روزنامه آمريكايي "كريستين ساينس مانيتور " در گزارشي به بررسي نقض حقوق بشر در بحرين و سركوب مردم اين كشور توسط رژيم حاكم پرداخت.
كريستين ساينس مانيتور گزارش خود را اينگونه آغاز كرد: نيروهاي امنيتي بحرين ساعت هشت و 30 دقيقه صبح روز دوم ماه مي براي دستگيري "جواد فيروز " نماينده سابق پارلمان بحرين به منزل وي هجوم بردند. 30 مرد كه صورتهاي خود را با ماسك پوشانده بودند و سلاح حمل ميكردند درب منزل فيروز را شكستند.
همسر فيروز هنگامي كه با اين افراد مسلح كه برخي از آنها يونيفرم نظامي پوشيده بودند، مواجه شد، همانند يك مرد فرياد زد: در منزل من چه كار ميكنيد؟ يكي از افراد مسلح سلاح خود را بر روي سر همسر جواد گذاشت و گفت: جواد كجاست؟
جواد فيروز فارغالتحصيل دانشگاه تكزاس در الپاسو است و در سال 2006 به عنوان نماينده پارلمان بحرين انتخاب شد و سال 2010 بار ديگر به اين سمت انتخاب گرديد اما در فوريه همان سال در اعتراض به سركوبگريهاي پليس بحرين عليه تظاهرات مسالمتآميزي كه تنها خواستار تغييران دموكراتيك بودند، از نمايندگي پارلمان استعفا داد.
جواد فيروز يكي از دهها رهبر مخالف برجسته بحريني و مدافعان حقوق بشر است كه هم اكنون پشت ميلههاي زندان در اين جزيره كوچك حاشيه خليج فارس است كه ميزبان ناوگان پنجم نيروي دريايي آمريكا است.
كريستين ساينس مانيتور در ادامه گزارش خود نوشت: جزئيات دستگيري و رفتار نيروهاي امنيتي بحرين با مخالفان نشان از نقضهاي گسترده و سازماندهي شده حقوق بشر است كه سوالها درباره عبور دولت حاكم بر اين كشور از خطوط را افزايش داده است.
اين روزنامه آمريكايي نوشت كه مصاحبه با خانوادههاي 4 زنداني بحريني نشان ميدهد كه در دستگيري اين افراد، داستانهاي غمانگيز و تحقير كننده مشابهاي وجود دارد كه 30 تا 40 نفر از نيروهاي امنيتي در نيمههاي شب به خانه اين افراد حمله كرده و پس از دستگيري اين افراد، آنها را براي هفتهها مورد ضربوشتم و آزار قرار ميدهند. اين در حالي است كه تمامي اين افراد بدون هيچگونه اتهام بازداشت شدهاند.
كريستين ساينس مانيتور در ادامه گزارش خود به رفتار بد نيروهاي امنيتي با دستگيرشدگان و همچنين عدم دسترسي اين افراد به وكيل و حقوق اوليه، پرداخت.
اين روزنامه آمريكايي به نحوه دستگيري جواد فيروز اشاره كرد و نوشت: فيروز هنگامي كه در منزلش دستگير شد يك خواسته بسيار ساده داشت. وي از نيروهاي امنيتي كه صورتهايشان را پوشانده بودند خواست تا اجازه دهند لباسهايش را عوض كند، اما به وي اين اجازه داده نشد.
در اين اوضاع، همسر جواد كنترل خود را از دست داده بود و فرياد ميزد. نيروهاي امنيتي به وي هشدار دادند: فرياد زدن را متوقف كن در غير اينصورت پسرت را هم با خود ميبريم. اشاره آنها به امين، پسر 17 ساله جواد بود.
همسر جواد از نيروهاي امنيتي پرسيد: او را كجا ميبريد؟ نيروهاي امنيتي با لحني طعنهآميز پاسخ دادند: ما داريم به پيكنيك ميرويم.
هر آنچه كه پس از دستگيري جواد روي داده را فقط جواد و كساني كه وي را دستگير كردند از آن آگاه هستند. جواد فيروز بعد از دستگيري هيچگونه تماسي با خانواده خود نداشته است و فقط اين خبر در دست است كه ساعت 10 روز بعد از دستگيري، در بيمارستان ارتش بستري شده است.
منبع : شیعه نیوز