به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، دکتر عبدالحسین طالعی در اولین هماندیشی صحیفهپژوهان اظهار داشت: 4 شماره از مجله و فصلنامه سفینه یعنی از شمارگان 6 تا 9 را به صحیفه اختصاص دادیم که ظرفیت پژوهشی داشت و در آن دوران، صحیفه کمتر مورد توجه بود.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه افزود: هنوز هم صحیفه حرف برای گفتن و جای کار دارد، و آنچنان که باید کار پژوهشی برای آن انجام نشده است، اگر امروز بخواهیم شمارهای برای صحیفه به مجله اختصاص بدهیم باید به سمت و سوی معرفی این اثر گرانبها برویم.
وی تصریح کرد: صحیفه خاصیت همافزایی دارد، گاهی تصور میشود مقاله و پایاننامهای در این موضوع نیست، ولی وقتی مجله میآید این دو نیز محقق میشود، ما در سه شماره بایستههای پزوهشی را تبیین کردیم.
دکتر طالعی اظهار داشت: در مورد صحیفه سجادیه، آثار زیادی توسط اساتید بزرگی نوشته شده و بالای 100 موضوع برای کار روی صحیفه معرفی شده است که بستری برای کارهای پژوهشی است.
وی بیان کرد: موضوع مجله و نشر صحیفه چون به جایی وابسته نبود دنبال نشد، باید از طرف حوزه و دانشگاه و مؤسساتی این مسأله مورد حمایت قرار بگیرد و موضوعات روزآمد و در ابعاد بینالمللی معرفی شود.
این پژوهشگر تصریح کرد: برای پایاننامهها موضوعاتی ارائه دادهایم که مورد توجه اساتید قرار گرفته است و طبق آن پایاننامه نوشته شده است، ولی به هر حال همواره کمبود موضوع وجود دارد.
وی گفت: به نظرم تولید کلیپهای کوتاه و فعالیت در فضای مجازی بستری مهم در ترویج دین به ویژه برای جوانان است، به ویژه در ایام کرونایی، فضای مجازی توسعه یافت و تبدیل به فضای حقیقی شد، هر چه کار در فضای مجازی کار شود جای دوری نرفته است.
این پژوهشگر افزود: یک بلوچ به خاطر دیدن یک کلیپ از آیت الله قزوینی شیعه شده بود و میگفت در این کلیپ دو دقیقهای، موضوع نفی مشرک خواندن شیعه توسط وهابیت به زیبایی تبیین شده بود و پاسخی منطقی داشت، پس نباید اثر تولیدات هنری و بهویژه کلیپ و رسانه را از یاد ببریم.
وی عنوان کرد: کارهای ارزشمندی به عنوان کتابهای مرجع وجود دارد که اگر تبدیل به کلیپ شود میتواند اثرگذار باشد، آقایان شرح صحیفه را در زمانهای کوتاهی برای مردم بیان کنند و در ایامی چون ماه رمضان بهطور نظاممند این دعاها مورد توجه قرار بگیرد.
دکتر طالعی در پایان اظهار داشت: آبیاری قطرهای روشی مناسب در ترویج دین است یعنی به جای اینکه دین در مقطعی مورد توجه باشد هر روز به مدت کوتاهی مرور شود تا جریان مداومی داشته باشیم، پژوهشگران نیز از طریق فضای مجازی متونی که تحقیق میکنند را معرفی کنند و متون قدیمی نیز برای نسل امروز بازنویسی شود.
انتهای پیام /