استاد حسین انصاريان ايثار، كرم، خلوص نيت و نوعدوستي را بزرگترين شاخصههاي اخلاقي معصومين(ع) عنوان كرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی استاد حسين انصاريان در جمع کثیری از مردم بیان داشتند : ايثار و بخشندگي بي حد و اندازه معصومين(ع) در همه جاي تاريخ تشيع و اسلام به ثبت رسيده و تا جايي اين ايثار پيش رفته كه سوره دهر در قرآن كريم درباره ايثار و جانفشاني حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س) نازل شده است.
ایشان با تفكيك ايثار از مسائل مشابهي چون انفاق يا صدقه، خاطرنشان كردند : ائمه اطهار(ع) ايثار را به اوج خود رسانده بودند، ما نيز بايد بدانيم ايثار با گذشت، انفاق يا صدقه متفاوت است چرا كه آدمي كه ايثار ميكند آنچه را خود به آن به شدت نيازمند است و با نداشتن آن با خطرات و مشكلات جدي مواجه ميشود را ميبخشد.
استاد انصاریان با اشاره به بشردوستي معصومين(ع)، ادامه دادند : تمامي انبياء و خصوصاً نبي مكرم اسلام(ص) و معصومين(ع) با تمام وجود دغدغه كل مردم جهان را داشتند و اين حس تا جايي پيش رفته كه پيامبر(ص) فرمودند: از ما نيست آن كه غم مردم در دلش نباشد.
ایشان در ادامه اضافه كردند: امامان معصوم(ع) آن چنان غم و درد مردم را در دل ميپروراندند كه حتي جانشان را هم براي هدايت مردم دادند و حتي در راهنمايي دشمنان خود نيز بيشترين تلاش را به كار ميبستند، به عنوان نمونه در واقعه كربلا ميبينيم كه امام حسين(ع) تا آخرين لحظات و قبل از دست بردن به شمشير به دنبال راهنمايي و ارشاد دشمنان خونخواه خويش بودند.
اين استاد حوزه واخلاق با تأكيد بر اينكه تمام شيعيان بايد در اولين گام نوعدوستي خود را تقويت كنند، اذعان داشتند: بشر دوستي و غصه خوردن براي ديگران اخلاقي است كه به گفته معصومين(ع) اگر مردم جامعهاي آن را در وجود خود تقويت كنند، مطمئناً رستگاري در انتظار آن جامعه است.
وي تصريح كردند: كرم، جود و سخاي معصومين(ع) در تاريخ اسلام به عنوان يكي از مشهورترين اخلاقيات نقل شده از آن بزرگواران است و همين كرم بود كه هيچگاه نيازمند و مسكيني را از در خانه اين بزرگواران نااميد نكرده و نميكند.
استاد انصاریان در پایان اخلاص در عمل ائمه اطهار(ع) را يكي از بزرگترين و كاملترين الگوها برشمرد و يادآور شدند: همواره پيشوايان بزرگ ديني ما بر اين تأكيد داشتهاند كه خلوص نيت بزرگترين اصل در انجام هر عملي است و با اين خلوص گاهي انسانها ميتوانند كمترين هزينه را متحمل شده و بيشترين منفعت را كسب كنند.
منبع : روابط عمومی و امور بین الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی