حضرت استاد انصاریان در نهمین شب ماه مبارک رمضان در جمع مردم حسینیه همدانیهای تهران نظام خلقت انسان را نظام احسن معرفی کردند و افزودند: کمال هر موجودی متناسب با خلقتش و در اوج زیبایی است.
ایشان ضمن بیان اینکه عیوب ما انسانها ذاتی نیست اظهار داشتند: ما همواره باید در صدد آرایش نفس با قلم ایمان و تقوا باشیم و این آرایش حتی برای مشرکین نیز امکان پذیر است. اگر کفار و مشرکین نیز شرک و پلیدی را از خود دور کنند نجاست آنها از بین خواهد رفت.
این دانشمند فرهیخته با ضمن تفسیر آیه «لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم» انسان را در بالاترین مرتبه قوام و زیبایی از منظر الهی دانستندو اشاره کردند که خداونداین آیه لطیف را حتی در مورد فرشتگان نیز بکار نبرده و این زیبایی هم به ظاهر انسان اشاره دارد هم به باطن و حقیقت انسان.
ایشان در این جلسه با اشاره به سالروز بزرگداشت حضرت خدیجه (سلام الله علیها) او را به عنوان یکی از زنان نیک روزگار که با همت خویش خود را به ایمان و تقوا و عمل صالح آراست به گونه ای که از منظر روایات او یکی از چهار زنی است که بهشت مشتاق دیدارش است.
معظم له افزودند: چنین فردی است که می تواند بهترین الگو برای بانوان و دختران جامعه ما باشد.
وی در ادامه به ذکر نمونه دیگری از انسانها که با تلاش خویش خود را به فلاح و رستگاری رساندند همچون بلال حبشی اشاره داشتند و افزودند: بلال با وجود سیاهپوست بودن و داشتن صدایی نازک به گونه ای که مخرج حرف شین را سین تلفظ می نمود ولی چنان دل پیامبر صلی الله علیه و آله را ربوده بود که هرگاه پیامبر خسته از تبلیغ دین باز می گشتند از او تقاضای خواندن قرآن می کردند تا آرام گردد«أرحنا یا بلال» ای بلال! به من آرامش بده!
ایشان در پایان با بیان اینکه هیچ چیز در روز قیامت جز عمل صالح و قلب پاک به انسان کمک نمی کند افزودند: همه ما باید با تلاش عیوب و نواقص عارضی نفس را بزداییم تا به فوز کامل نایل شویم «یوم لا ینفع مال و لا بنون الا من اتی الله بقلب سلیم»
منبع : پایگاه عرفان