابخانه عمومی امام ...
افتتاحیه کتابخانه عمومی امام سجاد(ع)
پيام تسليت استاد انصاريان به ملت فلسطين

بیشترین بازدید این مجموعه

اسائه ادب به نبی اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) ...
برگزاری همايش «خط عربی و ارتباط آن با قرآن» در ...
تلاش فاکس نيوز براي گسترش اسلام ستيزي درآمريکا
يكي از علماي شيعه افغانستان درگذشت
متن سخنرانی استاد انصاریان در مورد امام علی (ع)
استاد انصاریان تصریح کرد: توسعه روابط فرهنگی ...
راه‌اندازی کمپین اینترنتی برای رسمیت یافتن ...
در پی انتشار گزارش دروغ؛ عذرخواهی نشریه دیلی میل ...
استاد انصاریان: بهترین درمان بیماری های جسمی و ...
ماجرای اهدای حق‌الزحمه ۷۰۰ میلیونی استاد حسین ...

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^