فارسی
شنبه 06 مرداد 1403 - السبت 19 محرم 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

0
نفر 0

مقام معظم رهبری: عاشورا؛ منشأ برکات و حرکت

مقام معظم رهبری: عاشورا؛ منشأ برکات و حرکت

از اول تا آخر حادثه‌ى عاشورا، به يك معنا نصف روز بوده؛ به يك معنا دو شبانه روز بوده؛ به يك معنا هم هفت، هشت روز بوده؛ بيشتر از اين‌كه نبوده است. از روزى كه امام حسين وارد سرزمين كربلا شد، تا روزى كه از خاندان خود جدا گرديد، مگر چند روز بوده است؟ از روز دوم تا يازدهم محرم، هشت، نه روز بوده؛ خود آن حادثه هم كه نصف روز است. شما ببينيد اين نصف روز حادثه، چه‌قدر در تاريخ ما بركت كرده و تا امروز هم زنده و الهامبخش است. اين حادثه فقط اين نيست كه آن را بخوانند و بگويند و مردم خوششان بيايد يا متأثر عاطفى بشوند؛ نخير، منشأ بركات و حركت است. اين، در انقلاب و جنگ و گذشته‌ى تاريخ ما محسوس بوده است. در تاريخ تشيع، بلكه در تاريخ انقلابهاى ضد ظلم در اسلام - ولو از طرف غيرشيعيان - حادثه‌ى كربلا به صورت درخشان و نمايان اثربخش بوده؛ شايد در غير محيط اسلامى هم اثربخش بوده است.
   
در تاريخ خود ما - يعنى در اين هزاروسيصد، چهارصد سال - همان نصف روز حادثه اثر كرده است. پس، عجيب و بعيد نيست. ما اگر نخواهيم هشت سال جنگ خودمان را با آن هشت، نه ساعت عاشوراى امام حسين مقايسه كنيم، يا آن را خيلى درخشانتر بدانيم - كه واقعا هم همين است؛ يعنى من هيچ حادثه‌يى را در تاريخ نمى‌شناسم كه با فداكارى آن نصف روز قابل مقايسه باشد؛ همه چيز كوچكتر از آن است - ليكن بالاخره طرحى از آن، يا نمى از آن يم است. چرا ما فكر نكنيم كه در داخل جامعه‌ى ما، براى سالهاى متمادى مى‌تواند منشأ اثر باشد؟


   
مى‌خواهم بگويم كه اين يك گنج است. آيا ما خواهيم توانست اين گنج را استخراج كنيم، يا نه؟ اين هنر ماست كه بتوانيم استخراج كنيم. امام سجاد توانست همان چند ساعت گنج عاشورا را استخراج كند. امام باقر و ائمه‌ى بعد از ايشان هم استخراج كردند و آن‌چنان اين چشمه‌ى جوشان را جارى نمودند كه هنوز هم جارى است و هميشه هم در زندگى مردم منشأ خير بوده، هميشه بيدار كرده، هميشه درس داده و ياد داده كه چه كار بايد كرد؛ الان هم همين‌طور است. الان هم هر كدام از ما، هر جمله‌يى از عبارات امام حسين را كه برايمان مانده، مى‌خوانيم، به ياد مى‌آوريم و احساس مى‌كنيم كه روح تازه‌يى مى‌گيريم و حرف تازه‌يى مى‌فهميم.


منبع : منبع: بيانات مقام معظم رهبری در ديدار با مسؤولان، نويسندگان و هنرمندان «دفتر هنر و ادبيات مقاومت» حوزه‌ى هنرى سازمان تبليغات اسلامى 25/04/1370.
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

تحول مفهومی عاشورا در بستر تاریخ تفکر شیعی تا ...
فرازهایی درباره عاشورا
عاشورا و احیای ارزشهای دینی - اسلامی
سند و فضيلت زيارت عاشورا
محرم و عاشوراي حسيني از منظر امام خميني(ره)
پیام های عاشورا از دیدگاه روایات
عاشورا، بزرگ‌ ترین عبرت تاریخ (2)
آسيب‌شناسي محرم و عزاداري آن
زنى به نام حميده در شام
امام حسين و عاشورا از ديدگاه برخى از نويسندگان ...

بیشترین بازدید این مجموعه

پیرامون زیارت سیدالشهدا (علیه السلام)
پژوهشی در اربعین حسینی(علیه السلام)
عطیه عوفی الگوی مقاومت
تبلور ارزش های انسانی در فرهنگ عاشورا (1)
پژوهش در اسناد و نسخه هاي زيارت عاشورا
روح حسینى
وسیله و هدف
بازگشت به کربلا
تحقیق و بررسی سند و متن زیارت عاشورا
سبک‌های نوشتاري مقاتل

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^