حضرت استاد انصاریان، مفسر قرآن کریم در بیست و هشتمین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام تهران با اشاره به ارزش کسانی که فهم خود را برای درک حقایق عالم و دین خدا به کار میگیرند، اظهار داشتند: خداوند و اهلبیت معصومین علیهم السلام اهل فهم را به عنوان سرمشق معرفی کردهاند تا مردم از کلام و رفتار و روش آنان پیروی کنند.
ایشان با اشاره به نسبت دامادی حضرت مسلم بن عقیل با عموی بزرگوار حضرت امیرمؤمنان علی علیه السلام، فرمودند: دو تن از فرزندان مسلم بن عقیل که چهرههای برجسته ایمان و اخلاق و عمل بودند، روز عاشورا در کنار حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام شهید شدند.
استاد انصاریان ابراز کردند: حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام زمانی که مسلم را به عنوان نماینده خود انتخاب کردند، در نامه به مردم کوفه نوشتند که پسرعمو و فرد مورد اطمینان و اعتماد خود را به سوی شما فرستاد؛ این جمله بدین معناست که مردم کوفه در نبود امام حسین علیه السلام باید به مسلم اقتدا کرده و تقلید از افکار و اعمال او موجب سعادت دنیا و آخرت مردم میشود.
ایشان خاطرنشان کردند: ارزش فهم به اندازهای است که ائمه معصومین علیهم السلام همواره افراد فهمیدهای را به عنوان نماینده خود به شهرهای مختلف میفرستادند و اعلام میکردند که این فرد امین دین و دنیای شما است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام معصوم افزودند: بر تمامی مردم لازم است که در زمان عدم دسترسی به ائمه طاهرین علیهم السلام به فقیه واجد الشرایطی رجوع کنند که هوای نفس با او بازی نمیکند، و در هیچ جریان تلخ و شیرینی دینش را نمیبازد، و مطیع واقعی خداوند است، و در برابر خواستههای نامشروع کوتاه نمیآید.
ایشان یادآور شدند: سؤال از اهل فهم یکی از خصائص شیعه است و همواره مؤمنان امر شدهاند تا سؤالات خود را از دیگران بپرسند؛ در حالی که اهلسنت حنبلی عربستان و بسیاری از فرقههای دیگر، سؤالات حاشیهای را حرام میدانند.
استاد انصاریان ادامه دادند: سدید الدین حمصی نخود فروشی بود که در سن 50 سالگی در قرن ششم در گفتوگو و ارتباط با یک مشتری عالم دین، عزم شهر ری و تحصیل علم کرد و پس از 30 سال تحصیل در ری و شام، در سن 80 سالگی به اجتهاد رسید و 20 سال مرجع تقلید شیعیان شد و 25 کتاب علمی قابل قبول تألیف کرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: اگر ماهوارهها فقط علیه روحانیت شیعه (و نه خاخامهای یهودی و عالمان غیر شیعه) تبلیغ کرده و تلاش به گرفتن قم، حوزه و مرجعیت از مردم دارد، تنها به این دلیل است که اگر ملتی اهل فهم شوند، دیگر نمیتوان منابعشان را غارت و از مردمشان سوء استفاده کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام معصوم مبنی بر اینکه آدمهای فهمیده را سرمشق خود در زندگی قرار دهید، تصریح کردند: قرآن میگوید که اهل تقوا جهنم نمیروند، گرفتار آتش نمیشوند، به بهشت میروند، دچار بنبست نمیشوند، فهمیده و معشوق من هستند.
ایشان با بیان اینکه اهل تقوا خوشترین و با آرامشترین افراد در میان مردم هستند، عنوان کردند: امیرمؤمنان علی علیه السلام میفرمایند تقوای انسانی را تبعیت کنید که دلش دائماً در فهم و اندیشه میغلتد و در نتیجه هیچ عملی را بدون فهم انجام نمیدهد، همه محرمات را ترک کرده و تمامی امور واجب را انجام میدهد.
استاد انصاریان گفتند: امیرمؤمنان علی علیه السلام میفرمایند اهل فهم همواره در فکر بدن خود هستند تا از آتش جهنم محفوظ بماند؛ چنین اهل فهمی را باید الگوی زندگی قرار داد.
منبع : پایگاه عرفان