استاد حسین انصاریان در پنجمین جلسه سخنرانی خود در ایام دهه اول محرم در حسینیه هدایت تهران به بیان اهمیت کسب معرفت در دنیای امروز پرداختند و بالاترین نادانی را نشناختن نفس و مسئولیتها و تکالیف دانستند و در همین رابطه به ایراد سخن پرداختند.
ایشان فرمودند: خداوند به فرشتگان فرموده است که من در زمین، انسان را خلیفه خود قرار میدهم، اما بعضی از انسانها که جهنم میروند به خاطر این است که با گوش و عقلشان حقیقت را نمیشنوند و درک نمیکنند. خداوند دهان عقل را گوش قرار داده است و باید این منفذ ورودی به عقل را همواره باز نگاه دارند و دنبال حقایق بروند تا در قیامت وارد آتش دوزخ نشوند. خود جهنمیان هم به این قضیه اعتراف میکنند که سبب دوزخی شدنشان همین بوده که به دنبال درک حقایق نرفتهاند.
حضرت علی(ع) به افرادی که به دنبال درک معرفت رفتند، عنایت ویژهای داشتند و در حق آنها هم دعا فرمودند که بهترین نمونة آن مالک اشتر است. امیرمؤمنان علی(ع) در ختم او فرمود: مالک تو برای من مانند خود من برای پیامبر(ص) بودی.
خود پیامبر(ص) هم در فضایل امیرمؤمنان(ع) فرمودند که اگر دریاها مرکب شود و تمام درختان جهان قلم شوند و جن و انس نویسنده شوند، باز هم توان نوشتن فضائل تو را ندارند. این جمله نشانه معرفت والای حضرت است. بعد هم پیامبر فرمود: شش امتیاز ویژه برای توست که به احدی خداوند متعال عنایت نکرده است که به سه مورد اشاره میکنیم: 1. همسری مثل فاطمه علیها السلام 2. فرزندانی مثل حسنین علیهم السلام 3. پدر همسری مثل من. بعد هم فرمودند: خداوند این ویژگیها را به من هم نداده است.
این استاد حوزه فرمودند: اگر در مقابل خداوند احساس مالکیت نکنیم، هیچ گاه برای پرداخت سهم خمس و زکاتمان تعلل نمیکنیم و برای تسویه مالی به مشکل نمیخوریم. کسانی که خمس اندک را نمیدهند و یا به زیردستان خود ظلم میکنند، قارونها و فرعونهای عصر خود هستند.
خداوند ظرف وجودی قلب را در سینه انسان قرار دارد و ظهور خلافت الهی در همین ظرف است و باید مراقب باشیم که این ظرف را آلوده نکنیم و مانع از این همه فیوضات الهی نشویم. اگر قلب ما حیوانی باشد دیگر کرامت معنا ندارد. کرامتی که مورد توجه خداوند متعال است.
افرادی که دعوت پیامبران را پاسخ نمیدهند، جزء اموات هستند و نیروی استفاده کردن از نعمات بهشتی را ندارند و جایگاهشان جهنم است.
استاد در خاتمه افزودند: طبق فرموده پیامبر(ص)، خداوند به قیافه و اموال مردم نگاه نمیکند، بلکه نظر خداوند به دلهای مردم است. آیا در آن خزانه الهی جواهرات جمع شده است و یا اشیاء بیارزشی جمع آوری شده است؟ آیا محبت ائمه اطهار: وجود دارد یا محبت شیاطین و طاغوت را در دل جمع کردهایم؟ اهل بیت: با غصه و ناراحتی ما شیعیان، ناراحت میشوند و برای ما دعا میکنند. شیاطین هم نمیتوانند این محبت را از دلهای ما بگیرند.
نقش کردم رخ زیبای تو بر خانه دل خانه ویران شد و آن نقش به دیوار بماند.
منبع : پایگاه عرفان