استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در چهارمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «سعادت و شقاوت» در حسینیه مکتب الزهراء مشهد اظهار داشتند: مبحث سعادت و شقاوت یکی از مهمترین مباحث قرآن کریم و روایات ائمه معصومین(ع) است؛ کسی که به موارد این بحث آگاه نباشد، نخواهد توانست که سعید شود و از شقاوت رهایی یابد.
ایشان فرمودند: اینکه رسول گرامی اسلام اعلام کردهاند که علم آموزی بر هر مسلمانی واجب است، بدین سو است که انسان با تنها با علم و معرفت میتواند سعید شود؛ خدای متعال طلب علم و به دنبال معرفت رفتن را واجب کرده است چراکه حضرت حق، ارحم الرحمین، اکرم الاکرمین، لطیف بعباده، ودود و عاشق بندگانش است و برای سعید کردن آنان، راه دست یابی به سعادت را واجب کرده است.
استاد انصاریان ابراز کردند: یکی از واجبات الهی نماز است که از دل این معدن، سلامت نیت، سلامت عمل و سلامت اخلاق به عمل میآید؛ آیه شریفه «ان الصلاة تنهی عن الفحشاء و المنکر» بدین معناست که دور شدن از فحشاء و کارهای ناپسند از خصلتها و کارکردهای نماز است.
ایشان با اشاره به داستان سجده والدین حضرت یوسف به سوی این پیامبر الهی خاطرنشان کردند: امام رضا(ع) میفرمایند که این سجده برای خدای متعال و تشکر از حضرت حق بده است که از تمامی گرفتاریهای نجات یابند؛ اما برای سجده به خدا، یوسف را قبله قرار دادند.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه خدای متعال در اعلان واجبات، خیر بندگانش را میخواهد و واجب شدن نماز نیز برای پاک زندگی کردن و دور شدن انسانها از فساد و فحشاء است، افزودند: کسی که میگوید عبادت الله و نماز را نمیخواهد بدین معناست که من علاقهای به خیرات الهی در دنیا و توجه پروردگار و بهشت جاویدان ندارم.
ایشان با بیان اینکه عقل صراط مستقیم و راه ضلالت را نشان میدهد، یادآور شدند: بر اساس فرمایشات پیامبر اکرم(ص) جهل بدترین تهیدستی است؛ کسی که عقل دارد و فهم خود را به کار نمیگیرد، بدترین فقیر در عالم هستی است.
استاد انصاریان ادامه دادند: امیر مؤمنان علی(ع) در بخشی از یک سخنرانی در نهج البلاغه میفرمایند «من شما را سفارش میکنم به عمل کردن به واجبات خدا؛ دوباره سفارش میکنم به عمل کردن به واجبات خدا؛ که این واجبات شما را به بهشت میبرد» امام علی(ع) در این سخنرانی نمیفرمایند که خدا بهشت را به شما میدهد بلکه واجبات بهشت را به همراه میآورد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: ائمه معصومین طلب علم را واجب نکردهاند بلکه کسب معرفت یک واجب الهی است چراکه بدون علم و معرفت، انسان وارد مسیر ضلالت و منتهی شقاوت میشود.
منبع : پایگاه عرفان