فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 1
100% این مطلب را پسندیده اند

چگونه اوقات فراغت تابستان را برنامه ریزی کنیم؟

در معارف الهیه از عمر به عنوان سرمایه تجارت مادی و معنوی یاد شده ، و از دنیا به عنوان تجارت خانه سخن به میان آمده ، و از انسان تعبیر به تاجر شده است.
چگونه اوقات فراغت تابستان را برنامه ریزی کنیم؟

عمر از گران بهاترین و عظیم ترین و مفید ترین نعمت هائی است که حضرت حق از باب لطف و رحمت و عنایت و محبتش به انسان مرحمت فرموده است. در معارف الهیه از عمر به عنوان سرمایه تجارت مادی و معنوی یاد شده ، و از دنیا به عنوان تجارت خانه سخن به میان آمده ، و از انسان تعبیر به تاجر شده است.

 

این تاجر باید با تکیه بر معرفت و آگاهی و بینش و بصیرت و درس گرفتن از تجربه عاقلان و خردمندان باسرمایه تجارتش به آبادی دنیا و آخرت  و معاش و معاد و سعادت امروز و فردایش بر خیزد .

 

عمر را اگر تقسیم به سه بخش کنیم : دوران کودکی و خردسالی ، دوران نوجوانی و جوانی ، دوران پیری و کهن سالی باید بگوییم قله ارزشش ، و اوج کمالش ، و نهایت قدرت و قوتش جوانی است ، که باید این زمان را با همه وجود غنیمت دانست ، و از این مایه الهی در این فرصت طلائی نهایت بهره و استفاده را برد. 

چـنین گفـت  روزی بـه پیـری جــوانی

کـه چـون است بـا پیـریت زنـدگانی

به گفتش در این نامه حرفی است مبهم

که معنیـش جز وقت پیــــری ندانی

جـوانی نگــهدار کایــن مرغ زیبـــــا

نمـــاند در ایــن خـــانه استخوانی

چـو من گنـج خود رایگان دادم از دست

تـو گـر مـی تـــوانی مده رایـگانی

از آن بـرد گــنج مــرا دزد گیـــــتی

که در خــواب بـودم گــه پاسـبانی

پشیمانی پس از بر باد دادن جوانی سودی ندارد ، و حسرت خوردن بعد از نابود شدن این مایه عظیم انسانی بهره ای باز نمی گرداند.جوانان نه فقط  در تابستان که زمان تعطیل مدارس و آموزشگاه ها و دانشگاه ها ـ ست باید از فرصت جوانی به نیکوترین صورت استفاده کنند ، بلکه لازم است از لحظه به لحظه جوانی تا این مایه عظیم تجارتی در اختیار است استفاده کنند .

 

جوانان چون در تابستان فعالیت درسی و علمی و پژوهشی خود را تا حدی کاهش می دهند و فراغت بیشتری به دست می آورند واجب است برای تبدیل این بخش از مایه عظیم عمر به امور مثبت و جهات با منفعت همراه با مشورت و استفاده از تجربه های گران قیمت دیگران به برنامه ریزی صحیح اقدام کنند.

 

بخشی از ایام تابستان را به مطالعات مفید در رشته های مختلف علمی چون تاریخ جهان ، تاریخ ایران ، آداب و رسوم ملت ها ، شرح حال دانشمندان ، مخترعان ، قهرمانان فکری و علمی و ملی اختصاص دهند و حداقل چهار ساعت از بیست و چهار ساعت شبانه روز خود را در این زمینه کار کنند و در کنار مطالعات خود یادداشت برداری نمایند و منبعی منظم از نتایج مطالعات خود را فراهم کنند که در آینده بتوانند به مطالب لازم به سهولت دست یابند و دیگر افراد خانواده و دوستان و عاشقان امور علمی از آن استفاده نمایند.

 

و بخشی دیگر را به ورزش به ویژه پیاده روی ، شنا ، ورزش باستانی ، و یا هر ورزشی که مورد علاقه آنان است اختصاص دهند که بدن دچار سستی و تنبلی و بیماریهای آزار دهنده نگردد.و بخشی را ویژه کمک به پدر و مادر در کارهای بیرون و منزل قرار دهند تا بار طاقت فرسای زندگی را بر دوش آن بزرگواران سبک کنند ، و خود را بیش از پیش محبوب قلب ملکوتی آنان نمایند و علاوه بر همه اینها از پاداش عظیم خدمت به پدر و مادر که حضرت حق در دنیا و آخرت برای فرزندان اختصاص داده بهره مند گردند.

 

و چنانچه در بخش کشاورزی به سر می برند ، با کمال شوق و رغبت به کشاورزان همسایه و غیر همسایه کمک و یاری رسانند ، و در حد یاری خود به تولید کشور بیفزایند و از وابستگی مملکت به بیگانگان بکاهند.و بخشی از اوقات فراغت خود را درفرصت تابستان به حفظ پاره ای از سوره های قرآن ، و ضرب المثلهای حکیمانه و اشعار نغز و عالمانه شعرائی چون سعدی ، حافظ ، مسعود سعد ، نظامی ، سنائی ، پروین اعتصامی ، و امثال اینان اختصاص دهند تا فعالیت مغزی آنان بیش از پیش تقویت گردد، و بتوانند در کنار دوستان و در مجالسی که شرکت می کنند از آیات قرآن و ضرب المثلها و اشعار معنا دار برای رشد دیگران استفاده نمایند .

 

و بخشی را اختصاص به رفتن به مسجد جهت عبادت حضرت حق و اعلام بندگی به پیشگاه مقدس خدای مهربان قرار دهند و در ضمن رفتن به مسجد دوستانی جدید و مومن و با وقار به دوستان خویش بیفزایند و از برکت مسجد با احکام الهی و معارف اسلامی آشنا شده, به آبادی آخرت خویش کمک کنند.

 

جوانان در ایام فراغت تابستان باید وجود خود را از افتادن به دام دوستان ناباب و شکارچیان شخصیت و کرامت ، و دزدان راه انسانیت و رفتن در مجالس لهو و لعب و نشست و برخاست با افراد پوچ و بی هویت حفظ کنند ، مباد آن که سرمایه های عظیم انسانی و فکری و اعتقادی آنان به دست مشتی اراذل و اوباش که گاهی هم چهره دلسوزی و محبت به خود می گیرند غارت شود.

 
 
پایگاه استاد حسین انصاریان
 

0
100% (نفر 1)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

اگر نیازمندید هم انفاق کنید
نمازشب و نوافل
سيري در قرآن و قرآن پژوهي (2)
ارتباط میان مسئولیت اخلاقی و مسئولیت فقهی!
رمضان، بهترین فرصت برای طهارت روح
فرهنگ عاشورا وامام حسین(ع) مرکز ثقل اصول دين
بخشنده ترین مردم در نگاه امام حسین علیه السلام
چهره امام حسين(ع)
تمام شب در عبادت
عظمت شب قدر

بیشترین بازدید این مجموعه

مرجع بزرگ تقليد علامه ميرزا محمد حسين ناييني (ره)
استقامت زن در عفت و پاک دامنی
قابل توجه زنان آزاردهنده به همسر
دشمنى با جبرئيل دشمنى با خداست‏
ارتباط میان مسئولیت اخلاقی و مسئولیت فقهی!
الگویی برای دختران نخبه
افزایش رزق و روزی با نسخه‌ امام جواد (ع)
صدقه عامل دفع بلا
کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)
متن دعای معراج + ترجمه

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
...



گزارش خطا  

^