استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در شانزدهمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «ویژگیهای خود شناسان» در حسینیه همدانیهای تهران با بیان اینکه خواستن خدا میوه معرفت او است و چیزی که برای انسان مجهول باشد، خواستن و نخواستنی ندارد، فرمودند: زمانی حالت خواستن و نخواستن به قلب دست میدهد که صاحب آن قلب به چیزی معرفت پیدا کند.
استاد انصاریان ابراز کردند: وقتی که انسان به چیزی به معرفت و شناخت داشته باشد، به دلیل منفعتش خواستار آن میشود و به دلیل مضراتش، از آن دوری میکند؛ همانطور که انسان همواره به دنبال زیبایی گل بوده و از خطر زنبور گریزان است.
ایشان خاطرنشان کردند: کسی که به دنبال ارتباط با نامحرم یا نوشیدن مشروبات است، در ارزیابی از فواید و مضرات دچار اشتباه شده است؛ هیچ انسانی نباید به تنها از امور ارزیابی کند چراکه عقل انسانها جزئی بوده و هیچگاه تمامی زوایای عالم را نشان نمیدهد تا با فواید و مضرات آشنا شویم. اما وجود مقدسی که انسانها را برای ارزیابی صحیح کمک میکند، خود همه چیز را تا بی نهایت مینگرد و از فواید و مضرات امور در آینده و حتی پس از مرگ انسانها، آشنا است.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شدند: پروردگار متعال میفرماید، هر بندهای من را بخواهد، به سبب ارزش این خواستن، 10 نور وارد قلبش میکنم؛ در این صورت انسان در هیچ مرحلهای از زندگی دنیا و آخرتش با حجاب و تاریکی روبهرو نمیشود. بر اساس تحقیقات بزرگترین شخصیتها و چهرههای شیعه، حجاب میان انسان و خدا از عذاب دوزخ برای مؤمن سنگینتر و سختتر است.
استاد انصاریان ادامه دادند: عدهای در قیامت تحت عذابی، در حجاب و ظلمت متراکمی نسبت به پروردگار خود قرار دارند؛ حجاب و ظلمت عذاب دل و آتش جهنم عذاب بدن است زیرا دل شعور دارد اما پوست و استخوان فقط حس دارد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: افراد زیادی وجود دارند که خدا و انبیاء و اهلبیت معصومین(ع) و قرآن را به اندک مال و شهوت و لذتی میفروشند؛ این افراد همانند قاتلانی میمانند که به اندک درهمی، بهترین انسانهای روی زمین در زمان خود را میفروختند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه خواستن برگرفته از شناخت و معرفت است و کسی که خدا را از روی شناخت بخواهد، 10 نور وارد قلبش میشود، تصریح کردند: گریه بر امام حسین(ع) برای شیعیان لذت بخش است چراکه آنان معرفت یافتهاند به اینکه گریه رحمت الهی، آمرزش پروردگار و شفاعت پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) را به همراه خود میآورد.
منبع : پایگاه عرفان