فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

پيامبر صلي الله عليه و آله مظهر رحمت به مؤمنان

قرآن كريم از پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله به عنوان منبعى از رأفت و رحمت ياد كرده است آنجا كه مى فرمايد :. . . بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَحِيمٌ  .
. . . و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است .
گفته شده « رئوف » به معناى اوج مهربانى و شدت مهرورزى و « رحيم » به معناى دلسوز و مهربان دائمى و هميشگى است . او به اهل ايمان به شدت مهر مى ورزيد و عشقى آتشين و محبتى فراوان داشت و نسبت به اهل گناه در جهت هدايتشان دل سوز و مهربان بود .
خويشان و نزديكانش بهره مند از رأفت او بودند و اصحابش از چشمه پرجوش مهر او سيراب مى شدند .
نسبت به اهل بيتش به شدت رئوف بود و به امتش چه آنان كه در زمان او مى زيستند و چه آنان كه از نظر زمانى از او غايب بودند مهر مى ورزيد و هر كه را ملاقات مى كرد به او اظهار محبّت صادقانه داشت32 .
پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله از نهايت محبّت و رأفت و مهرورزى و دل سوزى نسبت به امت و به همه جهانيان ، آرزو داشت تك تك مردم اسلام را كه مايه سعادت دنيا و آخرت و آيينى بر پايه توحيد و فطرت و دينى بر اساس عقل و علم و دليل و برهان است ، از روى صدق و درستى بپذيرند و احكامش را به اجرا بگذارند . او به راستى در اين زمينه از جان مايه مى گذاشت و لحظه اى آسوده و راحت نبود و هر بلا و رنج و مصيبت و دردى را براى هدايت مردم تحمل مى كرد و به فرمان خدا به مردم مى گفت :
. . . مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ . . .  .
. . . هيچ پاداشى از شما نمى خواهم . . .
او طبيب عاشقى بود كه به راستى به بيماران عشق مى ورزيد و تنها توقع و آرزويش اين بود كه بيماران ، نسخه شفابخش او را بپذيرند و به كار بندند و از عوارض بيمارى هاى خطرناكى چون كفر و شرك و حسد و حرص و غِلّ و ريا و كينه ورزى و ظلم و تجاوز و . . . نجات يابند .
او به شدت علاقه داشت كه مردم ملتزم به رنگ خدا كه همان اسلام است شوند و فضاى زندگى را در سايه به كار گرفتن دستورات حق و احكام نورانى و معنوى آيين الهى از صدق و صداقت و درستى و امانت و صفا و صميميت و شرافت و كرامت و همت و فضيلت پر كنند چنان كه قرآن مى فرمايد :
صِبْغَةَ اللّه ِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّه ِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ  .
[ به يهود و نصارى بگوييد : [رنگ خدا را [ كه اسلام است ، انتخاب كنيد [و چه كسى رنگش نيكوتر از رنگ خداست ؟ و ما فقط پرستش كنندگان اوييم .
هر كس به هر مقام و مرتبه اى از معنويت و ارزش رسيد ، بى ترديد از بركت اين رنگ رسيد و هر كس وجود خود را از اين رنگ بى نصيب نمود به ننگ نشست .
بر همه ما لازم است از اخلاق و روش و منش پيامبر صلي الله عليه و آله به ويژه مهرورزى و دل سوزى اش نسبت به همه درس بگيريم چنان كه قرآن مجيد فرموده ، او در همه امور براى شما سرمشق نيكويى است .
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِى رَسُولِ اللّه ِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ . . ..
يقيناً براى شما در [ روش و رفتار ] پيامبر خدا الگوى نيكويى است . .


منبع : برگرفته از کتاب با کاروان نور استاد حسین انصاریان
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه

راه توبه ى واقعى
نماز ستون دين
داستانى ازمؤلّف در رابطه با برزخ مردگان
مصاديق گفتار نيك‏
راه زندگى صحيح‏
اوصاف رسول خدا صلى الله عليه و آله در قرآن و حديث‏
اتصال حضرت ابراهيم عليه السلام به حقيقت‏
سخت گیری در دین
مخالفت با امر مولا
دین خدا، دین آسان

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^