آنچه در منابع روایی آمده این است که؛ پس از نزول آیهی شریفهی «و حقّ نزدیکان را بپرداز، و (همچنین حق) مستمند و وامانده در راه را! و هرگز اسراف و تبذیر مکن پیامبر اکرم(ص)، فدک را به حضرت زهرا(س) بخشید.
همچنین در نقل دیگری از امام صادق(ع) آمده است که، ...
تمام ادیان الهی دارای پشتوانه مردمی، مکانی را لازم داشتند که پایگاه و محل اجتماعشان جهت انجام مراسم و برنامههای دینی باشد و این موضوع را از ضروریات تلقی میکردند. ساخت خانه کعبه جهت انجام مناسک عبادی از همین زاویه، فلسفه پیدا میکند.
زمانی ...
پیامبر گرامی اسلام(ص) جامع تمام صفات نیک بودند. به همین دلیل، در قرآن کریم و روایات، القاب و صفات زیادی برای حضرتشان ذکر شده است که به برخی از آنها اشاره میشود:
«رَسولُ الله».
«خاتَمَ النَّبِیِّینَ».
«رَؤُفٌ ...
آنگاه که تهدید رومیان از ناحیه سرزمینهاى شام، مرزهاى شمالى کشور اسلامى را به خطر انداخت و قدرتِ زبانزد رومیان، همه را وحشتزده کرد، رسول خدا(ص) چنین مصحلت دانست که سپاهى گران از تمام بلاد اسلامى فراهم و به قصد سرحدّات شمالى روانه گرداند. چون ...
مباهله در لغت به چند معناست:
1- رها نمودن و به خود وا گذاشتن؛
2- دعایی که همراه با تضرع و اصرار باشد؛
3- کم بودن آب.
معنای اصطلاحی مباهله
زمانی که دو یا چند نفر بر سر مسئله ای اختلاف نظر داشته باشند و هیچ کدام حاضر نباشند نظریه طرف مقابل را ...
دارالعرفان/ محقق، مفسر، مترجم و پژوهشگر علوم و معارف قرآنی گفت: پیامبر(ص) چشم، گوش، زبان، دست، شکم، پا و عضو شهوت انسان را از تمام آلودگیهای باطن، حرص، کبر، بخل، حسد، ریا، علو، نفاق و منیت پاک کرد، این نکته نشان می دهد که درون و برون ما قابل پاک شدن ...