استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم در سخنانی در امام زاده زید تهران اظهار داشتند: دین خدا از زمان زندگی حضرت آدم بر زمین، اسلام بوده و تا بعثت رسول اکرم(ص) نام دیگری نداشته است؛ اسامی غیر از اسلام توسط دیگران اختراع و در هر دورهای بر دین حق گذاشته شد.
ایشان با بیان اینکه اسلام ترکیبی از سه حقیقت عقاید حقه، اعمال صالحه و اخلاق حسنه است، فرمودند: همه ادیان الهی در طول تاریخ از این سه حقیقت ترکیب یافتهاند؛ مسائلی که در قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع) درباره حضرت آدم بیان میشود، اسلام وی را شامل اعتقادات، اعمال و اخلاق معرفی میکند.
استاد انصاریان ابراز کردند: اسلام در زمان حضرت آدم به صورت کامل و تمام عرضه نشد چراکه نیازی به سلسله مباحث کامل وجود نداشت؛ آن زمان تعداد محرمات زیاد نبود و بسیاری از نیکیها هم زمینهای نداشت و قوانین و مسائل اخلاقی بر اساس اندازه آن جمعیت بیان میشد.
ایشان خاطرنشان کردند: در زمان حضرت نوح که جمعیت انسانها کثرت پیدا کرد، تضادها و نزاعهای بسیاری به وجود آمد و پروردگار عالم به همین تناسب، سفره اسلام را بازتر کرد؛ میان حضرت نوح و حضرت ابراهیم هر پیامبری که مبعوث شد، موظف به تبلیغ حضرت نوح بود و به همین دلیل مسأله دیگری به اسلام افزوده نشد.
استاد حوزه علمیه قم افزودند: زمان حضرت ابراهیم، سلسله مباحثی به دین اسلام افزوده شد و تا زمان حضرت موسی نیز، پیامبران موظف به تبلیغ دین حضرت ابراهیم بود. زمان رسالت حضرت موسی و عیسی هم همینطور پیش آمد تا اینکه میان زمان حضرت عیسی و حضرت رسول اکرم(ص) به مدت شش قرن، مؤمنان به آیین حضرت مسیح عمل میکردند.
ایشان یادآور شدند: پروردگار عالم در زمان رسالت حضرت محمد(ص) سفره اسلام را به تدریج باز کرد تا دو ماه مانده به رحلت حضرت رسول اکرم(ص) در روز عید غدیر فرمود که امروز دین شما را کامل و نعمت خود را تمام کرد و به همین اسلامی که کامل و تمام کردم، تا روز قیامت خوشنود هستم.
استاد انصاریان ادامه دادند: پروردگار متعال در قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) در روایات تمام مسائل مورد نیاز انسان را تا قیامت بیان کردهاند؛ امروز هم هر حادثه جدیدی که پیش آید، فقهای شیعه از طریق آیات و روایات توانایی یافتن حکم آن را دارند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: دین کامل و تمام اسلام از هر امری، نمونهای کامل و تمام را ارائه کرد تا به تمام مردم دنیا در تمام اعصار اعلام بدارد که کامل و تمام شدن شما در حد ظرفیتتان امری کاملا ممکن است؛ اسلام با ارائه این نمونهها، هر عذری را تا قیامت باطل کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه پروردگار متعال علم و دارایی بی نهایت است و هیچگاه فریب نمیخورد، تصریح کردند: پیش از بعثت حضرت محمد(ص) هر کسی که به دین اسلامی که انبیاء پیشین آوردند، عمل کرده باشد، اهل بهشت است؛ اما پس از حضرت محمد(ص) اسلام کامل و تمام در وجود قدسیه حضرت فاطمه زهرا(س) ارائه شد که زنی در نهایت کمال عمل، اعتقاد و اخلاص بودند.
ایشان عنوان کردند: کسی که تربیت اسلامی داشته باشد، حتی در برابر ظالم هم میتواند با اخلاق حسنه، طرف مقابل خود را شرمنده کرده و به زانو در آورد؛ اسلام اخلاق مردانه را در نمونههایی همچون سلمان، ابوذر و حذیفه بن یمان و اخلاق نسل جوان را در نمونه کاملی همچون حضرت علی اکبر(ع) نشان داد.
منبع : پایگاه عرفان