گروه بینالملل: دبیرکل مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ جهان اسلام «ارسیکا» حفاظت بیشتر از نسخه قرآنی خطی کشف شده در دانشگاه بیرمنگام انگلیس را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی«cihan.com.tr»، «خالد ارن»، دبیر کل مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ سازمان کنفرانس اسلامی«ارسیکا»، با اشاره به این که این مرکز، تحقیقاتی را بر روی قدیمیترین نسخه قرآن کریم از سال 2005 میلادی، آغاز کرده است، عنوان کرد: ارسیکا تاکنون توانسته است تعدادی از نسخههای خطی کشفشده را منتشر کند.
دبیرکل مرکز ارسیکا در ادامه با مهمخواندن تعداد صفحات نسخه قرآنی کشفشده در دانشگاه «بیرمنگام »انگلیس تصریح کرد: تعداد صفحات کشفشده بسیار مهم بوده و تاکنون هیچگونه اطلاعاتی در این زمینه منتشر نشده است.
ارن درباره تاریخچه قرآن خطی کشفشده در دانشگاه انگلیس تصریح کرد: با مشاهده نسخه قرآنی کشفشده در دانشگاه بیرمنگام از طریق وبسایت کتابخانه این دانشگاه و دقت در نشانهها، تزئینات میان نقطهگذاریها و حروف و نیز فاصله میان آیات، به یقین میتوان گفت تاریخ کتابت این نسخه خطی قرآنی به زمان حضرت محمد(ص) باز نمیگردد.
وی قرآن موجود در کاخ «توپکاپی» استانبول را کاملترین نمونه از میان قدیمیترین نسخههای قرآن کریم دانست و گفت: تعداد صفحات این نسخه تقریبا کامل است و تنها دو صفحه از آن یافت نشده؛ این نسخه خطی یکی از کاملترین نسخههای قرآنی کشفشده از لحاظ تعداد صفحات بهشمار میرود.
ارسیکا نام مرکز تحقیقات فرهنگ، هنر و تاریخ اسلامی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی بوده و فعالیتهای فراوانی در حوزه پژوهشهای تاریخی، فرهنگی و هنری جهان اسلام انجام داده است.
مرکز پژوهشی فرهنگ، هنر و تاریخ اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۸۰ میلادی برای فعالیت در عرصه فرهنگ، پژوهش و نشر و مستندکردن آثار فرهنگی اسلامی تأسیس شد.
منبع : iqna