استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم در چهارمین جلسه از سلسله سخنرانیهای«معارف اسلامی» در حسینیه بیت الاحزان اصفهان با اشاره به روایتی از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) اظهار داشتند: چنانچه کسی واجباتش را انجام دهد، خدای متعال اضافهای در عبادات از او نمیخواهن؛ البته نسبت به اضافه عبادات، پاداش میدهند اما عبادت واقعی به زیاد کردن نماز و روزه نیست.
ایشان فرمودند: امام رضا(ع) تأکید دارند که عبادت بسیار، اندیشه کردن در کار خدا است؛ ارزش عبادات ائمه طاهرین(ع) و اولیای خدا به سبب شناخت پروردگار و معرفت الله است.
استاد انصاریان با بیان اینکه کتاب کافی به سبب فاصله کم مؤلف با عصر اهلبیت معصومین(ع)از معتبرترین کتابهای روایی است، ابراز کردند: مرحوم کلینی، کتاب بسیار منظم و باارزش «کافی» را در عصر غیبت صغری نگارش کرد و هدف خود را سامان یافتن دین مردم معرفی میکند تا دچار فرهنگهای ضد دینی نشوند.
ایشان با بیان اینکه بالاترین معجزه اهلبیت معصومین(ع) محصولات فکری ایشان بوده است، خاطرنشان کردند: در دو جلد اصول کافی، حدود چهار هزار روایت وجود دارد که تنها یک روایت آن با صریح قرآن مخالفت دارد. البته احتمال میرود که آن یک روایت، از سوی یک اجنبی در اصول کافی گنجانده شده است.
استاد حوزه علمیه قم افزودند: جلد دهم کتاب «کافی» به عنوان روضه کافی، روایت پر ارزشی را نقل کرده است؛ در این روایت آمده است که بیشترین عبادت ابوذر، اندیشه کردن و پند گرفتن بود. ابوذر با آيات قرآن کریم آشنا بود و میدید که بیشتر آیات، مردم را به اندیشیدن دعوت کرده است.
ایشان یادآور شدند: خدای متعال فاصله زمین تا خورشید را طوری تنظیم کرده که گرمای بسیار شدید آن به صورت معتدل به زمین برسد تا نه کسی در آن بسوزد و نه کسی منجمد شود؛ دمای کره زمین در گرمترین نقاط هم، به شصت درجه نمیرسد. این نشانی از عظمت خدای متعال است که با چنین دیدی باید به ستایشش پرداخت.
استاد انصاریان با بیان اینکه فکر کردن در کار خدا از بزرگترین وظایف انسانی است، به چندی از آیات الهی در زندگی اطراف انسانها اشاره کرده و ادامه دادند: اینکه برخی بندگان از تمامی نعمتهای خداوند استفاده میکنند و در نهایت با او مخالفت کرده و بر ضد خواستههای خدای رحمان عمل میکنند، دل را میسوزاند.
منبع : پایگاه عرفان