استاد حسین انصاریان درگذشت آيتالله علي صافيگلپايگاني به عنوان عالم فرزانه، ثلمهاي بزرگ و غير قابل جبران براي حوزههاي علميه دانستند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، استادحسين انصاريان در مراسم بزرگداشت آيتالله علي صافيگلپايگاني كه پنجشنبه شب در مسجد اعظم قم برگزار شد بیان داشتند: براي شناخت شخصيتهاي برجسته ديني راهي جز رجوع به قرآن و معارف اهل بيت وجود ندارد.
استاد انصاریان افزودند: قرآن مجيد و معارف اهلبيت(ع) چشمه پاككننده و مطهر است و انساني كه بخواهد شايستگي نشان دهد، ميتواند با تمسك به قرآن محبوب حق شود.
این استاد حوزه ادامه داد: انسان مومن ميتواند با مراجعه و بهرهگيري از اين دو منبع عظيم تبديل به كلمه طيبه انساني شود. وي با بيان اين كه قرآن امر كرده است كه كلمه طيبه را به مردمان روزگار مختلف و در طول تاريخ برسانيد، تصريح كرد: با شناخت و بهرهگيري از كلمه طيبه ميتوان به شناخت از خود دست يافت.
ایشان اظهار داشتند: بين كلمه طيبه و خداوند فاصلهاي وجود ندارد و خداوند مسيح را كلمه معرفي ميكند كه در دنيا و آخرت آبرومند است.
استاد انصاریان اين حريم را حريم ويژه پروردگار دانست كه هر كسي در او راه ندارد و بيان داشت: در آيه تطهير كساني معرفي شدهاند كه هم وزن و هم مرتبهاي برايشان متصور نيست.
ایشان با اشاره به يكي از سخنان حضرت علي (ع) كه اهل بيت را عيش العلم و موت الجهل خوانده است، تصريح كردند: حيات علم، اهل بيت(ع) هستند و اين بزرگواران ميراننده و از ميان برنده بزرگترين بيماري بشري يعني جهل نيز هستند.
استاد انصاريان با اشاره دوباره به آيه تطهير در بيان ويژگيهاي اهل بيت (ع) گفت: موجوديت اهل بيت به گونهاي است كه ناپاكي و رجس در ايشان نه تنها راه ندارد بلكه به ايشان نزديك نيز نميشود.
وي به ويژگيهاي قرآن به عنوان يكي از دو منبع دريافت نور اشاره كرد و تاكيد كرد: علامه بزرگوار طباطبايي ميفرمودند كه همه تلاشهاي مفسران از ابن عباس تا امروز و همه زحمات ايشان در حد كسي است كه هنوز در كنار دريا نشسته و هنوز به آن راه نيافته است.
ایشان افزودند: با همه كاري كه بر روي قرآن شده اما اين طور بيان شده است كه روز قيامت قرآن به صورت بكر و دست نخورده محشور ميشود.
استاد حوزه علميه قم بيان داشتند : شناخت هر دو منبع براي دستيابي به نور ضروري و مهم است و برخي بزرگان با شناخت هر دو اين منابع و عمل به دستورات آنها تبديل به كلمه طيبه شدهاند.
وي محيط پرورش آيتالله علي صافي گلپايگاني را محيطي عنوان كرد كه پدري عارف به علوم اهل بيت و قرآن و مادري فرزانه در آن ميزيستهاند و به تربيت فرزندان خود اقدام ميكردند.
استاد انصاريان در ادامه افزود: اين عالم بزرگوار از محضر سه استاد بزرگ و صاحب نفس يعني حضرات آيات حجت، خوانساري و بروجردي استفاده كرده بود.
ایشان تصريح كردند: يكي از ويژگيهاي بارز اين عالم بزرگوار اين بود كه تا آخرين روزهاي عمر خود منبر و انذار مردم را فراموش نكرده بود و عليرغم مقام علمي والا و برجسته براي مردم عام منبر ميرفت و آنان را ارشاد ميكرد.
وي در گذشت اين عالم بزرگوار و علمايي از اين دست را ثلمهاي بزرگ و غير قابل جبران دانست و افزود: حوزههاي علميه امروز توانايي توليد چنين علمايي را ندارد.
منبع : روابط عمومی و امور بین الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی