فارسی
جمعه 02 آذر 1403 - الجمعة 19 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0
تاریخ انتشار : 15 مهر 1397 ساعت 10:34 صبح

استاد انصاریان: یکسری از سؤالات را از خداوند نپرسید!

استاد انصاریان: یکسری از سؤالات را از خداوند نپرسید!

 دارالعرفان/ محقق، مفسر، مترجم و پژوهشگر علوم و معارف قرآنی گفت: یکسری سؤالات را از خداوند نپرسید که اگر پرده از روی پاسخش برداشته شود، جز رنج و ناراحتی برای شما محصولی ندارد و خدا هم دوست ندارد شما ناراحت شوید. جالب است که دقیقاً چنین آیه ای در قرآن آمده و خداوند می فرماید: سراغ سؤالاتی که نتیجه‌اش ناراحتی خود شماست نباشید، سؤال باید عاقلانه، حکیمانه و عالمانه باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در سخنرانی خود در مسجد رسول اکرم(ص)، اظهار داشت: خداوند در کتاب‌هایی که نازل کرده پیش از اینکه انسان بپرسد برای چه ما را آفریدی و به چه اهدافی ما را خلق کردی؟ در قرآن و در همۀ کتاب‌های آسمانی گذشته، سؤالات بشر را جواب داده است. خداوند یا ابتداً جواب داده، یا مردم، با حقی که برای پرسیدن داشتند از پیغمبران روزگارشان پرسیدند، پرسش ایشان هم درست بوده، عاقلانه و حکیمانه بوده و خداوند هم جوابشان را به صورت آیات در همان کتاب‌های روزگاران گذشته نازل کرده است. اگر سؤالات هم بی‌ربط و بیهوده بوده یا جواب نداده چون دردی را دوا نمی‌کرده یا دستور داده که سراغ این‌گونه سؤالات نباشید «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْياءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُم » (مائده، 101).

 

یکسری از سؤالات را از خداوند نپرسید!

استاد انصاریان ادامه داد: یکسری از سؤالات را از خداوند نپرسید که اگر پرده از روی پاسخش برداشته شود، جز رنج و ناراحتی برای شما محصولی ندارد و خدا هم دوست ندارد شما ناراحت شوید. جالب است که دقیقاً چنین آیه ای در قرآن آمده، سراغ سؤالاتی که نتیجه‌اش ناراحتی خود شماست نباشید، سؤال باید عاقلانه، حکیمانه و عالمانه باشد.

 

در اصل آفرینش انسان، جلوه‌های اسما و صفات الهی به کار رفته است

استاد اخلاق حوزه های علمیه به قدرت خداوند در خلقت انسان اشاره و خاطرنشان کرد: ما هر چه در اسما و صفات می‌گردیم می‌بینیم هیچ جا بوی نقص، کمبود، ظلم و ستم استشمام نمی‌شود که مچ‌گیری کنیم. از هر دانشمند با انصافی بپرسید که کل ترکیب وجود شما را تعریف عالمانه کند، جواب می‌دهد: در اصل آفرینش شما جلوه‌های اسما و صفات از جمله حکمت الله، ارادت الله، قدرت الله، علم الله، رحمت الله، احسان الله، عدل الله، رزق الله و... به کار رفته است.

 

اگر خداوند فقط بخش حکمت وجودتان را بگیرد، از انسان چیزی باقی نمی ماند

وی افزود: اگر یک کسی قدرت داشته باشد بخش حکمت الله را از ساختمان وجود شما بگیرد، یک کارخانۀ ناقص باقی می‌ماند که در این دنیا یک لحظه هم نمی‌توانید زندگی درستی داشته باشید. مثلاً شخصی بتواند رطوبت بینی‌ات را بگیرد و بینی‌ات خشک شود، نرمی گوشت را بگیرد و این گوشت استخوان شود، دیگر حالت غضروفی نداشته باشد، امشب که می‌خوابید، در اولین غلتی که می‌زنید، گوشت می‌شکند و از کله‌ات جدا می‌شود. اگر خداوند فقط بخش حکمت وجودتان را بگیرد، از شما چیزی باقی نمی ماند.

نویسنده کتاب ارزشمند «عناصر شخصیت انسان» در مورد خلقت بی نظیر انسان گفت: خداوند با ارادۀ حکیمانه‌اش، با قدرتش، با رحمتش، با احسانش، با لطفش، با خبیر بودنش، خاک را هل داد، به خاک جنبۀ نباتی و جنبۀ حیوانی یعنی حیات بالاتر از نباتی داد تا این خاک نباتی حیوانی را به صلب پدر و رحم مادر رساند، این دو را به اسپرم و اوول تبدیل کرد، یکی در صلب پدر و دیگری در رحم مادر؛ این دو را در تاریک‌خانۀ رحم مادر با یکدیگر آشتی داد، این نطفه را علقه، مضغه، استخوان‌بندی و گوشت‌بندی کرد؛ خداوند در قرآن مجید می‌فرماید: آخرین مرحلۀ خلقتش را ادامه دادم که تبدیل به یک انسان کامل در رحم مادر شد و به خلقت خود گفت: «فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِين» (مؤمنون، 14).

 

مراقب باشیم شیطان ما را داخل گونی نکند!

وی اظهار کرد: مراقب باشیم شیطان ما را داخل گونی نکند، دَر گونی را ببندد و بعد در جهنم باز کند و ما را بیرون بیاندازد. شیطان خیلی‌ها را داخل گونی کرده است. هشت میلیارد جمعیت در کرۀ زمین است، غیر از شیعۀ مؤمن عاقل دانا. به قول ائمۀ ما عده ای تنها نامشان شیعه هست «لا یبقی من الاسلام الا اسمه»، ولی شیعه نیستند.

وی با بیان اینکه شیعیان متدین، فهمیده و عاقل، فریب مکتب‌ها، شرق و غرب، ماهواره ها و بی دین های داخلی و خارجی را نمی خورند، تصریح کرد: امروز بسیاری از مردم در ایران و هم در خارج خواب هستند، نمی‌شود بیدارشان کرد، خیلی از افراد هم دین ندارند. اگر آدم برود سراغ ایشان بیدارشان کند، چه چیزی به آنها بگوید؟ اصل را قبول ندارند، ما برویم پنج صبح بیدارشان کنیم و بگوییم نزدیک خانۀ شما روضه است؟ بگوییم دهۀ سوم محرم است؟ می‌گوید: من اصل خدا و پیغمبر و قیامت را قبول ندارم، تو آمدی می‌گویی بیا روضه برویم؟!

 

تصویری از درهای بهشت و جهنم

مبلغ عرصه بین الملل گفت: خداوند در سورۀ اعراف می فرماید: «لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنْكَ وَ مِمَّنْ تَبِعَكَ مِنْهُمْ أَجْمَعِين» تو و آنهایی که از تو پیروی کردند هفت طبقه را به خودم قسم پر می‌کنند، هفت طبقه را که پر می‌کنند، «وَ قَلِيلٌ مِنَ الْآخِرِين » (واقعه، 14) یک مشت شیعۀ عاقل دانای فهمیده می‌ماند که طبق آیات قرآن کریم اهل بهشت هستند، امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید بهشت مثل جهنم طبقه طبقه روی هم نیست، بهشت‌ها هشت دَر سطح صاف است. این بهشت‌هایی که در سطح صاف است، طول و عرضش برای احدی در این عالم روشن نیست. نوشته‌اند که قدرت پرواز جبرئیل از همه بالاتر است، ائمۀ ما فرمودند یک بار جبرئیل به پروردگار گفت: به من اجازۀ پرواز می‌دهی که این بهشت را بپرم و مساحتش را ببینم؟ خطاب رسید: بپر، ولی باید قدرت پرشت را چند برابر کنی. گفت: به عنایت  و قدرت ملکوتی خداوند؛ نهصد هزار برابر قدرت پرشش را بالا برد.

وی افزود: قرآن مجید قبل از اینکه این قدرت را بالا ببرد، از او تعبیر به «شَدِيدُ الْقُوى» کرده و گفت: بپر. طول را شروع کرد به رفتن، نهصد هزار سال ـ به سال‌های آنجا، نه به سال‌های دنیا ـ پرید و پرسید: اندازۀ لازم را رفتم؟ خطاب رسید: نه، باز هم برو. جبرئیل نهصد هزار سال دیگر هم رفت، به همان سال‌های آنجا که اگر من برای شما یک بخشی از آن را محاسبه کنم، واقعاً عقل را مات می‌کند. به جبرئیل خطاب رسید: یک سفر دیگر برو، به سفرهای آنجا، سه‌تا نهصد هزار سال شد. سه‌تا نهصد هزار سال با نهصد هزار برابر قدرت پرش، گفت: چقدرش را رفتم؟ یکی از خادمان بهشت سرش را آورد بالا و گفت: از ناحیه‌ای که دست من است، هنوز بیرون نرفتی. گفت: خدایا من را برگردان، این‌طور که معلوم است تا قیامت اگر راه برویم، طول یک بهشت تو را هم نمی‌توانیم برویم.

 

بهشت را با تحقق دادن هدف خدا از خلقتتان به دست آورید

استاد انصاریان با بیان اینکه یقیناً شما را بهشت می‌برند، شک نکنید، گفت: پیغمبر اسلام(ص) می‌فرماید: کسی که در بهشت محل اسکان کمتری نصیش شده، جای زندگیش از کل کرۀ زمین بیشتر است. این بهشت را با تحقق دادن هدف خدا از خلقت ما در مدت زمان چهل یا پنجاه سال می توان به دست آورد. خداوند می فرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُون» (ذاریات، 56) من شما را خلق کردم که شما در این عالم خرج خودم شوید، مواظب خودتان باشید، دشمن شما و دشمن من، شما را داخل گونی نکند سرش را ببندد و در جهنم باز کند، آنجا که شما را انداخت، بیایید بیرون و ببینید تمام درهای نجات به روی شما بسته است.  

 

انتهای پیام /


منبع : پایگاه عرفان
  • عبادت
  • هدف از خلقت انسان
  • طول و عرض بهشت
  • تجلی اسمای الهی
  • پرواز جبرئیل
  • حکمت خدا
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    گزارش تصویری از نشست اساتید و مدیران مجمع ...
    گزارش تفصیلی از مراسم پاسداشت خدمات علمی و ...
    گزارش تصویری مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی ...
    مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی استاد انصاریان
    دیدار استاد انصاریان با دکتر محمد مهدی احمدی ...
    پیام استاد انصاریان در پی شهادت سیدحسن نصرالله
    گزارش تصویری آیین افتتاح کتابخانه عمومی امام ...
    افتتاحیه کتابخانه عمومی امام سجاد(ع)
    پيام تسليت استاد انصاريان به ملت فلسطين
    پیام تسلیت استاد انصاریان در پی حادثه پاراچنار

    بیشترین بازدید این مجموعه

    كويت ميزبان همايش ارزش‌ ميانه‌روی در فرهنگ ...
    استاد انصاريان چهره ماندگار معارف
    ماجرای دامادی که از مرگ شب عروسی خلاص شد
    انتخاب ائمه مساجد یونان توسط مسیحیان!!
    ربا جنگ با خدا
    آوارگان یمنی جایی برای رفتن ندارند + تصاویر  
    در سوگ نخستین بانوی مسلمان؛ حضرت خديجه کبری(س)؛ ...
    استاد انصاریان: شیعه با وابستگی فکری به قرآن و ...
    مجموعه مقالات حضرت معصومه(س) در پایگاه عرفان به ...
    پوشش یا حجاب دستورى قرآنى و تكليفى انسانى است

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^