لطفا منتظر باشید

تواضع علمىِ مرحوم آيت اللَّه بروجردى‏


مرحوم آيت اللَّه بروجردى وقتى مرجع تقليد بودند، بقاى بر تقليد از مرجع درگذشته را حرام مى‏دانستند و بسيارى از مردم در آن زمان دچار اين مشكل بودند.
مرحوم آيت اللَّه يثربى، كه يكى از استادان امام و از مقلدان آيت اللَّه بروجردى بود، در اواخر عمر از كاشان به نزد آيت اللَّه بروجردى در قم آمد و عرض كرد: شما مى‏فرماييد بقاى بر مرجع ميت حرام است. بياييد با هم مناظره كنيم. شما دلايل خود را بياوريد و من هم دلايل خود را از قرآن و روايات و فتاواى مشهور مراجع شيعه مى‏آورم! ايشان فرمودند: مانعى ندارد. (دقت كنيم! نگفتند من اعلم هستم و نيازى به مناظره ندارم.)
وقتى آقاى بروجردى دلايل خود را گفت، آقاى يثربى هم دلايل خود را بيان كرد و دو ساعت با ايشان بحث كرد. نتيجه آن‏كه فرداى آن روز آقاى بروجردى اعلام كردند بقاى بر تقليد از ميّت جايز است. يعنى از فتواى حرمت برگشتند و حكم به جواز دادند.
با تكيه بر علم و فكر است كه كارى صورت مى‏گيرد. اين همه كار مثبت و فكر مثبت در عالم وجود دارد، چرا بايد در مقام معلم در كلاس خود حرف‏هاى منفى بزنيم؟ اگر كسى واقعاً مى‏خواهد خارج از درس‏ صحبت كند، حرف‏هاى فكرى و علمى بزند بهتر نيست؟
خوب است كتاب سيرى در نهج‏البلاغه شهيد مطهرى را مطالعه كنيد و آن را خلاصه كنيد و براى بچّه‏ها بگوييد تا بچّه‏ها على‏وار تربيت شوند. اگر اهل ذوق هستيد، قصايد سعدى را در كلاس بخوانيد و حكايات شيرين كليله و دمنه را بازگو كنيد تا بچه‏ها از شما درس زندگى بگيرند.

منبع :
نظرات کاربران (0)
ارسال دیدگاه