فارسی
جمعه 02 آذر 1403 - الجمعة 19 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0
تاریخ انتشار : 19 آبان 1397 ساعت 10:18 صبح

استاد انصاریان: خاموش کردن نفس؛ قدرت روحی بالا، خداباوری و قیامت باوری می‌خواهد/مالکیت خدا اصلاً قابل انتقال و تغییر نیست

استاد انصاریان: خاموش کردن نفس؛ قدرت روحی بالا، خداباوری و قیامت باوری می‌خواهد/مالکیت خدا اصلاً قابل انتقال و تغییر نیست

دارالعرفان/ محقق، مفسر، مترجم و پژوهشگر علوم و معارف قرآنی گفت: اگر نزدیکانتان شما را به زحمت انداختند و زور گرفتند که در برابر ربوبیت و توحید خداوند، بت‌بپرست و حرام خور شوید  -در حالیکه خداوند را دوست دارید و آفرینش و ربوبیت او را باور کردید- از این نزدیکان پیروی نکنید، اما تا زنده هستید به عالی‌ترین صورت با آنها پسندیده زندگی کنید، یک وقت نگویید بی‌دین هستند. حق ندارید با آنها تلخی و یا ترکشان کنید.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در سخنرانی خود در حسینیه بنی‌الزهرا(س)، با بیان اینکه جهاد با نفس، قدرت باطنی قوی، باور کردن خدا و قیامت را می‌خواهد چرا که در این جهاد مؤمنان، مردان و زنان اهل خدا با یک دشمن بسیار قوی روبه‌رو هستند، اظهار داشت: خاموش کردن دشمن یک قدرت روحی بالا، خداباوری و قیامت باوری می‌خواهد. این جهاد تا ما زنده هستیم ادامه دارد. از گذشته هم انواع گناهان و تحریکات درونی و برونی کنار انسان است و این مبارزه تا آخر عمر ادامه دارد؛ پیروزان این مبارزه صددرصد سالم از دنیا می‌روند.

 

تمام انبیا و ائمه طاهرین مالکیت هیچ طاغوتی را قبول نداشتند

وی ادامه داد: تمام مبارزۀ انبیا و ائمه طاهرین(ع) با طاغوت‌های ادوار مختلف تاریخ برای همین بوده که مالکیت هیچ طاغوتی را قبول نداشتند، اگر در زمان موسی(ع)، فرعون می‌گفت: «انا ربکم» موسی(ع) می‌گفت: دروغ می‌گویی، تو اصلاً در مقام ربوبیت نیستی، تو چه کسی هستی که ادعای مالکیت به مردم مصر را می‌کنی؟ مردم مصر مشرک هستند ولی مالکشان پروردگار است، او اینها را آفریده و حق مالکیت برای اوست، تو خودت هم مثل دیگر مردم مصر یک مملوک هستی. آن هم قبول نمی‌کرد و درگیری پیش می‌آمد.

 

طاغوتیان معتقدند هیچ کسی نباید از خود رأی و نظری داشته باشد

استاد اخلاق حوزه های علمیه گفت: تمام درگیری کربلا با بنی‌امیه برای همین مسئله بود که یزید از عنوان این که همه کارۀ مردم من هستم و هیچ مرد و زنی این حق را ندارند که از من تخلف کنند، به حاکم مدینه نوشت اگر حسین بن علی و افرادش بیعت نکردند، همه را همان جا بکش؛ چون هیچ‌کس نباید از خودش رأی و نظر داشته باشد. این حرف همۀ طاغوت‌های تاریخ بود و توحید، نبوت و امامت را قبول نمی‌کردند.

 

مالکیت خدا اصلاً قابل انتقال و تغییر نیست

وی در ادامه سخنان خود به مالک حقیقی و مالک اعتباری اشاره و خاطرنشان کرد: مالک حقیقی یکی است و سایر ملکیت‌ها اعتباری است نه ذاتی، خانه و مغازه و ماشینی که در محضر به نام من می‌شود ذاتی نیست، چون من راحت می‌توانم از خودم جدا کنم و مثلاً خانه را بفروشم و انتقال دهم، اما ملکیت خدا ذاتی است، ملک او اصلاً قابل انتقال و تغییر نیست. همین مالک مربی هم هست، معلم‌های کلاسش انبیا هستند و کسی که درس‌هایش در آن است صد و چهارده کتاب آسمانی است و بالاترین آن هم قرآن مجید است. انسان از مالک خود واهمه، دغدغه و خوف دارد و این نشان دهنده شناخت مالک است.

 

حتی به کسانی که از شما درخواست بی دینی می کنند احترام بگذارید!

مبلغ عرصه بین الملل افزود: چه زیباست که بین انسان و پروردگار عالم فاصله و افتراق نباشد بلکه یک پیوند دائم از طریق دل و عشق، دل و محبت دل به او باشد. وجود مقدس او عشق هیچ عاشقی را نسبت به خودش محدود نکرده و تنها حرفش این است همه عشق‌هایی که دارید را زیرمجموعه عشق به رب قرار دهید یعنی اگر پدرت، مادرت، همسرت، فرزندت، دامادت و عروست از تو درخواست بی‌دینی کرد با او درگیر نشوید بلکه از این انسان ها گذشت و چشم پوشی کنید و تنها از درخواست او که بی دینی شماست سرباز بزنید.  

 وی گفت: خداوند در سورۀ لقمان می فرماید: «وَ إِنْ جاهَداكَ» اگر نزدیکانتان به تو فشار آوردند یعنی شما را به زحمت انداختند و زور گرفتند «عَلى أَنْ تُشْرِك بِي ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْم» که در برابر ربوبیت و توحید خداوند، بت‌بپرست و حرام خور شوید، «إِنْ جاهَداكَ عَلى أَنْ تُشْرِكَ بِي ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ» شما هم من را دوست دارید و آفرینش و ربوبیت من را باور کردید، از نزدیکانتان پیروی نکنید، اما «و صاحبهما فی الدنیا معروفاً» تا زنده هستید به عالی‌ترین صورت با آنها پسندیده زندگی کنید، یک وقت نگویید بی‌دین هستند، حق ندارید با آنها تلخی و ترکشان کنید.

 

کسی که از ایستادن در پیشگاه پروردگارش در قیامت بترسد، تقاضاهای نامشروع را کنار می زند

استاد انصاریان در پایان بر اهمیت ایستادگی در برابر نفس اشاره کرد و گفت: کسی که از ایستادن در پیشگاه پروردگارش در قیامت بترسد، تقاضاهای نامشروع را کنار می زند. از مدینه تا مکه تا کربلا هر کسی ابی‌عبدالله(ع) را دید، دشمن و دوست نادان گفتند: آقا بسازید. گفت: من سر ساختن با یزید را والله ندارم، چون مالک من خداست. کسی که از روز ایستادنش در پیشگاه خدا بترسد «وَ نَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوى» و این خواسته‌های نامشروع درونش را باز بدارد که مسلط به او نشوند «فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوى» بر طبق وعده خداوند، جایگاه چنین شخصی بهشت است.   انتهای پیام /

 

 متن کامل، صوت و کلیپ های این سخنرانی را - اینجا - ببینید


منبع : پایگاه عرفان
  • طاغوت‏
  • اسراف
  • انبیا
  • مقام ربه
  • مالک ذاتی
  • طاغوتیان
  • تقاضاهای نامشروع
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    گزارش تصویری از نشست اساتید و مدیران مجمع ...
    گزارش تفصیلی از مراسم پاسداشت خدمات علمی و ...
    گزارش تصویری مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی ...
    مراسم پاسداشت خدمات علمی و فرهنگی استاد انصاریان
    دیدار استاد انصاریان با دکتر محمد مهدی احمدی ...
    پیام استاد انصاریان در پی شهادت سیدحسن نصرالله
    گزارش تصویری آیین افتتاح کتابخانه عمومی امام ...
    افتتاحیه کتابخانه عمومی امام سجاد(ع)
    پيام تسليت استاد انصاريان به ملت فلسطين
    پیام تسلیت استاد انصاریان در پی حادثه پاراچنار

    بیشترین بازدید این مجموعه

    آغاز به كار دوره آموزشی احكام زكات در برونئی
    در سوئیس سالانه حدود چهار هزار نفر از مسیحیت به ...
    برگزاری نشست گفت‌وگوی اسلام و يهوديت در پاريس
    انتخاب ائمه مساجد یونان توسط مسیحیان!!
    استاد حسین انصاریان در دومین کنگره "حماسه حسینی": ...
    عکس خبری/ جاروکشی زائران در حرم امام حسین(ع)
    نگرانی مسلمانان آمریکا از گسترش اسلام‌هراسی
    نسخه الکترونیکی ترجمه کتاب «اصول کافی» به قلم ...
    استاد انصاریان: دو ترازو برای سنجش اعمال/ خوشبختی ...
    گزارش تصویری/ سخنرانی استاد انصاریان در خوانسار

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^