در جلسه تجلیل از پژوهشگران موسسه فرهنگی دارالعرفان مطرح شد : امروز بیش از 1200 عنوان سخنرانی با موضوعات بی تکرار و 140 جلد تألیفات حضرت استاد انصاریان محور کار پژوهشی این موسسه است.
بمناسبت هفته پژوهش و به منظور همفکری میان پژوهشگران جلسه ای با حضور 25 تن از پژوهشگران معاونت پژوهش و مدیرعامل و مسئولین موسسه دارالعرفان برگزار شد.
در ابتدای جلسه مدیر عامل موسسه فرهنگی دارالعرفان حجه الاسلام جناب آقای صابریان تجلیل از پژوهشگران را از مصادیق بارز احیای امر اهل بیت(ع) معرفی کردند. ایشان در ادامه ضمن ارائه آمار 1200 عنوان سخنرانی با موضوعات بی تکرار و بیش از 13000 ساعت سخنرانی و حدود 140 جلد اثر تألیفی استاد انصاریان را از خدمات علمی_ پژوهشی معظم له دانستند.
این آثار در بخش های تألیفی، سخنرانی های مکتوب، احیای تراث و ترجمه دسته بندی می شود. ایشان ضمن تاکید بر انجام پژوهش های کیفی و ارتقا سطح آثار موسسه بر نیاز سنجی دقیق از مخاطبین و توجه به اولویت های اصلی تکیه و تنظیم آثار اخلاقی صنفی و ترویج آن را از اقدامات بعدی این موسسه دانستند.
در ادامه این جلسه معاون پژوهش حجه الاسلام جناب آقای بطحایی اهم امور پژوهشی را در 5 محور اصلی معرفی نمودند:
در بخش نخست تحقق عرفان اهل بیت(ع) از جمله پژوهش های بنیادی است که دارالعرفان متکفل پیگیری آن است.پژوهش در چیستی و ماهیت عرفان اهل بیت(ع) که متمایز از عرفان مصطلح و رایج است و برای رسیدن به این امر حدود 30 مصاحبه و مقاله را از اساتید و محققین طراز اول تنظیم و آماده نشر شده است که در مرحله بعدی در هم اندیشی تخصصی با حضور اساتید صاحب نظر آن را مورد نقد و نظر قرار خواهیم داد . از جمله موارد دیگر در این بخش پیگیری بحث مهم رجال عرفان اهل بیت(ع) است که رجال احادیث عرفانی معرفی و مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت .
در بخش دوم احیای تراث آثار اخلاقی عرفانی و با تاکید بر زبان فارسی احیا می شود که آثاری مثل عنصر شجاعت و ملکه اسلام از آثار مرحوم میرزا خلیل کمره ای، بررسی تاریخ نهضت حسینی مرحوم آیتی و آداب نماز شب مرحوم ایجی تصحیح و تعلیق و به بازار نشر عرضه شده است.
در حوزه ترجمه ، ترجمه فارسی روان و سلیس قرآن و اصول کافی و ترجمه شرح صحیفه سجادیه به زبان عربی از اقدامات این بخش است که در سال آینده وارد بازار نشر خواهد شد.
در بخش تفسیر قرآن که تنظیم و آماده سازی تفسیر حکیم که اثری فاخر از منشورات دارالعرفان است
پروژه سیری در معارف استاد انصاریان که حدود 200 جلد خواهد بود که برای این امر ابتدا فراخوان 80 نفر از پژوهشگران مورد ارزیابی قرار گرفتند و اکنون با حدود 10 نفر از محققین این امر پیگیری می شود.
نکته مهم و قابل توجه این است سطح سیری در معارف از سطح ویرایش به سطح پژوهش ارتقا پیدا کرد و استاندارد سازی کتاب آثار از مهمترین ویژگی هایی است که در سطح شیوه پژوهش، طرح جلد و نمایه سازی مورد تاکید این موسسه و پژوهشگران است.
آثاری همچون عدل و ظلم، اوصاف اولیای الهی(شرح خطبه 86 نهج البلاغه)، آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا، طهارت باطنی، فضل و رحمت الهی، نعمت های الهی، دنیا از منظر اولیا، هدایت تکوینی و تشریعی، جایگاه انسان در نظام آفرینش، عناصر شخصیت انسان، اسلام دین سهولت، حسنات و سیئات ، زندگی رستگارانه در پرتو دین ، توحید و موحدان، معاد ، عبودیت در سایه قرآن و ... از جمله جدیدترین این آثار است.
منبع : پایگاه عرفان